Σπανούλης: «Περήφανος & συγκινημένος»

Σπανούλης: «Περήφανος & συγκινημένος»

Χρήστος Μιχαηλίδης
Σπανούλης: «Περήφανος & συγκινημένος»
Ο Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε το βραβείο «Τζουζέπε Σιάκα» και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του γι' αυτή τη μεγάλη τιμή.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέφερε για τη μεγάλη τιμή: «Tι να πω μετά από τόσα όμορφα λόγια που άκουσα, με συγκίνησαν και με κάνουν πολύ περήφανο για τις αρχές και τον χαρακτήρα που μου έδωσε η οικογένεια μου. Με αυτές πορεύομαι και στην οικογένεια που έχω φτιάξει και προσπαθώ να τις περάσω και στο μπάσκετ. Είναι ανώτατη τιμή το βραβείο. Αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, γιατί όταν είμαστε μαζί μπορούμε και τον Ολυμπιακό την ομάδα μου. Πραγματικά ευχαριστώ, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είναι μεγάλο βραβείο και πάντα θα κοσμεί την καρδιά μου και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω την προσπάθειά μου. Είμαι περήφανος που κατακτήθηκε από μένα. Σας ευχαριστώ».

Η γενική γραμματέας των βραβείων, Βίκυ Μπαφατάκη, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε σε μια μεγάλη αθλητική οικογένεια. Βραβεύσαμε κατ’ εξαίρεση τον Βασίλη Σπανούλη στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Ο Βασίλης είναι φέτος ο απόλυτος νικητής του αθλητισμού και είμαστε περήφανοι που είναι Έλληνας κι υπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού και αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για να πάμε μπροστά πολλά πράγματα με τελείως διαφορετική νοοτροπία. Ευχαριστούμε πολύ που μας έκανε περήφανους ως Έλληνες».

Ο Γιάννης Σμαραγδής, μέλος της επιτροπής των βραβείων: «Όταν έδινα το βραβείο στον Βασίλη, του είπα ότι κάθε φορά που παίρνει ένας Έλληνας ένα διεθνές βραβείο, βραβεύεται και η Ελλάδα. Καθώς του μιλούσα, είδα μια ανώτερη ευγένεια στο βλέμμα του. Είναι η ευγένεια των ανθρώπων που έχουν καλή ψυχή. Αυτοί οι άνθρωποι πλουτίζουν τους άλλους ανθρώπους. Φεύγω από αυτή τη συνάθροιση με το υπέροχο βλέμμα αυτού του ανθρώπου, το σύνολο της ύπαρξής του και την ευγένεια της ψυχής του».

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι εδώ ανάμεσα σε σπουδαίους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να πω κάτι ιδιαίτερο για τον αθλητή Βασίλη Σπανούλη. Το βραβείο αυτό δείχνει τη θέση του στην κοινωνία μας. Είναι μεγάλη τιμή για τον Βασίλη, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, που ο αρχηγός μας επιλέχθηκε γι’ αυτό το βραβείο».

Ο πρόεδρος, αιδεσιμότατος, Μπρούνο Λίμα: «Ευχαριστώ Ελλάδα, ευχαριστώ τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι μεγάλη τιμή που είμαι εδώ στην Ελλάδα. Θεωρώ τη χώρα σας δεύτερη πατρίδα μου, είμαι επίτιμος δημότης της Ξάνθης. Κοιτώντας το βλέμμα του Βασίλη Σπανούλη είδα να καθρεφτίζεται μέσα του η περηφάνια ότι ανήκει σε αυτή τη χώρα που έχει δοξάσει όλο τον κόσμο. Το βραβείο που απονείμαμε στον Βασίλη έχει σκοπό να αναγνωρίσει την αθλητική ικανότητα, το ταλέντο και το χαρακτήρα αυτού του μεγάλου αθλητή-πρωταθλητή. Θεωρώ ότι είναι πλέον ένα αναπόσπαστο μέρος αυτής της μορφωτικής οργάνωσής μας και αποτελεί μέλος της ιστορίας μας. Πρέπει να ευχαριστήσω τους οργανωτές αυτού του υπέροχου αθλητικού γεγονότος και την καθηγήτρια κα. Μπαφατάκη που αποτελεί πρέσβειρα αυτού του βραβείου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες προς την Ελλάδα και τους Έλληνες που μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα και μας κάνει αυτά τα δώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.