Αήττητος ο Ολυμπιακός, αήττητη και η βλακεία

Σπύρος Καβαλιεράτος Σπύρος Καβαλιεράτος
Αήττητος ο Ολυμπιακός, αήττητη και η βλακεία
Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το ρεκόρ που έκανε ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί της Γαλατά, αλλά και την ανίκητη... βλακεία ορισμένων, εντός κι εκτός παρκέ.

Αήττητος έμεινε ο Ολυμπιακός, έκανε ρεκόρ με 17 συνεχόμενες νίκες, αλλά η τελευταία γεύση από το ματς με την Γαλατά ήταν πικρή. Δεν έχει ηττηθεί ακόμα ο Ολυμπιακός σε επίσημο ματς, αλλά το σκηνικό που στήθηκε μετά τις μπουνιές του Μενσά Μπονσού με τον Μπέγκιτς, επισκίασε όλα τα υπόλοιπα.

Ο υγιής κόσμος, αυτός που δεν πίστεψε ότι το ΣΕΦ μετετράπη σε ρωμαϊκή αρένα και δεν έβλεπε τον Άγγλο ως το λιοντάρι, στεναχωρήθηκε με ό,τι συνέβη. Αν έχανε ο Ολυμπιακός από την Γαλατά, λιγότερο θα στεναχωριόταν.Την απόλυτη ευθύνη για ό,τι έγινε την έχουν ο Μπέγκιτς, ο Μενσά Μπονσού και ο Πρίντεζης, αλλά δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο να ξεφύγει τόσο πολύ η κατάσταση στην εξέδρα. Αλήθεια, τι κέρδισαν όσοι γέμισαν μπουκάλια το παρκέ, όσοι έβαλαν σε κίνδυνο πιο πολύ τους παίκτες του Ολυμπιακού και λιγότερο της Γαλατά, με τα μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν; Εντάξει, η αφορμή δόθηκε από τους πρωταγωνιστές, αλλά ποιος ο λόγος να δοθεί τόσο μεγάλη έκταση στη συνέχεια; Ο Μενσά Μπονσού ήταν εκτός εαυτού, αλλά ποτέ δεν φταίει ένας για το επεισόδιο.

"Σκεφτείτε λίγο, 10.000 θα πλακώσουμε έναν;", είπε από το μικρόφωνο ο Βασίλης Σπανούλης για να σταματήσει την οργή του πλήθους, όχι τόσο υπό το φόβο της τιμωρίας, όσο της δυσφήμησης του πρωταθλητή Ευρώπης μέσω της εικόνα που μεταφέρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε όλη την Ευρώπη. Η Ευρωλίγκα είναι ελαστική σε υποθέσεις επεισοδίων, συνεπώς η όποια ποινή στην πρώτη φάση δεν πρόκειται να είναι εξοντωτική. Όμως υπάρχει κανένας λόγος να δείχνει η Ελλάδα τόσο κακό πρόσωπο; Σε οποιοδήποτε γήπεδο του κόσμου θα αποδοκιμαζόταν ο κακός των αντιπάλων σε ένα τέτοιο επεισόδιο, αλλά μέχρι ενός ορίου, που στο ΣΕΦ ξεπεράστηκε.

Προς τι όλο αυτό το μίσος; Τόση οργή είχαν να ξεσπάσουν όλοι όσοι ήταν στο ΣΕΦ; Γιατί λίγο μετά άρχισε και ξύλο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού στις εξέδρες... Αλήθεια, τα μικρά παιδιά και οι οικογένειες γιατί πρέπει να τα βλέπουν όλα αυτά; Γιατί πρέπει να χαλάει με τόσο μεγάλη ευκολία ένα ευχάριστο δίωρο; Την βασική ευθύνη την έχουν φυσικά οι αθλητές που μόνο το σωστό παράδειγμα δεν δίνουν, αλλά γιατί να δοθεί τόσο μεγάλη συνέχεια;

Τέλος πάντων αυτό που μένει είναι ότι στο τέλος χάλασε μια γιορτινή βραδιά στο ΣΕΦ, που συνοδεύτηκε και από άλλη κακή είδηση που ευτυχώς στη συνέχεια αποδείχθηκε... καλή. Δεν ήταν μόνο η αποβολή με ντισκαλιφιέ του Μπέγκιτς και του Πρίντεζη, ήταν και ο τραυματισμός του Πέτγουεϊ στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό με δεδομένη την απουσία και του Σίμονς.

Γιατί κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στο γήπεδο κυρίαρχος του παιχνιδιού και ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες. Το θέαμα δεν έλειψε, ούτε η ουσία, παρότι από ένα σημείο και μετά οι Τούρκοι παραδόθηκαν αμαχητί και έκαναν τους ερυθρόλευκους να χαλαρώσουν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει επί του παρόντος αντίπαλο στο παρκέ στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα και γι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέται. Με το δίκιο του Γιώργος Μπαρτζώκας ζήτησε να "μην στεκόμαστε κάθε φορά στα αρνητικά", γιατί οι ερυθρόλευκοι κάνουν άψογα τη δουλειά τους, αλλά την ίδια στιγμή που οι θερμόαιμοι έχουν υποχρέωση να σεβαστούν αυτή την προσπάθεια... Δυστυχώς στο ΣΕΦ δεν παρέμεινε μόνο ο Ολυμπιακός αήττητος. Παρέμεινε και η βλακεία... Του Μπέγκιτς, του Μενσά Μπονσού και των κάφρων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σπύρος Καβαλιεράτος
Σπύρος Καβαλιεράτος