Παραιτήθηκε η Ιταλία!

Φάνης Παναγιώτου
Παραιτήθηκε η Ιταλία!

bet365

Ένας... αντίπαλος λιγότερος για την Εθνική Ελλάδας, καθώς η Ιταλία ενημέρωσε επίσημα πως δεν διεκδικεί πλέον wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα της wild card και ενημέρωσε επίσημα πως πλέον η ομάδα του... παραιτείται από τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

«Η Ιταλία παραιτείται από τη wild card. Η Ιταλία δεν βρίσκεται πλέον στην... κούρσα ενός εισιτηρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αποσύρουμε την αίτηση γιατί πιστεύω πως έχει γίνει μια... οικονομική «μάχη». Τα κριτήρια δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το ranking. Η wild card θα πάει πιθανότατα σε μια ομάδα ομάδα που νικήσαμε στο Eurobasket. Μια από τις Ελλάδα και Τουρκία. Έχουμε νικήσει την Τουρκία τρεις φορές τα δύο τελευταία καλοκαίρια... Είμαστε απογοητευμένοι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως αλλάζουν οι στόχοι. Θέλουμε να συνεχίσουμε το χτίσιμο μια καλής ομάδας και να μεγαλώσουμε ξανά σαν μέγεθος», ήταν τα λόγια του Πιανιτζιάνι.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι, ξεκαθάρισε με τη σειρά του: «Οι οικονομικές απαιτήσεις της FIBA δεν είναι ηθικά αποδεκτές».

Τι σημαίνει αυτό; Αρχικά πως η Ιταλία θα δώσει προκριματικά για να βρεθεί στο Eurobasket της Ουκρανίας το 2015, αλλά το σημαντικότερο πως η Εθνική μας έχει πλέον έναν αντίπαλο λιγότερο στην διεκδίκηση μιας wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

H τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στη Γ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Βαρκελώνη στις 1-2/2/14, πριν θα ακολουθήσει (3/2) η κλήρωση της πρώτης φάσης της διοργάνωσης...

Οι χώρες με αίτηση για wild card:

Ευρώπη: Ελλάδα, Βοσνία κι Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία
Αμερική: Βραζιλία, Καναδάς, Βενεζουέλα
Ασία: Κίνα, Κατάρ
Αφρική: Νιγηρία

 

Τελευταία Νέα