Κάιλ κερνάει, Μίλος πίνει! (vid)

Κάιλ κερνάει, Μίλος πίνει! (vid)

Μιχάλης Στεφάνου
Κάιλ κερνάει, Μίλος πίνει! (vid)
Λίγες ώρες πριν τη μάχη με την Μπαρτσελόνα, ο Μιχάλης Στεφάνου συνάντησε τους δύο πρώην ερυθρόλευκους και μίλησε μαζί τους για το παρελθόν, το παρόν και το... μέλλον.

Μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση περιλαμβάνει το αποψινό μενού της ευρωλίγκας. Δύο από τις ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου κοντράρονται -στριμωγμένες μάλιστα- στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”. Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ απαρτίζουν το μεγάλο ζευγάρι της αγωνιστικής σε μια μάχη που πέρα από την αίγλη των δύο αντιπάλων και το έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρουν (η Φενέρ έχει πάρει κεφάλι στον όμιλο), έχει και κάτι ξεχωριστό να μας προσφέρει...

Παπανικολάου και Ντόρσεϊ από την μία, Χάινς και Τεόντοσιτς από την άλλη. Κοινός τους παρανομαστής ο Ολυμπιακός, μιας και πρόκειται για τέσσερα από τα πιο αγαπητά παιδιά που πέρασαν από το λιμάνι τα τελευταία χρόνια. Οι τρεις πρώτοι συνυπήρξαν στην ομάδα του ριπίτ, αν και ο Ντόρσεϊ πλήρωσε την ...τρέλα του κι έχασε το δεύτερο. Ο Μίλος ανδρώθηκε μπασκετικά στον Πειραιά, δέθηκε όσο λίγοι με την ομάδα και τον κόσμο κι έφτασε με τον Ολυμπιακό μια ανάσα από την κορυφή της Ευρώπης το 2010 όταν και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της ευρωλίγκας.

Το gazzetta.gr, που βρίσκεται μόνιμα στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, συνάντησε τους δύο πρώην ερυθρόλευκους της ΤΣΣΚΑ λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του Α' ομίλου, και μίλησε μαζί τους για το παρελθόν, το παρών και το... μέλλον. Ο Χάινς μάλιστα έστειλε και το δικό του video-μήνυμα στους φίλους των Πειραιωτών!

ΧΑΪΝΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΈΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...

-Κάιλ, το καλοκαίρι πήρες την απόφαση να αφήσεις τον Ολυμπιακό για την ΤΣΣΚΑ. Λίγους μήνες μετά και έχοντας πλέον ξεκινήσει η σεζόν με τη νέα σου ομάδα νιώθεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή; Έχεις βρει αυτό που ήθελες;

“Όλες οι επιλογές κρίνονται από το αποτέλεσμα, όποτε όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου θα ξέρω τι κατάφερα. Προς το παρόν νιώθω πολύ καλά εδώ. Είναι μια καινούργια κατάσταση για μένα. Νέος προπονητής, νέοι συμπαίκτες νέα συστήματα. Δουλεύουμε σκληρά, προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα, να μάθουμε ο ένας τον άλλον και για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος. Ηταν μια δύσκολη απόφαση για μένα και ελπίζω όλα να πάνε καλά”.

-Ο όμιλος που μετέχει η ΤΣΣΚΑ είναι ο πιο δύσκολος της πρώτης φάσης. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρατε ένα σκληρό μάθημα από την Φενέρ και απόψε θα βρεις απέναντί σου δύο φίλους, τον Παπ και τον Τζόι. Πως περιμένεις αυτή την κόντρα, ειδικά με τον Ντόρσεϊ που παίζετε στην ίδια θέση;

(Γέλια). “Ο Τζόι θα είναι πάντα ο άνθρωπός μου! Περάσαμε απίστευτες στιγμές, είναι πολύ καλό παιδί και πάντα θα είναι κάτι το ξεχωριστό όταν τον συναντάω. Θα γίνει μεγάλη μάχη σήμερα, ελπίζω να την διασκεδάσουμε και να την ευχαριστηθούμε. Χαίρομαι πολύ που θα δω και τον φίλο μου τον “Παπ”. Εύχομαι να έχει μια πολύ καλή καριέρα στην νέα του ομάδα. Μιλάμε καμιά φορά στο τηλέφωνο, αλλά σήμερα θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για 40 λεπτά. Αυτό είναι το μπάσκετ. Κοντράρεσαι με ανθρώπους που συμπαθείς και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα”.

- Σκέφτεσαι καθόλου τα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό; Τα αποδυτήρια, την αγάπη του κόσμου και όσα καταφέρατε;

“Ασφαλώς και οι σκέψεις μου ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι τον κόσμο να φωνάζει “Κάιλ Χάινς οε οε οε”! Ήμασταν μια καλή παρέα που πέτυχε πάρα πολλά και εξέπληξε όλη την Ευρώπη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που έζησα στον Ολυμπιακό. Θα σέβομαι πάντα αυτή την ομάδα, τον κόσμο της και φυσικά τους κύριους Αγγελόπουλους που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην ομάδα, με αγκάλιασαν και με βοήθησαν να βελτιωθώ ως παίκτης. Η ζωή όμως συνεχίζεται και τώρα έχω μια καινούρια πρόκληση στην καριέρα μου”.

-Το κενό που άφησες έχει κληθεί να ανπληρώσει ο Μπράιν Ντάστον. Δύσκολη η αποστολή του, αλλά μέχρι τώρα τα πηγαίνει περίφημα. Η άποψή σου για τον ...αντικαταστάτη σου;

“Τον γνωρίζω και είναι πολύ καλός παίκτης. Πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο. Με ρώτησε διάφορα πράγματα για την ομάδα κι εγώ τον προέτρεψα να πάει στον Ολυμπιακό χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήδη παίζει πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός έκανε καλή κίνηση με τον Μπράιν όπως και με τους Πέτγουεϊ, Λοτζέσκι, κάτι που φαίνεται, άλλωστε, από το δυνατό ξεκίνημα της ομάδας”.

-Σκέφτεσαι μια ενδεχόμενη κόντρα με την πρώην ομάδα σου πχ στο φάιναλ φορ;

“Δεν αποκλείεται να γίνει, αν και ακόμη είναι νωρίς να σκεφτόμαστε τον τερματισμό. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα προχωρήσει και αυτή τη σεζόν. Θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να το κάνει. Εμείς χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά για να βρούμε την χημεία μας, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος με βάση την ποιότητα που έχει η ομάδα”.

-Θα απέκλειες το ενδεχόμενο να επιστρέψεις κάποια στιγμή;

“Όχι, καθόλου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, ειδικά όταν έχει προηγηθεί μια τόσο καλή συνεργασία. Όταν είσαι σε μια ομάδα σκέφτεσαι μόνο αυτή την ομάδα, άλλα όπως ξέρεις είμαστε επαγγελματίες και τα πάντα στη καριέρα μας είναι πιθανά. Μπορεί να έρθουν έτσι τα πράγματα και μια μέρα να επιστρέψω. Τώρα όμως θέλω να πετύχω με την ΤΣΣΚΑ”.

ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ: ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ THREE-PEAT O OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

-Μίλος, είναι προτιμότερο να έχεις τον Κάιλ συμπαίκτη;

“Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τις δύο τελευταίες χρονιές χάρηκε εκείνος, αλλά τώρα τον έχουμε μαζί μας, Είναι εξαιρετικός παίκτης και ελπίζω να έχουμε μια επιτυχημένη συνεργασία”.

-Πώς βλέπεις τη φετινή χρονιά για την ΤΣΣΚΑ;

“Διαθέτουμε πολλή ποιότητα, αλλά ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι και δεν παίζουμε καλά. Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, κάναμε ένα κακό παιχνίδι στην Τουρκία και απόψε παίζουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Σιγά σιγά νομίζω ότι θα βελτιωνόμαστε και θα βρίσκουμε ισορροπία”.

-Θεωρείς ότι η Φενέρ μπορεί να “χωθεί” ανάμεσα στους διεκδικητές της ευρωλίγκας;

“Έχει κάνει φανταστικό ξεκίνημα, αλλά η χρονιά είναι μεγάλη και αυτό ισχύει για όλους. Η παρουσία του Ομπράντοβιτς αποτελεί εγγύηση ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και δεν αποκλείεται να φτάσει ψηλά θα δούμε”.

-Ηττήθηκες στα δύο τελευταία φάιναλ φορ από την πρώην ομάδα σου τον Ολυμπιακό. Λες να... τριτώσει ή μήπως φέτος θα είναι η σειρά σου;

“Κανείς δεν ξέρει. Ο Ολυμπιακός θα είναι και φέτος πολύ ανταγωνιστικός και θα προσπαθήσει να ξαναπάρει το τρόπαιο. Σίγουρα δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά μήπως τις δύο προηγούμενες φορές ήταν; Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στη διοργάνωση και σημασία έχει ποιοι θα βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση όταν θα κρίνονται προκρίσεις και τίτλοι”.

-Διανύεις τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου σου με την ΤΣΣΚΑ. Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι καθόλου το μέλλον σου;

“Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, χάνεις το παρόν. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου αλλά τώρα είναι Νοέμβρης και έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη διαδρομή. Όταν θα έρθει η ώρα θα τα βάλω κάτω, θα δω τι επιλογές έχω και θα αποφασίσω”.

-Χαίρεσαι που βλέπεις τον Ερυθρό Αστέρα στην ευρωλίγκα;

“Ασφαλώς! Είναι η ομάδα μου και ελπίζω να έχει μια καλή πορεία. Λίγο έλειψε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία. Μακάρι να σταθεροποιηθεί στην διοργάνωση και χρόνο με τον χρόνο να προοδεύει”.

- Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός φέτος;

“Δύσκολο να πεις, αν και ο Ολυμπιακός φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά. Μου φαίνεται πιο “γεμάτη” ομάδα. Επαναλαμβάνω όμως ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα..”

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.