Μπαρτζώκας: «Τα πάντα για τη νίκη» (vid)

Χρήστος Μιχαηλίδης
Μπαρτζώκας: «Τα πάντα για τη νίκη» (vid)
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (16/1, 21:00) για την 3η αγωνιστική του TOP 16 την Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε το σύνθημα της νίκης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εξήγησε πώς αντιμετωπίζει την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το δεύτερο συνεχόμενο sold out σε αγώνα της ομάδας του στην Ευρωλίγκα, ενώ παράλληλα μίλησε για την επιστροφή των Κώστα Παπανικολάου και Τζόι Ντόρσεϊ στο ΣΕΦ και τόνισε πως δύσκολα ο Δημήτρης Αγραβάνης θα προλάβει την αναμέτρηση.

«Γεια σας. Αύριο θα παίξουμε με την Μπαρτσελόνα στην έδρα μας. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με την διάθεση που απαιτείται για να παίξουμε με μία πολύ δυνατή ομάδα. Δεν έχει σχέση τι έχει κάνει μία ομάδα όλη την χρονιά, αλλά πώς βρίσκεται σε κάθε στιγμή. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν θα κάνει κοιλιά. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Εφές και την Φενέρ και δείχνει έτοιμη να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του θεσμού. Προτεραιότητα μου δεν είναι να εντάξω τους νέους παίκτες, αλλά να , αλλά να ανεβάσουμε εκείνους που έχουν ταλαιπωρηθεί σωματικά και ψυχικά», είπε αρχικά ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θα βασιστούμε στην έδρα μας . Είναι πολύ σημαντικό που έχουν προπωληθεί τα εισιτήρια, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς, λοιπόν πρέπει αύριο να βγούμε έξω και να τα δώσουμε όλα. Μπορεί να ακουστεί και λίγο γραφικό, αλλά θα πρέπει να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας στην διοργάνωση».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε για την ομάδα της Καταλονίας: «Όλοι ξέρετε την Μπαρτσελόνα. Έχει στην σύνθεσή της και δύο πρώην δικούς μας παίκτες. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Κώστα Παπανικολάου, τον οποίο όλοι αγαπάμε. Ακόμα και για τον Ντόρσεϊ που ξέρετε πώς έφυγε, δεν υπάρχουν αρνητικά αισθήματα».

Επίσης, ρωτήθηκε για τον Μάρντι Κόλινς: «Κάθε ημέρα είναι και καλύτερα. Πρόκειται για έναν καλό παίκτη. Ο Σλούκας π.χ έμεινε έξω για 10 μέρες και για έναν μήνα δεν μπορούσε να παίξει καλά. Ο Κόλινς ήταν εκτός προπονήσεων για έναν μήνα. Είναι ένα αίνιγμα. Στην Ευρωλίγκα οτιδήποτε γίνει εκτός πλάνου και συστήματος τιμωρείσαι. Ελπίζουμε να είναι καλά».
Όσον αφορά τον Τζαμάριο Μουν επισήμανε πως «είναι ένας παίκτης που έχει ξεκινήσει σε πεντάδες στο ΝΒΑ. Στις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το ιστορικό του είναι πολύ κα΄΄ο. Έχει το μειονέκτημα που δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη. Μας βοηθάει στις προπονήσεις, αλλά πρέπει να προσαρμοστεί. Έχουμε έναν παίκτη επιπλέον στο «4», καθώς και ο Αγραβάνης πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί αύριο. Όσα συνάντησε στη Νέα Σμύρνη τού φάνηκαν πρωτόγνωρα».

Επίσης, στάθηκε και στον Χουάν Καρλός Ναβάρο: «Από όσο ξέρω έκανε προπονήσεις. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την Μπαρτσελόνα, όπως σε εμάς ο Σπανούλης. Καμιά φορά οι απουσίες συσπειρώνουν μια ομάδα. Οι πληροφορίες λένε ότι θα παίξει. Εμείς κάνουμε scouting και για τις δύο περιπτώσεις».

Όσον αφορά το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο ε΄ όμιλος του TOP 16, είπε: «Το Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο έχει κριθεί. Όλοι περιμένουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο όμιλος μας στην Ευρωλίγκα έχει δύο ελληνικές ομάδες και αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Αυτό είναι και καλό και κακό. Ο κόσμος ασχολείται με το μπάσκετ και αυτό το θέλουμε. Τον τελευταίο μήνα δεν παίζουμε καλά και υπάρχει λόγος. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε. Εμείς τώρα θέλουμε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε. Όταν επιστρέψει και ο Πέτγουεϊ τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Πριν από τα ματς με τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζαμε προβλήματα συγκέντρωσης. Τώρα, το ματς της Δευτέρας δεν είναι τόσο σημαντικό».

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για τον Μίρζα Μπέγκιτς: «Είναι ένας παίκτης ειδικών συνθηκών. Αποτελεί τη μεταγραφή του καλοκαιριού με το λιγότερο ρίσκο. Ήταν πρωταθλητής Ισπανίας. Αντιμετωπίζει δυσκολίες να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Εμείς είμαστε εδώ είναι να κάνουμε τον κάθε παίκτη να βοηθήσει την ομάδα, όσο περισσότερο μπορεί. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει στον βαθμό που μπορεί».