«Σχολείο για μένα τα ντέρμπι με τον ΠΑΟ!» (vids)

Αντώνης Καλκαβούρας
«Σχολείο για μένα τα ντέρμπι με τον ΠΑΟ!» (vids)

bet365

Πόσο ωφελήθηκε ο Μπέβερλι στoν Oλυμπιακό και τι μαθαίνει ο “rookie” του Πόρτλαντ, C.J.Μακ Κόλουμ από τον αδελφό του Έρικ (Πανιώνιος). Γράφει ο απεσταλμένος του gazzetta.gr στις Η.Π.Α., Αντώνης Καλκαβούρας.

Η επιστροφή στο Χιούστον για τον αγώνα των Ρόκετς με την πιο “καυτή” ομάδα της δυτικής περιφέρειας, τους Τρέϊλ Μπλέϊζερς, έκρυβε πολλές εκπλήξεις όσον αφορά στα πρόσωπα της συγκεκριμένης αναμέτρησης, που συνδέονται (έμμεσα ή άμεσα) με το ελληνικό μπάσκετ, το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας και κατ’ επέκταση ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Ένας απ’ αυτούς, είναι ο Πάτρικ Μπέβερλι που από τα τέλη της περασμένης σεζόν, βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας του Κέβιν ΜακΧέϊλ. Βρήκαμε τον 25χρονο πρώην παίκτη των “ερυθρολεύκων” (2009-10) στα αποδυτήρια των Ρόκετς, πριν από την τιτανομαχία με το Πόρτλαντ. Ο απόφοιτος του Άρκανσας, προερχόταν από τραυματισμό (σπασμένο χέρι) και είχε απουσιάσει από τα 13 τελευταία παιχνίδια και στο ματς κόντρα στους Τρέϊλ Μπλέϊζερς, θα βρισκόταν στην διάθεση του προπονητή του, για πρώτη φορά μετά τις 23 Δεκεμβρίου...

«Εύκολο το ΝΒΑ, μπροστά σ’ αυτά τα ντέρμπι!»

«Η εμπειρία που απέκτησα παίζοντας στον Ολυμπιακό, το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτά τα ντέρμπι, ήταν σαν σχολείο για μένα! Με έκανε πιο σκληρό και με έμαθε να αντιμετωπίζω αποτελεσματικά κάθε είδους δυσκολία. Όταν έχεις παίξει στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε τόσο “καυτές” έδρες και υπό τόσο δύσκολες συνθήκες, τι να σου πουν οι αγώνες του ΝΒΑ! Στην Ελλάδα, έμαθα πως να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις σαν άντρας και να επιβιώνω και όταν έφτασε η στιγμή για να δοκιμάσω στο ΝΒΑ, ήμουν έτοιμος!», μας είπε ο βραχύσωμος point-guard, του οποίου η σκληρή άμυνα στον “βιονικό” Ράσελ Γουέστμπρουκ, κατά τη διάρκεια των περυσινών πλέϊ-οφ, αποτέλεσε ουσιαστικά την αιτία που ο 25χρονος point-guard της Οκλαχόμα Σίτι, αναγκάστηκε να χειρουργηθεί για πρώτη φορά στο πόδι!

«Ο Σπανούλης χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Χιούστον!»

«Θυμάμαι ακόμη τα παιδιά της ομάδας... Τον “Theo” (σ.σ.: Παπαλουκάς), τον Μπουρούση, τον Κλέϊζα, τον Τεόντοσιτς, είχαμε τρομερή ομάδα! Φτάσαμε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα και χάσαμε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, στα πλέϊ-οφ. Τότε, έπαιζαν μαζί ο Διαμαντίδης με τον Σπανούλη και ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά τώρα που ο Billy άλλαξε στρατόπεδο, ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια! Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που έκανε... Όλοι, εδώ στους Ρόκετς, πάντως, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον V-Span, όπως τον λένε και πιστεύουν ότι αν ο προπονητής ήταν διαφορετικός, τότε ο Σπανούλης θα είχε πάρει περισσότερο χρόνο και δεν θα είχε απογοητευτεί από την πρώτη χρονιά...», σχολίασε ο Πάτρικ Μπέβερλι που λίγες ώρες αργότερα, έμελλε να αποδειχθεί ο απρόσμενος πρωταγωνιστής (17π.) της σπουδαίας νίκης (126-113) της ομάδας του επί του Πόρτλαντ.

«“Βασιλιάδες” στην Ευρώπη!»

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, μπαίνοντας στα αποδυτήρια των Τρέϊλ Μπλέϊζερς, πέσαμε πάνω στον “rookie” και μέχρι πρότινος τραυματία, C.J. ΜακΚόλουμ... Σας θυμίζει κάτι το όνομα και το παρουσιαστικό του; Είναι ο μικρότερος αδελφός του Αμερικανού point-guard του Πανιωνίου, Έρικ, που “κάνει θραύση” με τα “κυανέρυθρα” σε Ελλάδα (μ.ο. 17,5π. & 3,0ασ.) και Ευρώπη (μ.ο. 22,0π. & 3,3ασ.). «Μιλάω σχεδόν καθημερινά με τον αδελφό μου και παρακολουθώ την πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Eurocup. Μου λέει τα νέα του και απ’ ότι έχω καταλάβει η ομάδα του είναι μεν η 3η καλύτερη στην Ελλάδα, αλλά απέχει μακριά από τις δύο μεγάλες ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που μάλλον δεν παίζονται! Όπως μου έχει πει ο Έρικ, ο Σπανούλης και ο άλλος, ο ψηλός αριστερόχειρας με τα μακριά χέρια (σ.σ.: Διαμαντίδης), θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν μία πολύ αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά προφανώς αρκούνται στο να είναι “βασιλιάδες” στην Ευρώπη. Εγώ προσπαθώ να κάνω τα πρώτα μου βήματα και νιώθω ευλογημένος που παίρνω χρόνο σε μία ομάδα με τόσο μεγάλη ποιότητα και άφθονο ταλέντο...», υπογράμμισε ο 22χρονος γεννηθείς στο Κάντον του Οχάϊο (συντοπίτης με τον Κώστα Κουφό), που έχασε το 1/3 της πρώτης του σεζόν, αλλά ήδη έχει αρχίσει να εντάσσεται στο rotation της ομάδας του Τέρι Στοτς που έχει το 3ο καλύτερο ρεκόρ (31-10) στο ΝΒΑ, πίσω από τους Πέϊσερς (33-7) και τους Σπερς (32-9).

 

NBA Τελευταία Νέα