Ντόρσεϊ: «Έρχομαι ΟΑΚΑ και... τρελαίνομαι!»

Μιχάλης Στεφάνου
Ντόρσεϊ: «Έρχομαι ΟΑΚΑ και... τρελαίνομαι!»
Ο Αμερικανός μίλησε στον ανταποκριτή του gazzetta.gr στην Ισπανία Μιχάλη Στεφάνου για την προσεχή μάχη με τον Παναθηναϊκό, για την αξέχαστη βραδιά στο ΣΕΦ, ενώ αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Σπανούλη.

Barcelona-Athens, Athens-Barcelona, Barcelona-Athens. Δρομολόγιο της... Ιberia θυμίζει το πρόγραμμα της Μπάρτσα στην ευρωλίγκα τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Οι μπλαουγκράνα, αφού πέρασαν αλώβητοι από το καυτό ΣΕΦ, ετοιμάζονται στην αμέσως επόμενη έξοδο τους να δοκιμαστούν και στο καυτό ΟΑΚΑ. Η μισή τους ευρωπαϊκή ιστορία, άλλωστε, θα μπορούσε να είναι γραμμένη στα... ελληνικά, μιας και οι μάχες τους με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (και όχι μόνο), μοιάζουν ατέλειωτες στο πέρασμα το χρόνων.

Σε περίπτωση που καταφέρουν να φύγουν από την χώρα μας με ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα για σουβενίρ, τότε μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε για τον δεύτερο. Φυσικά, αναγνωρίζουν ότι η αποστολή τους απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να εξολοθρεύει, μόνο εύκολη δεν είναι, όμως ποντάρουν στο γεγονός ότι βρίσκονται σε καλό mood, έχουν αυτοπεποίθηση και πλέον λειτουργούν ως ομάδα.

Παπανικολάου και Ντόρσεϊ αναμένεται να έχουν και πάλι την “τιμητική” τους -λόγω... πρότερου ερυθρόλευκου βίου- μόνο που αυτή την φορά δεν θα πάρουν πίνακες και χειροκροτήματα, αλλά την μερίδα του λέοντος στις αποδοκιμασίες. Έτσι συμβαίνει παντού σε ανάλογες περιπτώσεις (αρκεί οι αντιδράσεις να μην ξεφεύγουν) και οι δυο τους το ξέρουν και το σέβονται. Ο ένας, μάλιστα, το περιμένει καρτερικά και όπως δήλωσε στο gazzetta.gr ετοιμάζεται να το απολαύσει στο... φουλ!

Ο λόγος φυσικά για τον "τρελό" της παρέας, τον Τζόι Ντόρσεϊ. Έναν τύπο που όσο άγριος και δυναμικός δείχνει μέσα στο ζωγραφιστό, τόσο διασκεδαστικός και χαλαρός είναι εκτός. Και σε τέτοιο χαλαρό κλίμα μας μίλησε για όλα αυτά που έζησε πριν λίγες μέρες στο ΣΕΦ, αλλά και γι' αυτά που ανυπομονεί να ζήσει στο ΟΑΚΑ. Άναψε μάλιστα την πρώτη σπίθα στην “επικοινωνία” με τους πράσινους, στέλνοντας μήνυμα μέσω της φωτογραφίας που βλέπετε, ότι έρχεται ...δυνατός, άλλα και χαμογελαστός!

Μας αποκάλυψε, επίσης, τον διάλογο πλήρους αποκατάστασης σχέσεων που είχε με τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ αναφέρθηκε και στην αγωνιστική άνοδο της Μπάρτσα σε συνδυασμό με την δική του.

-Τζόι, από το ΣΕΦ στο ΟΑΚΑ κι από τις επευφημίες, στις αποδοκιμασίες. Τι θα κάνεις τώρα; Θα “κλείσεις” τ' αυτιά σου;

“Πλάκα μου κάνεις; Θέλω να τους ακούω! Πραγματικά ευχαριστώ όποιον έβγαλε το πρόγραμμα. Γουστάρω απίστευτα να παίζω σ' αυτό το γήπεδο, με αυτή την ατμόσφαιρά. Τρελαίνομαι, σου λέω, με εξιτάρει! Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε τόσο γρήγορα στην Αθήνα. Θα γίνει μεγάλη μάχη και θα 'χει πλάκα. Φανταστικό από κάθε άποψη”.

-Δηλαδή, δεν θα σε επηρεάσει το εχθρικό κλίμα;

“Καθόλου! Ίσα ίσα που θα μου δώσει έξτρα κίνητρο να παίξω καλά. Ο,τι κάνουν, το κάνουν για να επωφεληθεί η ομάδα τους. Το γήπεδο είναι φοβερό, ο κόσμος είναι τρελός και χαίρομαι πολύ που θα ξαναπαίξω εκεί. Καταλαβαίνω ότι ως πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν θα έχω και την καλύτερη αντιμετώπιση, όπως και ο “Παπ”. Το έχουμε συζητήσει, αλλά να σου πω κάτι; Αυτά είναι τα ωραία. Προτιμώ χίλιες φορές μια καυτή ατμόσφαιρα, όσο εχθρική κι αν είναι, παρά ένα κοιμισμένο κοινό. Θα το διασκεδάσω 100% και ξέρω ότι αν κερδίσουμε δεν θα χαμογελάσουν μόνο οι φίλοι της Μπαρτσελόνα...” (γέλια).

-Τι θυμάσαι πιο έντονα από τις επισκέψεις σου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ;

“Στην Ελλάδα υπάρχουν οι πιο τρελοί οπαδοί που έχω συναντήσει και τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού θα μου μείνουν αξέχαστα. Θυμάμαι ότι γινόταν χαμός! Ούρλιαζαν ασταμάτητα εναντίον μας, μας έκαναν χειρονομίες, μας σημάδευαν με λέιζερ και μας πετούσαν διάφορα μικροπράγματα. Έκαναν τα πάντα για να μας αποσπάσουν την προσοχή και να μας χαλάσουν την συγκέντρωση. Ευτυχώς, δεν έπαθα τίποτα κι όπως βλέπεις είμαι... δυνατός κι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω για μία ακόμη φορά!”. (γέλια)

-Πώς περιμένεις το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

“Θα ήταν προτιμότερο αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε χάσει από την Φενέρ γιατί θα μιλούσαμε για κόντρα μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων του ομίλου και θα είχε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Ακόμη κι έτσι όμως, περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι, με πολλές επαφές και δυνατές φάσεις. Πιστεύω θα κριθεί από την άμυνα, τα ριμπάουντ και την συγκέντρωση στο τέλος. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε ξανά, όπως στην Τουρκία και το ΣΕΦ”.

-Θεωρείς ότι με νίκη “κλειδώνετε” από τώρα την πρώτη θέση;

“Σίγουρα, θα έχουμε σοβαρό αβαντάζ, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Είδες ότι παραλίγο να χάσουμε από την Μάλαγα μέσα στην έδρα μας. Πάντως αν κερδίσεις τους βασικούς ανταγωνιστές σου μέσα στο σπίτι τους, βάζεις σοβαρές βάσεις να τερματίσεις πρώτος. Αρκεί να προστατέψεις το δικό σου σπίτι”.

-Η υποδοχή στο ΣΕΦ πώς σου φάνηκε; Αναρωτιόσουν για το τι θα συναντήσεις.

“Ειλικρινά, δεν το περίμενα καθόλου αυτό που έγινε. Πίστευα ότι με τον τρόπο που έφυγα και το θέμα που προέκυψε με τον Σπανούλη θα έστρεφε τους πάντες εναντίον μου. Με στεναχωρούσε αυτή η ιδέα, αλλά ακόμη κι αν με αποδοκίμαζαν θα καταλάβαινα. Τελικά η διοίκηση του Ολυμπιακου και ο κόσμος του έδειξαν το μεγαλείο τους. Ένιωσα όσο λίγες φορές στην ζωή μου και είναι δύσκολο να περιγράψω αυτό το συναίσθημα. Ήταν φανταστικό! Θα είμαι πάντα ευγνώμον που φόρεσα την φανέλα του Ολυμπιακού”.

-Με τον Σπανούλη μίλησες καθόλου;

“Φίλε, τι να πω για τον Σπανούλη; Ήρθε από μόνος του, με χαιρέτησε, με αγκάλιασε και μου είπε: “Σε αγαπάω δικέ μου, εύχομαι να είσαι καλά και ελπίζω κάποια στιγμή να ενωθούν πάλι οι δρόμοι μας”. Μιλήσαμε για διάφορα, του έδωσα συγχαρητήρια για το τρίτο του μωρό, ήταν όλα τέλεια. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όπως και όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που μου συμπεριφέρθηκαν σαν να ήμουν ακόμη δικό τους παιδί”.

-Νιώθεις ότι μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο με σκαμπανεβάσματα, παίζετε πλέον όπως θα θέλατε;

“Ασφαλώς, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση αρχή της χρονιάς, βρίσκουμε την ταυτότητά μας, αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν είναι το μάξιμουμ. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο, απλώς κάποιες στιγμές το κάνουμε καλά και κάποιες άλλες όχι. Χρειάζεται αδιάκοπη δουλειά και μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, ώστε ν' αυξάνεται συνεχώς η διάρκεια στο παιχνίδι μας. Οι νίκες που έχουμε κάνει στους τελευταίους αγώνες, δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο”.

-Κι εσύ προσωπικά; Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Ο Πασκουάλ σε εμπιστεύεται κι ο κόσμος σε “πάει”. Σου τραγουδούν και μια... διασκευή του “Ζοmbie” όποτε καρφώνεις. “Ιn your head, in your head, Dorsey, Dorsey”!

“Ναι, έχει πολλή πλάκα, αν και άργησα λίγο να το καταλάβω. Ο κόσμος πάντα αγαπάει το θέαμα κι εγώ θέλω να προσφέρω όμορφες φάσεις που ξεσηκώνουν το κοινό. Με κάποιο ωραίο κάρφωμα ή μ' ένα δυνατό μπλοκ. Προέχει, φυσικά, να κάνεις την δουλειά σου σωστά, να ακολουθείς τις οδηγίες και να κοιτάζεις την ουσία, αλλά χρειάζεται και λίγο σόου. Κι όποτε μου δίνεται η ευκαιρία φροντίζω γι' αυτό”.