Τι τρέχει με Σπανούλη και Διαμαντίδη!

Τι τρέχει με Σπανούλη και Διαμαντίδη!
Νοκ άουτ για μία ακόμη εβδομάδα, θα μείνει πιθανότατα, ο “V-Span” καθώς πρέπει να ξεκουράσει το γόνατό του, την ίδια ώρα, που ο τραυματισμός του “3D”, δεν εμπνέει ανησυχίες.
Πολύ πιο ανησυχητικές, όσον αφορά στην απουσία του από τα κρίσιμα τρέχοντα παιχνίδια, αποδείχτηκαν οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην επιγονατίδα του ο Βασίλης Σπανούλης, λίγες μέρες πριν τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας (28/02) με την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (ηττήθηκε με 78-74).
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που πονούσε αρκετά, δοκίμασε να προπονηθεί το πρωί της ίδιας μέρας, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι, ελήφθη η απόφαση να μην αγωνιστεί και να αρχίσει θεραπείες, για να προλάβει τον πολύ σημαντικό αποψινό (21.00) αγώνα με την Εμπόριο Αρμάνι. Οι ενοχλήσεις, όμως, δεν υποχώρησαν αρκετά, έτσι ώστε ο 31χρονος διεθνής γκαρντ να μπορέσει να γυμναστεί σε φουλ ρυθμούς κι έτσι ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει με πολιτικά και το κρίσιμο παιχνίδι με τους Ιταλούς!
Μάλλον χάνει και την Μπαρτσελόνα!
Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα, μίλησε με ειδικούς ορθοπεδικούς του χώρου και σας αποκαλύπτει τι ακριβώς ταλαιπωρεί τον MVP των δύο τελευταίων φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Ο V-Span, πάσχει από μία χρόνια οστεοχονδρίτιδα του κνημιαίου κυρτώματος, που λόγω της κούρασης και της καταπόνησης, έχει προκαλέσει φλεγμονή (τενοντίτιδα) στον επιγονατιδικό τένοντα. Αυτός τραυματισμός, για να περάσει απαιτεί ξεκούραση από 3-4 εβδομάδες.
Δεν είναι τίποτε σοβαρό και το έχουν ή το αποκτούν, πολλοί αθλητές στην πορεία. Για να φύγει αυτή φλεγμονή και να περάσει τελείως ο πόνος, πρέπει ο αθλητής να μείνει, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον 10 μέρες εκτός προπονήσεων. Αυτό σημαίνει ότι, υπό κανονικές συνθήκες οΣπανούλης, δύσκολα θα δώσει το παρών και στον αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής (14/03) με την Μπαρτσελόνα.
Ελαφριά θλάση στον ώμο ο Διαμαντίδης
Πολύ λιγότερο σοβαρή είναι η κατάσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη, που στη διάρκεια της προπόνησης τουΠαναθηναϊκού, παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον ώμο και κατευθύνθηκε απευθείας στο “ΥΓΕΙΑ” για μαγνητική τομογραφία.
Το αποτέλεσμα έδειξε μία απλή ελαφριά θλάση στον υπερακάνθιο τένοντα του αριστερού ώμου, η οποία δυσκολεύει κάποιες κινήσεις του 33χρονου point-guard, αλλά η ζημιά είναι πολύ μικρή, έτσι ώστε να τον κρατήσει στα “πιτς”!
Έτσι λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Καστοριανός πλέϊ-μέϊκερ που νωρίτερα σεζόν, είχε ταλαιπωρηθεί από μία κάκωση στον ίδιο ώμο, θα τεθεί στην διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη για το αυριανό (07/03, 21.45) σημαντικό παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.