Σλούκας: «Πρόκληση το ΟΑΚΑ»

Gazzetta team
Σλούκας: «Πρόκληση το ΟΑΚΑ»
Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην προσωπική του απόδοση και παράλληλα τόνισε πως είναι… πρόκληση για τους πρωταθλητές Ευρώπης ο ημιτελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα στον Sentra 103,3:

Για τον αγώνα με την Σιένα: «Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο λόγω των απουσιών, έλειπε ο κόσμος, δεν υπήρχε και κίνητρο γιατί ήμασταν πρώτοι αλλά ο Ολυμπιακός μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζει. Για τρία 10λεπτα ήμασταν πολύ κακοί αλλά φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας και πήραμε ακόμη και αυτή τη νίκη».

Για την εμφάνιση της 4ης περιόδου: «Μπορεί να θεωρηθεί τύχη ότι δεν χάσαμε σουτ στην 4η περίοδο, είναι και ικανότητα. Είχαμε κατακτήσει την πρώτη θέση, οπότε δεν υπήρχε έξτρα άγχος. Η Σιένα ήρθε και έβαλε πολύ μεγάλα σουτ αλλά έχουμε την ποιότητα για να πετύχουμε κι εμείς μεγάλα σουτ και να καταφέρουμε να γυρίσουμε τέτοια παιχνίδια».

Για τις εμφανίσεις Ολυμπιακού: «Το κακό είναι ότι ξεκινάμε πολύ χαλαρά τα παιχνίδια και αυτό επιτρέπει στον αντίπαλο να μπαίνει και να πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει. Σίγουρα είναι πάρα πολύ θετικό ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα νικητή και δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι. Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς θα υπάρξουν κάποιες ήττες, είτε καλές, είτε κακές. Είναι αδύνατον να πάει η ομάδα χωρίς ήττα. Η ομάδα έχει καταφέρει ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ, βέβαια δεν το κοιτάει αυτό, και συνεχίζει»

Για τις ανατροπές στα παιχνίδια: «Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα και μένει πιστή στο πλάνο, είτε νικάει με 10 πόντους, είτε χάνει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι αυτό είναι και το μυστικό, ειδικά στο τέλος».

Για τις εμφανίσεις του: «Όσο μεγαλώνω γίνομαι και πιο έμπειρος. Το σημαντικό και το στοίχημα για μένα είναι να παίρνει πράγματα από μένα είτε η ομάδα, είτε ο προπονητής. Πάντα προσπαθώ να δίνω το 100% είτε είμαι σε καλή ημέρα, είτε όχι για την ομάδα αλλά όλα αυτά σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της ομάδας, δηλαδή να κερδίζει η ομάδα. Αν χάνει είμαστε όλοι χαμένοι, είτε παίξει καλή είτε όχι».

Αν σκέφτεται πιθανότητα συμμετοχής σε όμιλο στην επόμενη φάση με Παναθηναϊκό, Φενερμπαχτσε, Μπαρτσελόνα: «Πλέον έχει μπει τόσο στο μυαλό το δικό μου αλλά και των συμπαικτών μου ότι πολύ πιθανόν θα είμαστε σε πολύ δυνατό όμιλο. Το top 16 όμως, έχει γίνει έτσι ώστε να υπάρχουν μόνο δυνατές ομάδες δηλαδή και οι αδύνατες ομάδες είναι άξιες και ανταγωνιστικές. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό μίνι πρωτάθλημα που θα χρειαστούμε φυσικά την στήριξη του κόσμου για να συνεχίσουμε. Θα είναι πάρα πολύ συναρπαστικό και ελπίζω ο Ολυμπιακός να βγει νικητής και από αυτό».

Για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας του Ολυμπιακού, πόσο αισθάνεστε ότι έχετε ωριμάσει μπασκετικά: «Το γεγονός ότι οι μεγάλοι και πιο έμπειροι βοηθούν είτε τους καινούργιους παίκτες που έχουν μπει κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας, είναι το μεγαλείο της ομάδας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δένεται πιο γρήγορα η ομάδα. Οι πρόεδροι Αγγελόπουλοι έχουν δημιουργήσει έναν ελληνικό κορμό που θα μπορεί να παίζει που θα μπορεί να παίζει για χρόνια μαζί, και αυτό είναι πολύ σημαντικό και βοηθάει και στην ψυχολογία».

Ο αγώνας Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Πραγματικά είναι τελικός. Είναι μία πρόκληση να πάμε να πάρουμε την πρόκριση μέσα στο ΟΑΚΑ. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Είναι από τις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης και θα είναι σίγουρα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι».

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το συγκεκριμένο ματς; «Θεωρητικά θα είμαστε πλήρεις. Η ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη για το παιχνίδι αυτό, έχει άλλη μία εβδομάδα να προετοιμαστεί. Έχει παιχνίδι με τα Τρίκαλα, για την Ευρωλίγκα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά όπως είπα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και κάθε παίκτης βάζει στο μυαλό του να καταφέρει το καλύτερο στον συγκεκριμένο αγώνα».

Ταμείο α' φάσης στην Ευρωλίγκα: «Η Φενέρ με έχει εκπλήξει θετικά. Η ΤΣΣΚΑ είναι ερωτηματικό αν και πολύ μεγάλη ομάδα. Η Ρεάλ είναι πάρα πολύ φορμαρισμένη. Η Μπάγερν ξεκίνησε δυνατά και πλέον παίζει με Μάλαγα αν θα περάσει η όχι. Όσο για τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ μεγάλη ομάδα αν και αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είναι μία πάρα πολύ έμπειρη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι είχε ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο αλλά κατέκτησε το νταμπλ και παραλίγο να πάει στο Final Four».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα