Ξε-σκάουτινγκ!

Μάνος Αντώναρος Μάνος Αντώναρος
Ξε-σκάουτινγκ!

bet365

Ο Μάνος Αντνωναρος γράφει για την απίστευτη ικανότητα που'χουμε να μην αναγνωρίζουμε τα ταλέντα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μια ιδιαιτέρως χαρακτηριστική περίπτωση.

Εχω διαβάσει όλα τα άρθρα και έχω δει όλα τα videos που αναφέρονται στα πράγματα και θαύματα που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA φορώντας τη φανέλα των Mπακς.

Σκοράρει τρίποντα, ρίχνει τάπες και αμέσως τρέχει απέναντι και καρφώνει, ντριμπλάρει, μοιράζει ασίστ, παίρνει ριμπάαουντς, κοιτάζει στα μάτια ατνιπάλους που μέχρι πέρισυ τους είχε αφίσες στο δωμάτιο του (αν είχε δικό του δωμάτιο) και τόσα άλλα.

Πώς τον λέμε είπαμε;

Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εδώ (στην Ελλάδα ντε) μεγάλωσε, έδω έμαθε μπάσκετ, εδώ έπαιξε σε ομάδα… πώς την είπαμε; Α, ναι Φιλαθλητικό… μιλάει ελληνικά… τυλίγεται με την ελληνική σημαία μπροστά στα αμερικάνικά δίκτυα-κολοσοούς… στο κινητό του τηλεφωνούν real time φίλοι του από την Ελλάδα και υποθέτω ότι του λείπει το σουβλάκι… εδώ έμαθε επίσης να τρέχει (πάλι υποθέτω … μπα σίγουρος είμαι) όταν τον κυνηγούσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Ερμού… λέτε να έφυγε επειδή δεν υπάρχει πια Δημοτική Αστυνομία;

Μπάααααα.

Εφυγε επειδή τον πήρανε οι άνθρωποι του NBA από τον Φιλαθλητικό… Τι; Δεν τον πήρανε από τον Φιλάθλητικό; Από πού τον πήρανε; Από τη Σαραγόσα που είχε πάρει τα δικαιωματα του από τον Φιλαθλητικό;

Αν είμαι σίγουρος ότι αυτό το παιδί-θαύμα είναι Ελληνας;

Απολύτως!

Πώς τέτοια σιγουρία;

Μα ακούω τους Αμερικανούς σπορτκάστες που περιγράφουν τους αγωνες που συμμετέχει…

Giannis from Greece! Λένε με θαυμασμό…. Κι αν έχουν δει παικταράδες αυτοί οι τύποι!!!

Και πώς αυτό το παιδί δεν δοκίμασε να παίξει ούτε μισή σεζόν… να προπονηθεί έστω για λίγο με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό;

Ξε-σκάουτινγκ…

Τι;

Ξε-σκάουτινγκ…

Τι είναι αυτό;

Το ανάποδο του σκάουτινγκ.

Συνεννοηθήκαμε ε;

Ελάτε τώρα, μην κάνετε τους χαζούς.

Αφου συνεννοηθήκαμε.

Πότε σ αυτή τη χώρα είδαμε το μέλλον και το χαιρετίσαμε θερμά;

Πότε είδαμε ταλεντάρα και του δωσαμε γενναιόδωρα την ευκαιρία;

Π-ο-τ-έ!

Πήγε ο Σπανούλης στο NBA κι έφαγε τα μούτρα του.

Πήγε ο Φωτσης και σχεδόν δεν ακούμπησε.

Ο Διαμαντίδης ομολόγησε ότι μάλλον δεν θα μπορούσε.

Ομακαρίτης ο Ντράζεν έκανε δυο χρόνια να προσαρμοστεί.

Ας μην το συνεχίσω γιατι θα γίνω ιερόσυλος και δεν το θέλω καθόλου μα καθόλου.

Πόσα παραδείγματα θέλετε;

Και ξαφνικά εμφανίζεται ένας πιτσιρικάς 18-19 ετών, που δεν ξέρουμε ούτε καν το ονομά του και κάνει (το επαναλαμβάνω) πράγματα και θαύματα.

Και να μην ξέρω εγω το ονομά του δεν είναι δα και περίεργο… αλλά να μην το ξέρουν οι σκάουτερς των μεγάλων ομάδων είναι α-πα-ρά-δε-κτο. Τον είχαν μάθει όμως οι σκάουτερς της Σαραγόσα.

Της ποιάς;

Της Σαραγόσα ντέ! Τί δεν έχει πάρει κανένα Ευρωπαϊκό η Σαραγόσα;

Φυσικά μετά (πολύ αργά) τον ανακάλυψαν και οι δικοί μας…

Α, ναι μετά τον ανακάλυψε μέχρι και ο Πρωθυπουργός.

Και μην μου πείτε ότι όλα αυτά που κάνει στο γήπεδο του τα μάθανε μέσα σε λίγους μήνες οι ειδικοί του ΝΒΑ, γιατί θα πέσω κάτω από τα γέλια… Μάλιστα... του βελτιώνουν τις δεξιότητες… τάχιστα… αλλά αυτά τα πράγματα ή τάχεις ή δεν τάχεις…

Και μην μου πείτε ότι δεν ξέρω από ΝΒΑ, γιατί θα σας παραπέμψω στον φίλο μου τον Δημήτρη Καρύδα, που έχουμε περάσει παρέα ατέλειωτες NBAνύχτες.

Πόσα σεντόνια θέλετε να σας γράφω σ’ αυτό το στυλ; 5.000 λέξεις; 10.000 λέξεις… δεν θα κουραστω… σας διαβεβαιώνω.

Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δυστυχως δεν είναι η πρώτη. Και ακόμα πιο δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι δεν θα’ναι και η τελευταία. Στο φινάλε τυχερό στάθηκε το παλλικάρι που δεν το ανακαλύψαμε εμείς.

Εμείς έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να δούμε ούτε πυγολαμπίδα στο σκοτάδι.

Ολοι/ες αυτοί οι Ελληνες και Ελληνίδες που διαπρέπουν στο εξωτερικό (στις Επιστήμες, στις Τέχνες…παντού) δεν είναι επειδή (μόνο) δεν τους χωρούσε ο τόπος, είναι εκεί επειδή ο τόπος δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτούς… από τη Μαρία Κάλλας μέχρι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Είμαστε τοσο μικρο(σκατο)ψυχοι που ακόμα κι όταν μεγαλουργούν έξω από τα σύνορα…διατηρούμε τις… αμφιβολίες μας.

Γράφει πολύ σωστά και με σεμνότητα (εκτός κι αν είναι ειρωνία και δεν το καταλαβα) στο τελευταίο άρθρο ο Νίκος Παπαδογιάννης:

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που χθες έπαιξε 28 λεπτά στον αγώνα των Μπακς με τους Πίστονς, είναι υποψήφιος όχι μόνο για τη Νέων, αλλά και για την Ανδρών.

Επιτρέψτε μου να διατυπώσω διαφορετικά αυτό που θέλω να πω: ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όχι απλώς μπορεί, αλλά πρέπει να παίξει στο Μουντομπάσκετ με την Εθνική Ανδρών.

Το πρώτο κριτήριο είναι φυσικά το αγωνιστικό. Παίκτης που κρίνεται ικανός να αναλάβει 28 λεπτά συμμετοχής σε αγώνα του ΝΒΑ είναι, ντε φάκτο, άνδρας. Δεν χρειάζεται να φτάσει στα 23 του για να περάσει τη μεγάλη πόρτα.»

Φιλλλαράκια…πλάκα με κάνετε…ε;

ΥΓ. Εχω μια απορία: Εσείς εκεί οι διοικούντες (εσείς ντε πού σκάτε τα μύρια) τις μεγάλες ελληνικές ομάδες μπάσκετ, έχετε φωνάξει τους σκάουτερς να τους πείτε δυο λογάκια;… γιατι αν είναι σκάουτινγκ να ανακαλύψεις π.χ. τον εξαιρετικό Παππά… συγγνωμη που το λέω… αλλά δεν προσλαμβάνετε κι εμένα;…το ίδιο καλά θα τα καταφέρω…

ΥΓ2 Μεγάλωσα στην Καλλιθέα. Κοντά στον Οίκο Τυφλών… βγάζει και σκάουτερς; Δεν τοξερα.



Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μάνος Αντώναρος
Μάνος Αντώναρος

Ο Μάνος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα και το πρώτο που θυμάται από τη δημοσιογραφία, ήταν όταν τον έπαιρνε από το χέρι ο πατέρας του (ο γελοιογράφος Αρχέλαος) και τον πήγαινε στα παλιά γραφεία της «Αθλητικής Ηχούς» για να παραδώσει τα σκίτσα του. Εκεί ο πιτσιρικάς Μάνος έβλεπε με ορθάνοικτα μάτια μερικά από τα ιερά τέρατα της (αθλητικής) δημοσιογραφίας να εργάζονται πυρετωδώς ακριβώς μπροστά στις λινοτυπικές μηχανές. Φυσικά του΄κανε εντύπωση και φυσικά ήθελε να γίνει ένας απ' αυτούς. Ετσι γύρω στα 20 του πήγε και είδε (μόνος του) τον μακαρίτη Κλεομένη Γεωργαλά και του είπε ότι ήθελε να δουλέψει στην «Ηχώ». Και εκείνος προφανώς θέλοντας να του κάνει πλάκα τον ρώτησε:

-Και τι θες να κάνεις;

-Να γράφω κάθε μέρα τη γνώμη μου!

Και -ω του θαύματος- ο Γεωργαλάς του απάντησε:

-ΟΚ! Αρχίζεις από σήμερα το απόγευμα.

Ετσι και έγινε. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μάνος Αντώναρος έγραφε καθημερινά τη γνώμη του στην πίσω σελίδα της κραταιάς εφημερίδας.

Αργότερα δούλεψε σε πολιτικές εφημερίδες επί πολλά χρόνια, σε ραδιόφωνα και κανάλια. Κάθε φορά που εργαζόταν σε εφημερίδες έψαχνε την ευκαιρία να γράφει πού και πού στις αθλητικές σελίδες. Oι συνάδελφοι του αθλητικοί ρεπόρτερ πάντα του άνοιγαν την καλά φυλασσόμενη πόρτα τους.

Είναι ένας από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα και υποστηρίζει φανατικά ότι το internet δεν είναι media, αλλά community.

Εδώ και δυο χρόνια εγκατέλειψε (από άποψη) τη μάχιμη δημοσιογραφία και αφιερώθηκε μαζί με τη γυναίκα του στο blog της www.eimaimama.gr

Τον τελευταίο διάστημα ανεβάζει post του στο gazzetta.

Hταν καιρός -όπως λέει ο ίδιος- να ξανανιώσει την χαρά της ελεύθερης και δημιουργικής δημοσιογραφίας.