Με στόχο το... απόλυτο ο Ολυμπιακός

Φάνης Παναγιώτου
Με στόχο το... απόλυτο ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σιένα (12/12, 21:00, Novasports 3) για την 9η αγωνιστική της α' φάσης της Ευρωλίγκας και στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι το... απόλυτο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχει ηττηθεί ακόμα σε επίσημο παιχνίδι από την αρχή της σεζόν και θέλει να διατηρήσει το αήττητο κόντρα στη Σιένα. Βαθμολογικό κίνητρο για τους πρωταθλητές Ευρώπης δεν υπάρχει, καθώς είναι σίγουρα πρώτοι, ενώ παράγοντας που θα επηρεάσει τους παίκτες είναι και το γεγονός πως το ΣΕΦ θα είναι άδειο, λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού.

Στα αγωνιστικά, απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Μίρζα Μπέγκιτς και Γιώργος Πρίντεζης, ωστόσο, τα... ευχάριστα έρχονται από τον Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται ξανά στην αποστολή των «ερυθρόλευκων», αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στον ώμο τον τελευταίο μήνα.

Από την άλλη, η Σιένα ναι μεν δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό, υπάρχουν, όμως, άλλου είδους... προβλήματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου στη Σιένα αναμένεται να υποβληθεί πρόστιμο ύψους 23.000.000 ευρώ, ο σύλλογος κινδυνεύει με... λουκέτο και είναι λογικό να περνάει σε δεύτερο πλάνο αγωνιστικό κομμάτι, παρά το γεγονός πως οι πρωταθλητές Ιταλίας με ρεκόρ 3-5 έχουν πιθανότητες να βρεθούν στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

«Δεν είναι συνηθισμένο να παίζεις σε άδειο γήπεδο, όμως όταν αντιμετωπίζεις τους πρωταθλητές Ευρώπης μπαίνεις κατευθείαν σε ατμόσφαιρα αγώνα. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος και ο τρόπος που αγωνίζεται έχει τον τέλειο συνδυασμό ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Ο coach Μπαρτζώκας κάνει καταπληκτική δουλειά. Εμείς έχουμε μπροστά μας μία ευκαιρία να βελτιωθούμε. Αν καταφέρεις να κάνεις κάτι θετικό απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, αυτό μπορείς να το θυμάσαι για το υπόλοιπο της σεζόν», δήλωσε ο Μάρκο Κρέσπι, προπονητής της Σιένα.

ίναι το προτελευταίο ματς του ομίλου. Έχουμε εξασφαλίσει την 1η θέση τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε με νίκη δοκιμάζοντας κάποια νέα πράγματα στην τακτική μας. Αυτό το ματς και το επόμενο με τη Ζιελόνα Γκόρα, θα τα χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Είναι ατυχές που παίζουμε χωρίς κόσμο και είχαμε πει πως αυτό είναι κάτι που δεν θέλαμε να ξανασυμβεί. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Σίμονς στην 12άδα και θέλουμε να πάρει χρόνο συμμετοχής», ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

18:45 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 1ος Όμιλος
19:00 Ζαλγκίρις Κάουνας - Αναντολού Εφές 2ος Όμιλος
19:45 Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 4ος Όμιλος
21:00 Ολυμπιακός - Σιένα 3ος Όμιλος
21:15 Ουνικάχα Μάλαγα - Μπάγερν Μονάχου 3ος Όμιλος
21:45 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Λιέτουβος Ρίτας 4ος Όμιλος
21:45 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παρτιζάν 1ος Όμιλος

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΔΩ