Πέτγουεϊ: «Την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, θα είναι διαφορετικά!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Πέτγουεϊ: «Την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, θα είναι διαφορετικά!»
Ο “αέρινος” Μπρεντ Πέτγουεϊ, μιλάει στο gazzetta.gr για την επιστροφή των “ερυθρολεύκων” στα “παλιά δεδομένα”, περιγράφει το σπάνιο συναίσθημα που νιώθει όταν καρφώνει υπόσχεται διαφορετικό Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ.
Πάει καιρός από την τελευταία φορά, που ο 28χρονος Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ “γέμισε” την στατιστική του και ήταν από τους καταλύτες μίας σπουδαίας ευρωπαϊκής νίκης του Ολυμπιακού, όπως η χθεσινή (78-60) επί της Εφές Αναντολού για την 6η αγωνιστική της φάσης των “16” της Ευρωλίγκα. Για την ακρίβεια, σχεδόν δύο μήνες από την βραδιά της 12ης Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ, όταν ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου, είχε συμβάλει τα μέγιστα (9π., 3ρ., 2κοψ.) στην εκπληκτική ανατροπή επί της Μοντεπάσκι Σιένα (78-73), σε ένα ματς που οι πρωταθλητές Ευρώπης, είχαν βρεθεί να χάνουν με 15 πόντους διαφορά, στα τέλη της 3ης περιόδου.
Ακολούθησε μία απουσία ενός μηνός, λόγω ενοχλήσεων στην πλάτη, αιτία που του στέρησε τη συμμετοχή στους δύο αγώνες της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, στους οποίους οι “ερυθρόλευκοι”, έχασαν έναν τίτλο (Κύπελλο) αλλά και το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέϊ-οφ της Α1 Κατηγορίας. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, όμως, επέστρεψε για τα καλά και με την απόδοση (9π., 6ρ., 1ασ., 1κλ., 1κοψ. με 3/4 σουτ) που είχε κόντρα στην φιναλίστ του Κυπέλλου Τουρκίας, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει ένα ακόμη όπλο στην μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ερχόμενης Πέμπτης (20/02, 21.45) στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr τον συνάντησε έξω από τα αποδυτήρια του Σταδίου “Ειρήνης και Φιλίας” και συζήτησε μαζί του για την επιστροφή του σε ρυθμό, για το 3-0 σερί της ομάδας του στο Top-16 και φυσικά για το μεγάλο ντέρμπι με τον “αιώνιο αντίπαλο”.
- Φαίνεται ότι επέστρεψες δριμύτερος...
«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι την πλάτη μου πολύ καλύτερα και μπορώ πλέον να προσφέρω, όπως στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά η ομάδα! Μετράμε πλέον 6 συνεχόμενες νίκες, έχουμε βρει έναν σταθερό ρυθμό, κυκλοφορούμε σωστά την μπάλα, μαζεύουμε τα ριμπάουντ και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να φύγουμε στον αιφνιδιασμό... Αυτό είναι το παιχνίδι μας και παίζοντας έτσι, μπορούμε να κοιτάζουμε ολοένα και ψηλότερα...»
- Αυτές οι τρεις σερί νίκες που κάνατε, πάντως, είναι προφανές ότι πλέον έχουν αποβάλλει το άγχος, έτσι δεν είναι;
«Από την αρχή, ο στόχος μας ήταν η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέϊ-οφ! Πριν το παιχνίδι, ο coach μας είπε ότι μία πιθανή νίκη επί της Εφές, θα έκανε το έργο μας ευκολότερο όσον αφορά την δυνατότητα να κρατήσουμε την τύχη στα χέρια μας! Πλέον, το μυαλό μας βρίσκεται αποκλειστικά στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό και μόνο αν κερδίσουμε μέσα στην έδρα του, θα μπορέσουμε να πούμε ότι έχω πλέον ένα σαφές προβάδισμα για την πρώτη δυάδα του ομίλου!»
- Πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψεις στο ρυθμό που ήσουν πριν τον τραυματισμό σου, μετά από μία απουσία που διήρκεσε σχεδόν έναν μήνα;
«Μπορεί το διάστημα να φαίνεται μικρό, αλλά πίστεψέ με, μου φάνηκε αιώνας! Στα ομαδικά αθλήματα, δεν χρειάζεται να λείψεις πολύ για να βγεις εκτός ρυθμού και να χάσεις την επαφή με τους συμπαίκτες σου! Μου πήρε σχεδόν δύο εβδομάδες συνεχών προπονήσεων για να αισθανθώ ότι πλέον “κλικάρω” με τους υπόλοιπους και αποτελώ πλέον μέρος του rotation! Στο αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι, ήταν εμφανές ότι αισθανόμουν πολύ πιο άνετα!»
- Στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η απουσία σου ήταν εμφανής σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, ειδικότερα όμως, στην αμυντική ενέργεια...
«Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος μου, να δώσω ενέργεια στην ομάδα σε άμυνα κι επίθεση! Είτε με ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο στην άμυνα, είτε με ένα δύσκολο και απαραίτητο ριμπάουντ, είτε με ένα τρίποντο στην επίθεση... Έχω κάποια προσόντα, όπως η ταχύτητα, η έκρηξη και το άλμα και αυτές οι αθλητικές ικανότητες είναι που κάνουν την διαφορά στον τομέα της ενέργειας!»
- Όλον αυτόν τον καιρό που έμεινες έξω και με δεδομένο ότι έχεις συμπληρώσει στην Ελλάδα τρία χρόνια και γνωρίζεις την ελληνική πραγματικότητα, είχες την ευκαιρία να παρατηρήσεις διαφορετικά τις μάχες με τον Παναθηναϊκό... Που υστερεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον “αιώνιο αντίπαλο”, που στα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξε ότι “σας έχει πάρει τον αέρα”;
«Η άμυνα που παίξαμε και στα δύο παιχνίδια ήταν ικανή να μας δώσει τη νίκη, γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να έκανε αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας μέσα στην έδρα του! Κάναμε το λάθος να παίξουμε αργά, έτσι όπως ταιριάζει στο αγωνιστικό τους στυλ και το πρόβλημά μας ήταν στην επίθεση, όπου δεν είμαστε τόσο μαχητικοί για να απειλήσουμε τον αντίπαλό μας! Την επόμενη Πέμπτη (20/02), όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί θα είμαστε πιο επιθετικοί! Έχουμε πλέον ξεπεράσει την κοιλιά που κάναμε και αυτό το σερί νικών, μας έχει βοηθήσει να ξαναβρούμε σιγά-σιγά την “χημεία” και την αυτοπεποίθησή μας!»
- Θα υπάρχει και ο Πέτγουεϊ να βάλει ένα χεράκι στο μαρκάρισμα των αθλητικών Αμερικανών του Παναθηναϊκού...
«Σίγουρα! Ο Λάσμε και ο Γκιστ είναι πολύ αθλητικοί παίκτες και πάντα μας δημιουργούν προβλήματα και ελπίζω η παρουσία μου, να αποδυναμώσει την δράση τους!»
- Κλείνοντας, θα ήθελα να μας περιγράψεις το συναίσθημα που νιώθεις όταν απογειώνεσαι για να επιχειρήσεις ένα από τα πάμπολλα εντυπωσιακά καρφώματα που κάνεις συχνά-πυκνά...
«Απίστευτο συναίσθημα, φίλε! Για λίγα δευτερόλεπτα αισθάνομαι ξεχωριστός και... ψηλότερος απ’ όλους! Η μεγάλη διαφορά, όμως, έρχεται όταν πετυχαίνω το κάρφωμα και αφουγκράζομαι και παράλληλα παρατηρώ τις αντιδράσεις του κόσμου! Οι φίλαθλοι χοροπηδούν, χαμογελούν και η ευτυχία τους με κάνει άλλον άνθρωπο... Από την άλλη βλέπω τα “κατεβασμένα” κεφάλια των αντιπάλων και αντιλαμβάνομαι ότι μία μεμονωμένη φάση, είναι ικανή να καταβαραθρώσει την ψυχολογία τους... Είναι εκπληκτική αίσθηση!»