Μπαρτζώκας: «Πρέπει να είμαστε στους "8"»

Χρήστος Μιχαηλίδης
Μπαρτζώκας: «Πρέπει να είμαστε στους "8"»
Ο Ολυμπιακός κινείται στους ρυθμούς της αναμέτρησης(30/1, 21:00) με την Ουνικάχα Μάλαγα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους γενικότερους στόχους της ομάδας του στην Ευρωλίγκα.

«Στην ομάδα μας δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία και ψευδαίσθηση για το πώς είναι ό όμιλός μας στο ΤΟP 16. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Η νίκη μας στην Βιτόρια ξεχάστηκε την επόμενη ημέρα», ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (29/1) ενόψει του παιχνιδιού με την Ουνικάχα Μάλαγα, για την οποία τόνισε πως «είναι μία πολύ σκληρή ομάδα. Κερδίσαμε δύο φορές τη Μάλαγα και στην Ισπανία έκαναν πολύ καλή εμφάνιση οι Σπανούλης και Λοτζέσκι. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Μετά το διάστημα των τραυματισμών και της αγωνιστικής κρίσης, είμαστε καλύτερα στις προπονήσεις. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους. Πέτγουεϊ, Μουν και Κόλινς είναι όλο και σε καλύτερη κατάσταση. Η Μάλαγα παίζει σε πολύ έντονο ρυθμό με πιεστική άμυνα. Έχει την απουσία του Κάλουγεϊ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι».

Επίσης, ο προπονητής των Πειραιωτών ανέφερε πως «ως νικητής της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στους «8». Το πλεονέκτημα έδρας και τον αντίπαλο θα τον δούμε τότε. Δεν υπάρχει καμία ομάδα, ακόμα κι αυτές με το μεγαλύτερο μπάτζετ, που να ξεκινάει την σεζόν και να λέει πως θα πάρει την Ευρωλίγκα. Θυμηθείτε πώς πανηγύρισε η ΤΣΣΚΑ, όταν προκρίθηκε στο Final Four».

Όσον αφορά την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης είπε: «Το τι συνέβη με τον Παναθηναϊκό το αφήνουμε πίσω και θα επανέλθουμε σε αυτό λίγες μέρες πριν παίξουμε πάλι. Υπάρχουν παιχνίδια που νικήσαμε με δεχόμενοι λιγότερους πόντους στην άμυνα και άλλα με περισσότερους. Μας αρέσει να τρέχουμε γιατί έχουμε ταλέντο σε αυτό. Αν θέλετε την άποψή μου χρειάζεται περισσότερο ταλέντο για να τρέξεις. Έτσι είναι το μπάσκετ πλέον. Αθλητικό με πολλούς παίκτες στο rotation. Από τότε που ο Ίβκοβιτς έχτισε την ομάδα και εμείς που τη συνεχίσαμε πέρυσι, δείξαμε τον τρόπο που περνάει πλέον στην Ευρώπη. Παίζουμε μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και το έχουμε αποδείξει».

Επίσης, ρωτήθηκε και για τα πολλά ταξίδια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ομάδας του: «Δεν συμφωνώ πως μένοντας εδώ είναι καλύτερο. Η ζωή μας περιλαμβάνει ταξίδια. Είμαστε μια παρέα και μας αρέσου τα ταξίδια. Απολαμβάνουμε να παίζουμε στην Ευρώπη. Τα ταξίδια σίγουρα είναι κουραστικά. Το διάστημα της αγωνιστικής κρίσης που περάσαμε δεν μας άφηνε να χαλαρώσουμε. Η επιστροφή του Πέτγουεϊ, η προσθήκη του Μουν που βοηθάει πολύ στην προπόνηση κι ας μην αγωνίζεται στην Ευρώπη και η ενσωμάτωση του Κόλινς είναι σημαντικές. Οι ομάδες που δεν περνούν κρίσεις και δύσκολες καταστάσεις συνήθως εκπλήσσονται άσχημα την κρίσιμη χρονική στιγμή. Θυμηθείτε τον ΠΑΟΚ του Ίβκοβιτς και την ΤΣΣΚΑ».

Για την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις είπε: «Παίζεις στο γήπεδο όπως προπονείσαι. Δεν υπάρχει κάποια ψευδαίσθηση πως επειδή κερδίσαμε στην Βιτόρια, θα κερδίσουμε και τη Μάλαγα. Ό,τι κι αν συμβεί, θα το ξεχάσουμε άμεσα. Ήρθε και το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό για να μας προσγειώσει».

Επίσης, ανέφερε πως «ο Τσάβι Πασκουάλ πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα μού έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και η Μπαρτσελόνα στην σειρά με τον Παναθηναϊκό είχε τον τραυματισμό του Πιτ Μάικλ, ο οποίος ήταν ο Νο 1 παίκτης σε αξιολόγηση και στο Final Four τον τραυματισμό του Τζαγουάι. Υπάρχουν βέβαια και παραδείγματα βέβαια όπως της Γαλατάσαραϊ, η οποία είναι αξιέπαινη. Παίζουν ρόλο οι συγκυρίες».

Τέλος, για το αν έχει κάνει υπολογισμούς για τη συνέχεια του ΤOP 16, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Εννοείται ότι όταν είσαι σε αυτή τη διαδικασία κοιτάς τι σε συμφέρει και τι όχι. Όμως δεν είναι σωστό,γιατί σε αποπροσανατολίζει. Εμείς πρέπει να έχουμε στόχο το επόμενο παιχνίδι. Σα νικητές της Ευρωλίγκας πρέπει να είμαστε στους 8». Αυτή είναι μία ρεαλιστική και ειλικρινής επιδίωξη. Από εκεί και έπειτα, αν είμαστε στα προημιτελικά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας. Από εκεί κι έπειτα καμία ομάδα δε μπορεί να λέει κάτι παραπάνω».