«Ολυμπιακός, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης»

Φάνης Παναγιώτου
«Ολυμπιακός, η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης»
Ο αήττητος ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (11/11, 19:15, ΔΤ), τον οποίο ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε ως την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στον Ολυμπιακό που αυτή την στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Κερδίζει εντός και εκτός στην Ευρώπη, είναι αήττητος στην Ελλάδα, έχει κερδίσει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σίγουρα είναι μία ομάδα πλήρης σε όλες τις γραμμές. Στηρίζει πολλά στην δυνατή του άμυνα και στον ρυθμό που προσπαθεί να επιβάλει στο παιχνίδι και να τον διατηρήσει επί 40 λεπτά. Ο βασικός κορμός είναι ουσιαστικά ο ίδιος με πέρσι. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να αντέξεις στον ρυθμό που επιβάλλουν και στους αυτοματισμούς που έχουν, ώστε να περιορίσεις την κινητικότητά τους. Εμείς θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που παρουσιάζει το παιχνίδι. Το άδειο γήπεδο είναι άσχημο και για τις δύο ομάδες. Κανείς δεν θέλει να παίζει χωρίς κόσμο και πάντα σε ένα τέτοιο ματς οι συνθήκες είναι πολύ περίεργες», δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης, από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και δείχνει ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, να περιορίσουμε τους αιφνιδιασμούς του Ολυμπιακού και να ελέγξουμε όσο μπορούμε τα αμυντικά ριμπάουντ. Δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό, σίγουρα τον σεβόμαστε γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα και πλήρης σε όλες τις γραμμές, αλλά σκοπός μας είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας και στο τέλος να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Ξεκινάμε από αυτό το παιχνίδι μία σειρά αγώνων πολύ κοντινών μεταξύ τους. Σίγουρα όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια βρίσκεις έναν ρυθμό και σου δίνεται η δυνατότητα να καλύψεις μία άσχημη εμφάνιση πολύ γρήγορα, ώστε να αλλάξει η ψυχολογία. Η κούραση πιστεύω ότι είναι περισσότερο εγκεφαλική, με τα ταξίδια, τις πολλές διαδρομές, αλλά σκοπός είναι το μυαλό να μείνει συγκεντρωμένο και εάν γίνει αυτό, το σώμα θα καταφέρει και αυτό να ανταποκριθεί. Το μυστικό σε όλα αυτά τα ταξίδια είναι το μυαλό να μείνει συγκεντρωμένο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα