«Δεν εφησυχάζουμε από τις νίκες»

«Δεν εφησυχάζουμε από τις νίκες»

Χρήστος Μιχαηλίδης
«Δεν εφησυχάζουμε από τις νίκες»
Ο Ολυμπιακός μετράει 13 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν, αλλά όπως τόνισε ο Γιώργος Πρίντεζης στο gazzetta.gr, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να δουλεύουν για να παρουσιάζονται όλο και καλύτεροι.

Ο 28χρονος διεθνής φόργουορντ στην αναμέτρηση (15/11, 79-77) του Ολυμπιακού με την Ζιέλονα Γκόρα ήταν εκ των κορυφαίων των Πρωταθλητών Ευρώπης – είχε 21 πόντους (7/10δίπ., 2/4τρίπ., 1/4β.), 7 ριμπάουντ , 1 ασίστ και 2 λάθη σε 29’ συμμετοχής – αλλά προτίμησε να μην σταθεί στην προσωπική του απόδοση.

Όσον αφορά για το αν το σουτ της νίκης του Βαγγέλη Μάντζαρη στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ξύπνησε μνήμες από τον τελικό του Final Four του 2012 στην Κωνσταντινούπολη –εκεί όπου ξεκίνησαν οι… θρυλικές ανατροπές – ο Γιώργος Πρίντεζης φρόντισε να είναι ξεκάθαρος…

Η νίκη (15/11) επί της Ζιέλονα Γκόρα ήρθε δύσκολα. Μήπως υποτιμήσατε την αντίπαλό σας;

«Δεν υποτιμήσαμε την Ζιέλονα Γκόρα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι λίγο χαλαρά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο».

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει κάνει το 13/13, τα παιχνίδια με την Ζιέλονα Γκόρα (15/11, 79-77), τον ΠΑΟΚ (11/11, 78-70) και την Μπάγερν Μονάχου (31/10, 88-83) μοιάζουν με… καμπανάκια;

«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς η ομάδα μέχρι στιγμής πηγαίνει καλά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια… καμπανάκια που ηχούν και κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουμε. Πιστεύω πως πρέπει να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας. Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση σε αυτό το στάδιο της σεζόν. Είναι σημαντικό που έχουμε το απόλυτο των νικών και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να διορθώσουμε και τα... καμπανάκια που ανέφερες. Δεν εφησυχάζουμε από τις νίκες. Αντιθέτως, συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Στο παιχνίδι με την Ζιέλονα Γκόρα ήσουν αν όχι ο κορυφαίος, σίγουρα ένας από τους καλύτερους του Ολυμπιακού, αλλά τα φώτα έπεσαν στον Βαγγέλη Μάντζαρη που ευστόχησε στο τελευταίο σουτ…

«Αυτή η ομάδα δεν έχει καλύτερους ή χειρότερους. Έτυχε την προηγούμενη αγωνιστική (σ.σ 8/11) απέναντι στην Σιένα παίξω 15’, ενώ με την Ζιέλονα Γκόρα αγωνίστηκα για 29’. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος, όταν του ζητηθεί. Σε κάθε παίκτη ταιριάζουν και διαφορετικοί αγώνες. Στα προηγούμενα παιχνίδια ο Μπρεντ (σ.σ Πέτγουεϊ) έπαιξε πολύ καλά. Έτυχε με την Ζιέλονα Γκόρα να είμαι εγώ που έπαιξα καλά. Έχει ακόμα πολύ δρόμο η σεζόν».

Τι σκέφτηκες πριν κάνει το τελευταίο σουτ ο Βαγγέλης Μάντζαρης; Μήπως γύρισες λίγο πίσω στον χρόνο;

«Μακάρι να μπει και να κερδίσουμε, γιατί θα ήταν κρίμα. Αυτό σκέφτηκα. Το σουτ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Ευρωλίγκας στην Πόλη έχει ήδη ξεχαστεί. Ανήκει στο παρελθόν. Θα το ξαναθυμηθώ, όταν τελειώσω την καριέρα μου».

Πλέον έχετε μπροστά δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, με το Ρέθυμνο (18/11) για την Α1 και με τη Μάλαγα (22/11) για την Ευρωλίγκα…

«Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι δύσκολο, καθώς παίζουμε εκτός έδρας. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας που δεν είμαστε έτοιμοι. Ακολουθεί και ο αγώνας με τη Μάλαγα. Μετά την ήττα της Μάλαγα από την Σιένα και την θέση που βρίσκεται, ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα αυξάνεται».