Ούκιτς: «Παλιοί και νέοι για μεγάλα πράγματα»

Γιάννης Ράμμας
Ούκιτς: «Παλιοί και νέοι για μεγάλα πράγματα»
Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς μίλησε για την επιστροφή του στο Βελιγράδι, για τη σχέση Ολυμπιακού & Ερυθρού Αστέρα, για τον υποσχόμενο Βλάντο Γιάνκοβιτς, για τον άρχοντα Δημήτρη Διαμαντίδη και για τον νέο Παναθηναϊκό.

Με αφορμή την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του δ' ομίλου της Ευρωλίγκας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στην Pionir του Βελιγραδίου ο 29χρονος Κροάτης γκαρντ μίλησε στη σερβική ιστοσελίδα mondo.rs για...

...το ταξίδι του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι: «Πάντα χαίρομαι, όταν παίζω στην πρώην Γιουγκοσλοβία, επειδή αισθάνομαι περισσότερο σαν στο σπίτι μου απ' ό,τι όταν ήμουν στη Ρωσία ή στην Ισπανία. Την τελευταία φορά που αντιμετώπισα τον Ερυθρό Αστέρα ήταν πριν από 8 χρόνια (σ.σ. Σπλίτ) κι ανυπομονώ για το τζάμπολ».

...την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην Pionir: «Όλοι μας γνωρίζουμε πως θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε έναν Ερυθρό Αστέρα γεμάτο κίνητρο, ο οποίος έπειτα αρκετά χρόνια είναι παρών στην Ευρωλίγκα. Επίσης γνωρίζουμε πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού και τον Ερυθρού Αστέρα έχουν καλή σχέση κι αυτομάτως δημιουργείται μία αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό».

...το πόσο μπορεί το κοινό του Ερυθρού Αστέρα να επηρεάσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Ίσως μόνο στην έναρξη, αλλά θεωρώ πως διαθέτουμε πάρα πολύ καλή ομάδα. Είμαι πλήρεις από παίκτες άνω των 30 ετών, με πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία και κάθε χρονιά δίνουμε... μάχες με τον Ολυμπιακό, επομένως δεν πιστεύω πως το κοινό μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα. Η εξέδρα θα δώσει περισσότερη ενέργεια στους παίκτες το Ερυθρού Αστέρα απ' ό,τι θα επηρεάσει εμάς»

...την αντιστρόφως ανάλογη αναμέτρηση στο Σ.Ε.Φ.: «Ήταν μία κακή μπασκετική αναμέτρηση απ' όλες τις απόψεις. Πρεμιέρα σε άδειο γήπεδο, πολλοί παίκτες εκτός ρυθμού, κακό παιχνίδι... Παιχνίδι της λήθης, ήδη το έχω ξεχάσει».

...τις δυνατότητες του νέου Παναθηναϊκού: «Φέραμε πίσω 2 έμπειρους παίκτες, τον Μπατίστ και τον Φώτση, όπως και 2 νεαρούς, τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά. Η υπόλοιπη ομάδα είναι η ίδια με πέρυσι, η οποία απ' τα μέσα του Φεβρουαρίου και μέχρι τέλους της χρονιάς απέδωσε καλό μπάσκετ, κερδίσαμε το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα και φτάσαμε ένα βήμα μακριά απ' το Final Four της Ευρωλίγκας. Οι διοικούντες την ομάδα προφανώς κι έμειναν ευχαριστημένοι κι αποφασίσαν να κρατήσουν τον κορμό. Θεωρώ πως είμαστε πολύ καλή ομάδα, ικανοί για πολλά περισσότερα, ωστόσο, έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα, πολλοί από εμάς δεν έχουμε το σωστό ρυθμό, επειδή επιστρέψαμε από τραυματισμούς κι επειδή αρκετή από εμάς αγωνιστήσαμε στο Εurobasket. Θα είναι δύσκολα την Παρασκευή (1/11) και για λίγο καιρό, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο βάσει των ικανοτήτων μας».

...την πρόσφατη αναμέτρηση απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα (95-74) σε σχέση με την προσεχή απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα: «Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα, επειδή κατέβηκαν με μόνο 8 παίκτες κι αναγκάστηκαν να παίξουν "ζώνη" για περισσότερα από 30 λεπτά. Διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα και πολλούς καλούς σουτέρς, οι οποίοι δε θα την άφηναν ατιμώρητη. Όταν πήραμε μπρος, αρχίσαμε να ευστοχούμε από κάθε σημείο και πια δεν ήξεραν πώς να αμυνθούν. Στο Βελιγράδι θα αντιμετωπίσουμε μία πιο επιθετική ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει να επιβάλλει το ρυθμό της και να μας πιέσει ιδίως μέσα σ' αυτή την ατμόσφαιρα και δε θα είναι εύκολο να απαντήσουμε. Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική αναμέτρηση».

...την πρώτη φάση της διοργάνωσης μέχρι το ΤΟΡ 16: «Τα μαθηματικά είναι γνωστά. Με 6 νίκες σίγουρα θα είμαστε στην επόμενη φάση, η 7η νίκη σου εγγυάται μία απ' τις πρώτες 2 θέσεις του ομίλου, όπου και στοχεύουμε. Δε μας απασχολούν οι υπολογισμοί, θεωρώ πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στον όμιλο και πολλά εξαρτώνται από εμάς, απ' τις αναμετρήσεις κι έπειτα απ' όλα τα άλλα».

...τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, του οποίου ο αείμνηστος πατέρας, Μπόμπαν, υπήρξε παίκτης του Ερυθρού Αστέρα: «Ναι, γνωρίζω την ιστορία του πατέρα μου, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε συζητήσεις λεπτομέρειες. Από μπασκετικής σκοπιάς διαθέτει τα πάντα. Είναι καλός σουτέρ, καλός αθλητής, γνωρίζει το άθλημα, αλλά υστερεί σε εμπειρία σε υψηλό επίπεδο. Είναι η πρώτη χρονιά του σε μεγάλη ομάδα, μέχρι τώρα ήταν παίκτης του Πανιωνίου, όπου είχε τις απαραίτητες παραστάσεις, αλλά μόνο τώρα μπορεί να αποδείξει τι αξίζει στη μεγάλη σκηνή. Είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει κι αν τα καταφέρει θα γίνει μεγάλος παίκτης».

...για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Συνήθως είμαστε δίδυμο στο παρκέ. Αμφότεροι είμαστε πόιντ γκαρντ, αλλά πια η φυσική κατάστασή του δεν του επιτρέπει να κρατά διαρκώς τη μπάλα και να αντέχει την πίεση του αντιπάλου. Παρόλα αυτά, είναι ο άρχοντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του».

...τις μουσικές προτιμήσεις του καθότι και ντράμερ: «Μου αρέσει το τελευταίο άλμπουμ των Queens of the Stone Age, είναι κάτι που παίζει συχνά τους τελευταίους μήνες. Πήρα και τα νέα άλμπουμς των Arctic Monkeys και των Pearl Jam. Είναι σπάνιο κάτι νέο να είναι καλό όπως η παλιά μουσική, αλλά πλησιάζουν».