Ντάνστον: «Είμαστε… πεινασμένοι για νίκες»

Ντάνστον: «Είμαστε… πεινασμένοι για νίκες»

Χρήστος Μιχαηλίδης
Ντάνστον: «Είμαστε… πεινασμένοι για νίκες»
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος την ξέφρενη πορεία του την φετινή σεζόν και ο Μπράιαντ Ντάνστον εξομολογήθηκε στο gazzetta.gr την επιθυμία του ίδιου και των συμπαικτών του για νίκες.

O Ολυμπιακός κάνοντας ακόμη μία ανατροπή «υπέταξε» (12/12, 78-73) και την Σιένα φτάνοντας στην 21η συνεχόμενη επιτυχία, με τον 27χρονο σέντερ των Πρωταθλητών Ευρώπης να μην επαναπαύεται από τα θετικά αποτελέσματα και να επισημαίνει πως η ομάδα του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Επίσης, ο Μπράιαντ Ντάνστον επισήμανε την ομαδικότητα που διακρίνει τους «ερυθρόλευκους», ενώ αναφέρθηκε και στον ημιτελικό (23/12) του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Μετά και το ματς με την Σιένα μπορούμε να ισχυριστούμε πως ο Ολυμπιακός αρνείται να ηττηθεί;

«Aπό ό,τι φαίνεται, αυτό ισχύει. Αγωνιζόμαστε με καρδιά σε όλα τα παιχνίδια, αλλά δουλεύουμε και πολύ, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να ξεκινάμε τα παιχνίδια καλύτερα. Απέναντι σε δυνατότερους αντιπάλους, δεν θα μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε».

Τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξετε, ώστε να μην χρειάζεται να «κυνηγάτε» στο σκορ;

«Επικεντρωνόμαστε στον τρόπο, με τον οποίο ξεκινάμε τα παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε περισσότερο δυνατοί και αποφασιστικοί σε άμυνα κι επίθεση και να παίζουμε από την αρχή σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, αντί να περιμένουμε το τέλος. Δεν γνωρίζω πού ακριβώς είναι το πρόβλημα. Προφανώς έχει σχέση με τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα παιχνίδια, αλλά είναι κάτι που δουλεύουμε, θα το διορθώσουμε ως ομάδα και στη συνέχεια θα εμφανιστούμε καλύτεροι».

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στο TOP-16 της Ευρωλίγκας, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια στην Ελλάδα μπορεί να τα πάρει σχετικά εύκολα. Υπάρχει μήπως έλλειψη κινήτρου;

«Όχι, δεν υπάρχει θέμα έλλειψης κινήτρου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι μέσα από κάθε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε. Επαναλαμβάνω πως δεν υπάρχει θέμα έλλειψης κινήτρου. Θέλουμε να συνεχίσουμε να νικάμε και είμαστε όλοι… πεινασμένοι για νίκες».

Στην αναμέτρηση (12/12, 78-73) με την Σιένα υπάρχει πάντως και η… δικαιολογία της απουσίας του κόσμου, μιας και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών…

«Είναι δύσκολο να παίζεις σε άδεια γήπεδα. Οι φωνές των φιλάθλων και κάθε αντίδρασή τους σου δίνει περισσότερη ενέργεια. Είναι πάντα δύσκολο, όταν οι φίλαθλοι απουσιάζουν, αλλά ανυπομονούμε και χαιρόμαστε που θα τους έχουμε ξανά μαζί μας».

Μαζί με τους φιλάθλους επιστρέφει και ο Σέντρικ Σίμνονς, ενώ και οι Μίρζα Μπέγκιτς και Γιώργος Πρίντεζης θα είναι διαθέσιμοι από την αρχή του ΤOP-16 της Ευρωλίγκας. Θα γίνει ο ρόλος σου ευκολότερος;

«Κάθε επιστροφή είναι καλοδεχούμενη. Όταν ένας παίκτης της ομάδας είναι τραυματίας όπως ο Σέντρικ (σ.σ Σίμονς) ή τιμωρημένος όπως ο Μίρζα (σ.σ Μπέγκιτς) και ο Γιώργος (σ.σ Πρίντεζης), όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ώστε να καλύπτουμε το κενό τους. Αυτό είναι το χρέος της ομάδας απέναντί τους κι αυτό κάνουμε. Ακόμα και όταν υπάρχουν ελλείψεις, πρέπει να αγωνιζόμαστε στο ίδιο επίπεδο».

Στο πρόγραμμα των επόμενων αναμετρήσεών σας ξεχωρίζει ο αγώνας (23/12) για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχατε αντιμετωπίσει (14/10, 55-45) στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πώς οι ομάδες έπαιξαν στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έχουν αλλάξει πολλά και θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, ενώ θα υπάρχει και η παρουσία του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε ομαδικά. Έχω παρακολουθήσει παλαιότερες αναμετρήσεις μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού παρουσία φιλάθλων και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν… τρελή. Βέβαια από την στιγμή που αρχίζει ο αγώνας, είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτόν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα