Μπαρτζώκας: «Με 48 πόντους δεν κερδίζεις…»

Χρήστος Μιχαηλίδης
Μπαρτζώκας: «Με 48 πόντους δεν κερδίζεις…»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στη χαμηλή παραγωγικότητα του Ολυμπιακού στην επίθεση αλλά και στην καλή άμυνα του Παναθηναϊκού.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Δεν μπορείς κερδίσεις στο ΟΑΚΑ με 48 πόντους. Αν θέλαμε να είχαμε νικηφόρο αποτέλεσμα, έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη επιθετική παραγωγικότητα και περισσότερη αποφασιστικότητα. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ήταν κλειστό για τριάντα λεπτά και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ατολμία μας στην επίθεση. Είχαμε κακή επιθετική λειτουργία. Αυτό οφείλεται στην άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά και στην δική μας ατολμία. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν λέει κάτι, καθώς και να το κερδίσαμε δεν θα είχαμε πλεονέκτημα και θέλαμε ακόμη μία νίκη», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα τρία παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του με τον Παναθηναϊκό:

«Πάντα το αποτέλεσμα λέει κάτι και πρέπει να το αξιολογήσεις. Τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχουν ξεχωριστή προσέγγιση. Δεν παίζει ρόλο καμιά φορά και η φόρμα των ομάδων. Κάναμε μία κακή εμφάνιση, η οποία οφείλεται και στον Παναθηναϊκό».

Όσον αφορά τι πρέπει να διορθώσουν οι «ερυθρόλευκοι», ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Οι παίκτες είναι όλοι πολύ υψηλού επιπέδου και καταλαβαίνουν από το video τι έχει φτιάξει και τι όχι. Ίσως, κάποιες φορές πρέπει να τους πιέσουμε και με σκληρά λόγια. Οι αλλαγές που έκανε ο Παναθηναϊκός του κόστισαν πέντε ήττες στην α’ φάση της Ευρωλίγκας. Είναι κομβικοί οι τραυματισμοί του Λο και του Πέτγουεϊ. Ο Σλούκας δεν είναι σε καλή κατάσταση, Μέλημά μας είναι να τους ανεβάσουμε».

Τέλος, ρωτήθηκε και για την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη, η οποία στις τελευταίες δύο επισκέψεις του Ολυμπιακού δεν είναι καλή: «Δεν έπαιξε καλά και στα δύο παιχνίδια. Είναι σημαντικός παίκτης για την λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο,τι γίνεται έχει σχέση και με τον αντίπαλο που τον παίζει καλά στην άμυνα και με εμάς. Ίσως, να σκέφτεται πολύ. Νομίζω πως πρέπει να γίνει πιο επιθετικός και πιστεύω πως θα αντιδράσει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα