Μπαρτζώκας: «Πληρωνόμαστε για να αντέχουμε την πίεση»

Χρήστος Μιχαηλίδης
Μπαρτζώκας: «Πληρωνόμαστε για να αντέχουμε την πίεση»
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (3/1) την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη πίεση που έχει να διαχειριστεί η ομάδα του αλλά και για τον Μάρντι Κόλινς.

«Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Είναι η πρώτη μας συνάντηση για τη νέα χρονιά, με αφορμή την συνάντηση με την Φενέρμπαχτσε. Αύριο ξεκινάει μια επίπονη προσπάθεια για την κατάκτηση μία εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων του ομίλου. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Είναι οχτώ ομάδες που θέλουν κι έχουν τις δυνατότητες να κυνηγήσουν την πρόκριση. Δεν υπάρχουν φαβορί. Παίζουν ρόλο οι τραυματισμοί και η ενίσχυση, όπως έκανε η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο με τον Χάκετ. Πρώτος στόχος μας να είμαστε στις τέσσερις πρώτες θέσεις και μετά να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.Πέρσι που το καταφέραμε κάναμε ρεκόρ 9-5. Κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται για κάθε μια ήττα δύο νίκες. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε ξανά εδώ, θα παλέψουμε για τις πιθανότητές μας», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον Μάρντι Κόλινς:

«Είχαμε ευχηθεί να έχουμε υγεία. Έχουμε χτυπηθεί από τραυματισμούς. Είχαμε και το επεισόδιο με την Γαλατά. Παίξαμε για μεγάλο διάστημα χωρίς τους Πρίντεζη, Μπέγκιτς και Σίμονς. Ο Πέτγουεϊ έχει ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο μήνα. Ο Πέτγουεϊ και ο Λο έπαιξαν με ένεση με τον Παναθηναϊκό. Και οι δυο παίκτες θα είναι εκτός αύριο. Βγήκαμε στην αγορά με προθεσμία 1,5ημέρας. Ψάξαμε παίκτες από την δεξαμενή της ομάδας της Ευρωλίγκας. Κοιτάξαμε τρεις περιπτώσεις, αλλά δεν ευδοκίμησαν. Είχαμε μετά δύο επιλογές. Τον Χοντζ και τον Κόλινς. Ο Κόλινς με έχε εντυπωσιάσει, ξέρετε το όνομα που έχει στην Αμερική αλλά η καριέρα του είχε φθίνουσα πορεία. Υπάρχουν ερωτηματικά, γιατί δεν έχει παίξει Ευρωλίγκα. Μπορεί να παίξει και τις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Είναι ένα στοίχημα, όπως κάθε παίκτης που έρχεται στα μέσα της χρονιάς. Είχε τρεις προτάσεις από το Ισραήλ, μία από την Βαρέζε και προτίμησε να έρθει σε εμάς με λιγότερα χρήματα για να αποδείξει το ταλέντο στο υψηλότερο επίπεδο».

Επίσης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει… κοιλιά: «Η πτώση της απόδοσης μπορούν να εξηγηθούν με πολλούς τρόπους. Οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν πως είμαστε σε φοβερό επίπεδο, αλλά αγωνιστικά αυτό δε ν φαίνεται. Με τον Παναθηναϊκό κάναμε ένα κακό παιχνίδι και χάσαμε και με την Δράμα κάναμε ακόμα ένα πολύ κακό παιχνίδι. Δεν πιστεύω πως κάναμε κοιλιά.

Όταν έχεις συνεχόμενες νίκες, είναι λογικό μετά από μία ήττα να δημιουργείται αμφιβολία. Είπα στα παιδιά πως από αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να φτάσουμε στο στόχο μας. Η Φενέρ π.χ έχει τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά για την πίεση που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του, είπε: «Έχουμε μπει σε καθεστώς πίεσης και όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό το καταλαβαίνουν. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με ποσοστό 95% νικών. Πληρωνόμαστε, όμως, για να αντέχουμε την πίεση».

Σχετικά με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τόνισε πως «έχει χτιστεί για να πάει στο Final Four. Το δήλωσε και ο Κλέιζα. Είναι μια ομάδα με φοβερό ταλέντο, αλλά έχει και αδυναμίες. Απόδειξη αποτελεί πως έχει κάνει τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που δεν έχει μεγάλα κορμιά, έχει παίκτες που παίζουν σε πολλές θέσεις. Ο δημιουργός της είναι στη θέση «3». Ο Κλέιζα εναλάσσεται με τον Μπιέλιτσα στο «3» και στο «4», Ο κόουτς Ομπράντοβιτς παίζει με πολλά μις ματς και θα δοκιμάσει τρικ… Πρέπει να μπορούν να αμυνθούν στους γκαρντ μας και στην close up άμυνα να χτυπήσουμε στα πόδια. Κάθε επαφή, κάθε μπάλα και κάθε κατοχή παίζει ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια».

Επίσης, ο Γιώργος Μπαρζώκας ρωτήθηκε για ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο τον κερδίσαμε σχετικά άνετα. Χάσαμε εκεί με δύο τραυματισμούς μέσα στο παιχνίδι, ως το 37’ το ματς ήταν στον πόντο. Υπήρχαν δεδομένα που δεν τα αξιολογήσατε σωστά. Όποιος δει το παιχνίδι φάση-φάση, θα δει αν υπήρχε πρόβλημα στις διαιτητικές αποφάσεις μόνο στις βολές. Αν είναι αυτή η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να λέμε αν υπάρχει πρόβλημα έχοντας παίξει μόνο δύο παιχνίδια».

Δείτε μέσω LIVE stream τον 48χρονο προπονητή: