Γκάσπερ Βίντμαρ: «Δύσκολο να σταματήσεις τον Σπανούλη»

Χρήστος Μιχαηλίδης
Γκάσπερ Βίντμαρ: «Δύσκολο να σταματήσεις τον Σπανούλη»
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… δεξί στο TOΡ 16, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ όχι και ο Γκάσπερ Βίντμαρ εξήγησε στο gazzetta.gr τους λόγους για τους οποίους η ομάδα του ηττήθηκε από τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο 27χρονος σέντερ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στάθηκε στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του στην αναμέτρηση (3/1, 95-82) με τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο από φίλους των «ερυθρόλευκων» Σ.Ε.Φ., εξήρε την παρουσία του Βασιλή Σπανούλη (28π., 5/7 δ., 4/8 τρ., 6/7 β., 5ρ., 9ασ., 2 λ. σε 34:01) στην πρεμιέρα του TOP 16 της Ευρωλίγκας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Πού πιστεύεις κρίθηκε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Φυσικά και δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε στο TOP 16 με ήττα, αλλά γνωρίζαμε πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν ιδιαίτερο δύσκολο. Παίζαμε εναντίον της ομάδας που τα τελευταία δύο χρόνια κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που κάναμε στην άμυνά μας και πήρε τη νίκη. Θα ξαναδούμε στο video του αγώνα τα λάθη που κάναμε και θα επιδιώξουμε να τα διορθώσουμε. Έχουμε, όμως, μπροστά μας ακόμα 13 παιχνίδια και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Επίσης, ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα την διάρκεια της αναμέτρησης…

«Είναι δύσκολο να κυνηγάς στο σκορ ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ειδικά μπροστά στους φιλάθλους του, οι οποίοι έπαιξαν και αυτοί ρόλο και μας δημιούργησαν επιπλέον πίεση. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έβαλε κάποια μεγάλα τρίποντα, ανέβασε την διαφορά και νίκησε».

Τι ήταν αυτό που δεν κάνατε σωστά, όσον αφορά την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη;

«Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Βασίλη Σπανούλη. Όπως είπα και πριν, κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Στην αρχή της αναμέτρησης έβαλε μερικούς εύκολους πόντους και μετά ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να τον σταματήσουμε».

Αναφέρθηκες και στους φιλάθλους. Περιμένατε αυτήν την ατμόσφαιρα;

«Ο Λίνας (σ.σ Κλέιζα) και ο προπονητής (σ.σ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς) μας μάς είχαν πει για την... τρελή ατμόσφαιρα και πως πρέπει να παίξουμε με μυαλό και καρδιά και να μην παρασυρθούμε από το συναίσθημα. Πλέον, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό».

Παρατήρησες διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σάς προετοίμασε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σε σύγκριση με άλλα;

«Προετοιμαστήκαμε όπως και σε κάθε άλλο παιχνίδι. Ο κόουτς μάς βοήθησε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη, τα οποία πρέπει να δούμε στο video και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας σπουδαίος προπονητής κι έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτόν. Μαζί του όλοι οι παίκτες μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να βελτιωθούμε».