Από προπονητής, τεχνικός σύμβουλος ο Γιαννάκης;

Αντώνης Καλκαβούρας
Από προπονητής, τεχνικός σύμβουλος ο Γιαννάκης;

bet365

Ο απεσταλμένος του gazzetta.gr στην αγαπημένη πολιτεία των Κινέζων στην Αμερική, Αντώνης Καλκαβούρας, αποκαλύπτει το σενάριο που επεξεργάζεται η ομοσπονδία της Κίνας, όσον αφορά τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Το Τέξας “σφηνώθηκε” στην καρδιά των απανταχού Κινέζων μπασκετόφιλων από το 1999, όταν οι Ντάλας Μάβερικς επέλεξαν στο νο36 τον Γουάνγκ-Ζίζι, που δύο χρόνια αργότερα (2001), έμελλε να διατελέσει για έναν χρόνο συμπαίκτης του Ντιρκ Νοβίτσκι και να γίνει ο πρώτος γνήσιος Ασιάτης που άνοιξε την πόρτα του ΝΒΑ. Έναν χρόνο αργότερα (2002), οι Ρόκετς επέλεξαν στο νο1 τον γίγαντα των 2,29, Γιαο Μινγκ, ο οποίος επρόκειτο να ανεβάσει πολλά επίπεδα τις “ρουκέτες”, να καθιερωθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα και τελικά να κάνει μία εντυπωσιακή καριέρα 9 ετών (μ.ο. 19,0π., 9,2ρ. & 1,9κοψ.), παίζοντας συνολικά σε 8 All-Star Games!

“Kινεζο-mania” για τους Ρόκετς!

Ο Κινέζος σέντερ, μπορεί πλέον (από το 2011) να έχει βγει στη... σύνταξη, ωστόσο, οι Ρόκετς δεν έχουν χάσει ποτέ την μεγάλη υποστήριξη του μπασκετόφιλου κοινού της Κίνας και είναι μακράν η πιο αγαπημένη ομάδα των φιλάθλων της πιο πολυπληθούς χώρας του κόσμου. Αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε και την περυσινή μετεγγραφή του Τζέρεμι Λιν, ο οποίος έγινε ο πρώτος Αμερικανός με ασιατικές ρίζες (Ταϊβάν), που κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, τότε μπορούμε να βρούμε εξήγηση για την πολυάριθμη παρουσία Κινέζων δημοσιογράφων στο Toyota Center.

O Πινγκ-Σανγκ και το “λαβράκι” (;) με Γιαννάκη...

Ένας απ’ αυτούς, είναι ο απεσταλμένος της εφημερίδας “Basketball Pioneers”, Γιονγκ-Γουανγκ, ο οποίος καθόταν στη διπλανή θέση και μοιραία πιάσαμε την κουβέντα. Αφού μας πληροφόρησε ότι στην πατρίδα του, είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της μπασκετικής κοινής γνώμης για τους Ρόκετς, που τα τελευταία 4 χρόνια, κάνει το ταξίδι Πεκίνο-Χιούστον, δύο με τρεις φορές τον χρόνο, μας ρώτησε για την πορεία του Πινγκ-Σανγκ (είναι σαν να μην υπάρχει!) στον Παναθηναϊκό... Το δικό μας ενδιαφέρον, όπως ήταν φυσικό, επικεντρώθηκε στον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό της Κίνας, Παναγιώτη Γιαννάκη και που ξέρετε, εντελώς συμπτωματικά, μπορεί να βγάλαμε και... λαβράκι!

Τεχνικός σύμβουλος γιατί δεν “σπάει” το συμβόλαιο!

«Οι πληροφορίες που έχω στην διάθεσή μου, συγκλίνουν στο ότι ο Γιαννάκης δεν θα θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο της Εθνικής Κίνας! Η ομοσπονδία έχει αποφασίσει να τον αντικαταστήσει, πιθανότατα με έναν Κινέζο προπονητή, που είχε ασχοληθεί με το γυναικείο μπάσκετ, τον Γκονγκ-Λουμίνγκ, αλλά επειδή το συμβόλαιο του Έλληνα coach, δεν μπορεί να “σπάσει” χωρίς αποζημίωση, προσανατολίζεται να τον χρησιμοποιήσει ως τεχνικό σύμβουλο!», μας αποκάλυψε ο 30χρονος Κινέζος συνάδελφος, ρίχνοντας μία βόμβα μεγατόνων και συνέχισε:

«Δεν τον θέλει ο Γι και η παρέα του!»

«Ο Έλληνας προπονητής έχει πέσει θύμα της κόντρας που υπάρχει στο εσωτερικό της ομοσπονδίας ανάμσα στον γενικό διεθυντή, Σιν-Λανσενγκ, που είναι υποστηρικτής του και τον υποδιευθυντή, Χου-Ζιάτσου, ο οποίος δεν τον θέλει και είναι αυτός που δεν χαιρέτησε ο Έλληνας προπονητής κατά την αναχώρησή του από το Πεκίνο, μετά την ολοκλήρωση των Πανασιατικών αγώνων. Η παταγώδης αποτυχία της Εθνικής ομάδας να προκριθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήρθε να προστεθεί στην αρνητική άποψη που έχει σχηματίσει γι’ αυτόν, η “κλίκα” των διεθνών παικτών (σ.σ.: Γιανλιάν Γι, Γουάνγκ-Σιπένγκ και Ξιάο-Λιού) της Γκουανγκντόνγκ (σ.σ.: στην οποία είναι προπονητής ο Γιόνας Καζλάουσκας και παίκτης ο Τζος Πάουελ)! Όλη αυτή η κατάσταση έχει αναγκάσει τους επιτελείς της CBA (σ.σ.: Chinese Basketball Association) να σκέφτονται σοβαρά το παραπάνω σενάριο. Μόλις γίνει γνωστή η απόφαση της FIBA για τις 4 wild cards του Μουντομπάσκετ (σ.σ.: 2 Φεβρουαρίου), τότε δεν αποκλείεται να έχουμε και ανακοινώσεις...», υπερθεμάτισε ο Κινέζος συνάδελφος, που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας προσκάλεσει για δείπνο στην κινεζική γειτονιά της πόλης (Chinatown), αμέσως μετά την 3η σερί νίκη των Ρόκετς, με 119-98 επί των Κινγκς.

Μόνο... κινέζικα στην Chinatown του Χιούστον!

Μόνοι μας, άλλωστε, θα ήταν πολύ δύσκολο να πάμε, αφού όλες οι επιγραφές και τα menu των εστιατορίων, είναι στα κινέζικα και ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι που μιλούν αγγλικά! Όλα αυτά στο κέντρο του Χιούστον, στην πόλη, που όπως μας είπε ο ρεπόρτερ της μπασκετικής εφημερίδας του Πεκίνου, την εννιαετία που ο Γιάο-Μινγκ έπαιξε στους Ρόκετς, βρίσκονταν μόνιμα τουλάχιστον 10 συμπατριώτες του! Το αντικείμενό τους; Η λεπτομερής καταγραφή της καθημερινότητας του Κινέζου superstar στον “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ!

 

Τελευταία Νέα