Λάσμε & Γκιστ επιστρέφουν στη «Χάλα Πιονίρ»…

Φάνης Παναγιώτου
Λάσμε & Γκιστ επιστρέφουν στη «Χάλα Πιονίρ»…
Ο Παναθηναϊός θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα (1/11) για την 3η αγωνιστικής της α' φάσης της Ευρωλίγκας και οι Στεφάν Λάσμε, Τζέιμς Γκιστ μίλησαν για την επιστροφή τους στη «Χάλα Πιονίρ».

Οι δύο Αμερικανοί των νταμπλούχων Ελλάδας έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Παρτιζάν και όπως είναι λογικό είχε πολλά να θυμηθούν με αφορμή την επιστροφή τους στη «Χάλα Πιονίρ» ως αντίπαλοι της Παρτιζάν.

Αναλυτικά, ο Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ μίλησαν στην ιστοσελίδα zurnal.rs για:

-το πώς αισθάνονται για την επιστροφή στη «Χάλα Πιονίρ»:

Λάσμε: «Είναι το γήπεδο όπου έπαιξα για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω».

Γκιστ: «Νιώθω όμορφα που επιστρέφω στο Βελιγράδι. Θα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά, γιατί είχα συνηθίσει να παίζω για άλλη ομάδα, την Παρτιζάν. Η ατμόσφαιρα θα είναι καταπληκτική, όπως πάντα. Θα είναι ωραία».

-το πώς θυμούνται τη θητεία τους στην Παρτιζάν:

Λάσμε: «Θυμάμαι πως όταν πρωτοήρθα στο Βελιγράδι χιόνιζε και πηγαίναμε για προπόνηση δύο φορές τη μέρα. Οι οπαδοί ήταν πραγματικά τρελοί. Τους αγαπώ πολύ».

Γκιστ: «Θυμάμαι τις προπονήσεις. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω προπονηθεί τόσο σκληρά. Θυμάμαι επίσης την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι οπαδοί είναι τρελοί. Όταν επιστρέψω θα ξαναγυρίσουν οι αναμνήσεις».

-το αν στις συζητήσεις τους αναφέρουν την Παρτιζάν:

Λάσμε: «Ναι, μας αρέσει να θυμόμαστε εκείνες τις μέρες και πόσο ωραία ήταν».

Γκιστ: «Ασφαλώς. Είναι φυσικό. Θυμάμαι ακόμη και κάποια συνθήματα. Δεν θυμάμαι όλα τα λόγια, αλλά απλά κουνάω τα χείλη μου και… μουρμουρίζω».