Έγινε... μπλαουγκράνα και σύνθημα στην εξέδρα (vid)

Έγινε... μπλαουγκράνα και σύνθημα στην εξέδρα (vid)

Μιχάλης Στεφάνου
Έγινε... μπλαουγκράνα και σύνθημα στην εξέδρα (vid)
Ο Μιχάλης Στεφάνου γράφει για τη σπουδαία παράσταση του Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr αμέσως μετά το ματς με την Φενέρ.

Πριν από λίγα 24ωρα ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μπαρτσελόνα από έναν Έλληνα που εργάζεται εκεί. Σκοπός ήταν να μάθει γιατί η ομάδα που αγωνίζεται θεωρείται «κάτι περισσότερο από ενας σύλλογος». Το «Μes que un club» δεν είναι ένα απλό μότο. Είναι αντίληψη και γεγονός αναμφισβήτητο για τους παροικούντες την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου, πάντως, έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται από τον Πασκουάλ ως ...κάτι περισσότερο από ένα αμυντικό εργαλείο. Χρειάστηκε χρόνος για να τον μάθουν οι συμπαίκτες του, επιμονή από τον προπονητή του που τον αφήνει στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον και φυσικά υπομονή και γερό στομάχι από τον ίδιο.

Το να φεύγεις ως δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης από μια ελληνική ομάδα, που λειτουργεί σαν οικογένεια και να γίνεσαι ξένος σ' ένα μεγάλο κλαμπ που περιμένει από σένα... παπάδες με το καλημέρα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Και είναι αλήθεια ότι ο «Παπ» πέρασε δύσκολες στιγμές εντός και εκτός παρκέ. Δέχτηκε κριτική από τον Τύπο και κάποιες φορές τα άκουσε χοντρά από τον προπονητή του.

Πλέον ο Πασκουάλ του ζητάει να πάρει την ομάδα πάνω του όταν εκείνος το κρίνει απαραίτητο. Όχι. Δεν έγιναν όλα ρόδινα από την μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Έλληνας φόργουορντ ξέρει πια τον ρόλο του στην Μπαρτσελόνα. Και στο χθεσινό πολύ δύσκολο ματς με την Φενέρ έκανε... οσκαρική ερμηνεία, «αναγκάζοντας» το κοινό στις εξέδρες του Παλάου Μπλαουγκράνα να... προσπαθεί και τελικά να καταφέρνει να φωνάξει ρυθμικά το όνομά του.

Δεν ήταν οι 18 πόντοι με τα εξαιρετικά ποσοστά, ούτε τα 6 ριμπάουντ, οι 2 ασίστ το 1 κλέψιμο, το 1 κόψιμο και το μόλις 1 λάθος σε 34 λετπά. Ήταν η αυθεντική εικόνα του

Παπ σε νέα… extended version. Ήταν οι παθιασμένοι πανηγυρισμοί του, που επέστρεψαν. Ήταν η σιγουριά στην επίθεση και οι φοβερές άμυνες που σπάνε τον τσαμπουκά. Ήταν ο τρόπος που χαιρόταν τα καλάθια των συμπαικτών του. Ήταν τελικά, αυτή η αίσθηση ότι αλονίζει μπρος και πίσω το παρκέ μια ταχύτητα πάνω από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για τον ίδιο και τί θα καταφέρει η Μπάρτσα ως το τέλος της σεζόν. Ως ομάδα, άλλωστε, έχει ακόμη πολλά να βελτιώσει. Το θέμα είναι ότι ο Κώστας Παπανικολάου έγινε πλέον ένας κανονικός «μπλαουγκράνα», κάνοντας τους πάντες εδώ στη Βαρκελώνη να τρίβουν τα χέρια τους.

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα οι κάμερες μπήκαν στα αποδυτήρια και τα μικρόφωνα περικύκλωσαν τον διεθνή άσο. Μίλησε σεμνά και ευγενικά με το κεφάλι κάτω και τα πόδια στο έδαφος. Όπως ακριβώς έμαθε να κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά η κάμερα του gazzetta.gr ήταν εκεί και... πρόλαβε να του πάρει μερικές αποκλειστικές δηλώσεις.