Ντάνστον: «Δεν θέλω να ακούω για ρεκόρ!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Ντάνστον: «Δεν θέλω να ακούω για ρεκόρ!»
Ο Μπράϊαντ Ντάνστον, κορυφαίος παίκτης (18π.) του Ολυμπιακού στην ιστορική 17η σερί νίκη του στην εφετινή σεζόν, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί θα αργήσει να ξεχαστεί ο Κάιλ Χάινς!

Η πρώτη σπουδαία εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα, ήταν πριν από περίπου έναν μήνα (31/10) και πάλι στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, όταν και συμβάλει τα μέγιστα (19π. 8ρ., 3κοψ. με 7/9 σουτ) στη δύσκολη νίκη (88-83) επί της Μπάγερν Μονάχου, η οποία είχε προηγηθεί με +5, ανατρέποντας μία διαφορά 15 πόντων! Πριν από μία εβδομάδα στην Μάλαγα, το... ανάστημα (13π., 3ρ., 3κοψ. με 6/7 σουτ) που “ύψωσε” σε άμυνα κι επίθεση στο 2ο μέρος, βοήθησε τον Ολυμπιακό να ανατρέψει μία διαφορά 11 πόντων και να “λυγίσει” στο τέλος (82-74) την αντίσταση της Ουνικάχα. Χθες το βράδυ και πάλι στο Φάληρο, ο 27χρονος σέντερ σε... κορμί πάουερ-φόργουορντ (2,03), έβαλε στα καλάθια τους ψηλούς της Γαλατασαράϊ και ήταν ο καταλύτης (18π., 5ρ., 3κοψ. με 9/12 σουτ)της 7ης συνεχόμενης (και 17ης εφετινής σε όλες τις διοργανώσεις) νίκης των “ερυθρολεύκων” στην Ευρωλίγκα, ένα αποτέλεσμα που εξασφάλισε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την πρόκριση στο Top-16.

O λόγος για έναν εκ των “rookies” της εφετινής Ευρωλίγκα, τον Μπράϊαντ Ντάνστον, ο οποίος είναι 1ος ριμπάουντερ (μ.ο. 6,1ρ.) και μπλοκέρ (μ.ο. 2,1κοψ.), 3ος σκόρερ (μ.ο. 11,0π.) και πιο εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού εντός πεδιάς (71,7% στα διπ.). Μετά το τέλος του αγώνα, ο πρώην παίκτης της Βαρέζε, μίλησε στο gazzetta.gr για την έως τώρα πορεία των “ερυθρολεύκων”, για την ατομική του βελτίωση, το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών, τον προκάτοχό του, Κάϊλ Χάϊνς αλλά και τον θλιβερό επεισόδιο που “σκίασε” τον αγώνα με την Γαλατασαράϊ.

- Να υποθέσουμε ότι δεν έχεις ξαναπαίξει ποτέ σε κάποια ομάδα που να έχει συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες αήττητη και να μετράει 17 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις...
«(Χαμογελάει...)! Ναι, έτσι πρέπει να είναι... Στην πρώτη μου χρονιά σαν επαγγελματίας, στη Νότια Κορέα, είχαμε κάνει ένα μεγάλο σερί, αλλά νομίζω ότι σταμάτησε στις 11 νίκες! Ούτως ή άλλως, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί γιατί εδώ στην Ευρώπη το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ πιο υψηλό και όταν αυτό το ρεκόρ συμπεριλαμβάνει και επτά αγώνες της Ευρωλίγκα, που είναι η κορυφαία διοργάνωση μετά το ΝΒΑ, τότε παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία...»

- Πως είναι να μην έχετε χάσει ποτέ φέτος;
«Τέλειο! Και όταν συνδυάζεται με το πιο καλό παιχνίδι στην έδρα μας στην εφετινή σεζόν, το συναίσθημα είναι ακόμη πιο γλυκό... Είμαστε εξαιρετικοί στην άμυνα, κατεβάσαμε πολύ χαμηλά τα ποσοστά τους, πήραμε τα ριμπάουντ, κλέψαμε και κόψαμε μπάλες, γενικά είμαστε πολύ ενεργητικοί στο αμυντικό κομμάτι και αυτό μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση και να έχουμε καλές συνεργασίες...»

- Μετά από μία μικρή και καθ’ όλα φυσιολογική “κοιλιά” που φαινόταν ότι κάνει η ομάδα, πόσο σημαντικό είναι για σας που στα τελευταία τέσσερα ματς (με Ρέθυμνο, Μάλαγα, Απόλλωνα Πάτρας και Γαλατασαράϊ), ο Ολυμπιακός δείχνει να παρουσιάζει προοδευτική βελτίωση, χωρίς ακόμη να έχει “στραβοπατήσει” πουθενά φέτος;
«Κοίτα, έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε ακόμη, αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μία σειρά αγώνων στους οποίους δεν παίζαμε καλά, πέρασε αναίμακτα και χωρίς απώλειες! Για μένα το μυστικό είναι το βάθος που έχει το ρόστερ μας, γιατί σε μία χρονιά με τόσους πολλούς αγώνες και συνεχείς μετακινήσεις, προκύπτουν τραυματισμοί, αλλά και το ότι είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην άμυνα! Ανεξαρτήτως την βραδιά που θα έχουμε στην επίθεση, όλα τα παιδιά συνεργαζόμαστε πολύ καλά στα μετόπισθεν και προσπαθούμε να πάρουμε ώθηση και “φτιάξουμε” ψυχολογία, μέσα από την αποτελεσματική υπεράσπιση της ρακέτας μας! Νομίζω ότι, απόψε (σ.σ.: χθες), κάναμε το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι μας, στην εφετινή χρονιά...»

- Στα αποδυτήρια είχατε συζητήσει καθόλου για το σερί; Το θέλατε, το επιδιώκατε;
«Καθόλου! Να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν το ήξερα καν... Μου το είπε ένας φίλος μου στο τηλέφωνο, πριν από τον αγώνα, όταν με πήρε να μου ευχηθεί να κερδίσουμε για να κάνουμε το ρεκόρ!»

- Τι του απάντησες;
«Του είπα ότι δεν θέλω να ξέρω ούτε για ρεκόρ, ούτε για στατιστικά, ούτε για προϊστορίες! Κάτι τέτοια πράγματα, πολλές φορές, “χαλάνε” το μυαλό των παικτών και τους αποπροσανατολίζουν... Προτιμώ να μην ξέρω τίποτε και να συγκεντρώνομαι μόνο σε αυτό που έχω να κάνω μέσα στο γήπεδο, από το να σκέφτομαι πριν από το ματς γιατί κάτι που δεν έχει ουσιαστική αξία, έστω κι αν κατά ένα τρόπο, αποτελεί ένα ιστορικό κατόρθωμα για την ομάδα! Απ’ αυτή την άποψη, λοιπόν, είμαι χαρούμενος που αυτή η... ιστορία έληξε και πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι...»

- Σε ατομικό επίπεδο η βελτίωσή σου από το ξεκίνημα της σεζόν είναι εντυπωσιακή... Για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι, κέρδισες κατά κράτος σε άμυνα κι επίθεση τις μάχες με τους πολύ ψηλότερους προσωπικούς σου αντιπάλους και νομίζω ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Κάϊλ Χάϊνς θα αρχίσει να ξεχνιέται τόσο γρήγορα...
«Ο Χάϊνς έχει πάρει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους κι εγώ ακόμη τίποτε, οπότε είναι καλύτερο να μην βγάζουμε τόσο ασφαλή συμπεράσματα από τόσο νωρίς! Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι μέρα με την μέρα, αισθάνομαι όλο και πιο άνετα με τον ρόλο μου στην ομάδα, αλλά έχω ακόμη πολλά πράγματα να βελτιώσω. Σήμερα (σ.σ.: χθες), έκανε μερικά βλακώδη φάουλ, τα οποία πρέπει να αποφεύγω... Χαίρομαι που παίζω καλά και βοηθάω την ομάδα, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση! Γι‘ αυτό και θεωρώ ότι η κάθε προπόνηση είναι μία ξεχωριστή πρόκληση...»

- Καλά όλα αυτά, να έλλειπε και η “γρονθοπατινάδα” με τον Μένσα-Μπονσού, η βραδιά θα ήταν καλύτερη...
«Δεν είδα πως άρχισε, ποιος χτύπησε ποιον, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία... Κανείς δεν θέλει να βλέπει τέτοιες εικόνες μέσα σε ένα γήπεδο μπάσκετ! Κρίμα, γιατί αυτό το επεισόδιο χάλασε μία ωραία ατμόσφαιρα και μία όμορφη βραδιά, που άρχισε με την βράβευση του αρχηγού μας και έδειχνε ότι θα τελειώσει πανηγυρικά λόγω της νίκης και της απόδοσής μας... Καμιά φορά, όμως, συμβαίνουν κι αυτά τα πράγματα... Πρέπει να τ’ αφήσουμε πίσω μας και να συνεχίσουμε... Δόξα τω Θεό που δεν τραυματίστηκε κανείς!»