Ο Πεδουλάκης εν όψει Μπαρτσελόνα

Γιάννης Ράμμας
Ο Πεδουλάκης εν όψει Μπαρτσελόνα
Ο Πεδουλάκης εξήγησε πως όσο υπάρχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να είναι προσαρμοσμένος γύρω του, καθότι ηγέτης, όπως οι Σπανούλης, Ροντρίγκεθ & Ναβάρο! Ζήτησε απ' τους παίκτες του να σταματήσουν τον τελευταίο και την παρέα του στο ΟΑΚΑ! (31/1, 21:30/Δ.Τ.).

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη Μπαρτσελόνα (31/1, 21:30/Δ.Τ.) με φόντο την πρώτη θέση του ε' ομίλου (σ.σ. στο 4-0 η καταλανική ομάδα & στο 3-1 ο ίδιος) κι ο 50χρονος προπονητής του μίλησε για...

...την 5η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας: «Κάθε παιχνίδι στο TΟΡ 16 είναι πολύ κρίσιμο για όλες τις ομάδες. Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα με λύσεις έχει το παραδοσιακό παιχνίδι. Μπορεί να ανοίξει το γκάζι, αλλά και στο "5 εναντίον 5" να πάει αρκετά καλά. Έχει ξεφύγει απ' το κλασικό ισπανικό μπάσκετ κι είναι μία ομάδα που δουλεύει με τον ίδιο προπονητή 4-5 χρόνια. Θεωρώ ότι είναι μία ομάδα που προσπαθεί να χτίσει να λειτουργούν όλοι ως ένα ενιαίο σύνολο. Χτυπάει σε λεπτομέρειες κι είναι κατευθυνόμενο το μπάσκετ της.

...το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός: «Μένει ένα βράδυ. Θα δείτε αύριο (31/1) τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο».

...τη σημασία της άμυνας: «Αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός, θα πρέπει να παίξεις άμυνα γιατί όλα από εκεί ξεκινάνε. Υπάρχουν κάποιες σταθερές στο παιχνίδι και -σε ημέρες που ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά στο παιχνίδι- θα πρέπει να πέφτει το βάρος εκεί. Αν θέλεις να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να παίξεις άμυνα. Εμείς έχουμε leader και το παιχνίδι θα ήταν χαζό, αν δεν ήταν προσαρμοσμένο γύρω απ' τον leader μας. Για εμένα είναι 3-4 leaders σ' όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν ομάδες που δίνουν πολλά χρήματα, πολύ περισσότερα απ' τις ελληνικές, αλλά δεν καταφέρνουν να διακριθούν γιατί τους λείπει αυτό το στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός έχει προσαρμοσμένο το επιθετικό του παιχνίδι γύρω απ' το leader του. Όσο τον έχουμε, έτσι θα κάνουμε. Είναι αλήθεια ότι μας λείπει το παιχνίδι του αιφνιδιασμού μέσα απ' την άμυνα, νομίζω, όμως, πως κάποια παιδιά μπορούν να αντεπεξέλθουν, θα μας βοηθήσουν να το βελτιώσουμε κι άλλο».

...το αν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είνα ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα: «Φυσικά, ναι. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όλοι, παρότι ακριβοπληρωμένοι και πολύ μεγάλα ονόματα, ψάχνουν τον Ναβάρο. Είναι διαφορετικό να είναι φέρελπις ή καλός παίκτης, είναι διαφορετικό να 'ναι leader σε μία ομάδα. Νομίζω ότι ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης), ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης), ο Ροντρίγκεθ (σ.σ. της Ρεάλ Μαδρίτης), ο Ναβάρο (σ.σ. της Μπαρτσελόνα) είναι 4-5 που έχουν μείνει κι είναι αυτό που λέμε "leader" (=ηγέτης). Τραβάνε την ομάδα και την φτάνουν σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο».

...την περσινή προημιτελική σειρά της διοργάνωσης απέναντι στην καταλανική ομάδα: «Όλο το αγωνιστικό τμήμα τελειώσαμε αυτή τη σειρά κι ήμασταν εντάξει με τον εαυτό μας, ότι είχαμε κάνει ό,τι περνούσε απ' το χέρι μας για να μπορέσουμε να περάσουμε. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Στο 5ο παιχνίδι, στα πρώτα 5 λεπτά του δ' δεκαλέπτου, είχαμε τον Διαμαντίδη με 5 φάουλ, αλλά παίξαμε άμυνα και βγάλαμε τέτοια ενέργεια που θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας αυτόν τον ενάμιση χρόνο στο αμυντικό κομμάτι. Μείναμε ευχαριστημένοι, ο αθλητισμός έχει νίκες, έχει κι ήττες, χαρές, πίκρες, εναλλαγές, όλα. Το θέμα είναι να φεύγεις απ' το γήπεδο σίγουρος ότι είσαι εντάξει με τον εαυτό σου».