«Ο Μπαρτζώκας είπε να πασάρω στον Σπανούλη…»

Χρήστος Μιχαηλίδης
«Ο Μπαρτζώκας είπε να πασάρω στον Σπανούλη…»
Ο Ολυμπιακός δια χειρός του Βαγγέλη Μάντζαρη έριξε στο… καναβάτσο την Ζιέλονα Γκόρα και ο Ματ Λοτζέσκι εξομολογήθηκε στο gazzetta.gr πώς έζησε την τελευταία φάση του ματς της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο 28χρονος γκαρντ-φόργουορντ των Πρωταθλητών Ευρώπης εξήγησε για ποιο λόγο επέλεξε να… παρακούσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε ζητήσει να πασάρει στον Βασίλη Σπανούλη και γιατί έδωσε την μπάλα στον Βαγγέλη Μάντζαρη που με την εκπνοή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ζιέλονα Γκόρα διαμόρφωσε πίσω από την γραμμή των 6.75 το 79-77.

Ο Ματ Λοτζέσκι (13π., 1/1διπ., 3/5τρίπ., 2/2β., 3ρ., 1ασ., 1κλ. σε 28:15), ο οποίος απέναντι στην Ζιέλονα Γκόρα πρόσθεσε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του, προτίμησε να μην σταθεί στην προσωπική του απόδοση, ενώ τόνισε πως παρά το νικηφόρο σερί 13 αγώνων που τρέχουν οι «ερυθρόλευκοι», οφείλουν να βελτιωθούν ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Η νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα ήρθε δύσκολα, ενώ κάτι ανάλογο και στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ (11/11) για την Α1 και την Μπάγερν Μονάχου (31/10)…

«Περιμένουμε πως θα νικήσουμε και αυτό μας επηρεάζει. Στο ξεκίνημα και των τριών παιχνιδιών ήμασταν πολύ χαλαροί. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί από το ξεκίνημα των αγώνων. Υποτιμήσαμε λίγο την Ζιέλονα Γκόρα. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει ένα διάστημα κατά τα οποίο χαλαρώνεις. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Κάθε ομάδα στην Ευρωλίγκα είναι καλή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιληφθούμε. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, όπως και καμία ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωθούμε».

Τι ήταν αυτό που κράτησε την Ζιέλονα Γκόρα ως το τέλος μέσα στο παιχνίδι;

«Ήταν πολύ εύστοχοι. Έβαλαν πολλά σουτ κι ακόμα όταν αστοχούσαν έπαιρναν τα ριμπάουντ και ανανέωναν τις επιθέσεις. Δεν είχαμε πολλή ενέργεια και η άμυνά μας δεν ήταν τόσο καλή. Η Ζιέλονα Γκόρα έπαιξε άμυνα ζώνης, μας έδωσε πολλά σουτ, στα οποία ήμασταν άστοχοι και το γεγονός αυτό μας πρόσθεσε περισσότερη πίεση».

Έκανες την επαναφορά στην τελευταία φάση του αγώνα. Ποιες ήταν οι σκέψεις σου εκείνη την στιγμή;

«Η πρώτη μου επιλογή ήταν να πασάρω στον Βασίλη (σ.σ Σπανούλη), αλλά μετά κοίταξα στα αριστερά μου και είδα τον Βαγγέλη (σ.σ Μάντζαρη) ελεύθερο. Δεν το πίστευα πως ήταν αμαρκάριστος. Ο κόουτς (σ.σ Γιώργος Μπαρτζώκας) είχε ζητήσει η μπάλα να πάει στον Βασίλη».

Οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό δείχνουν πως έχεις προσαρμοστεί πλήρως…

«Απλά προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο. Με την Ζιέλονα Γκόρα έδωσα πολλές πάσες, πήρα κάποια σουτ και πιστεύω πως βοήθησα την ομάδα με την απόδοσή μου».