Ημιτελικός - τελικός «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Χρήστος Μιχαηλίδης
Ημιτελικός - τελικός «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

bet365

Για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σε νοκ άουτ ματς στο ΟΑΚΑ. Το gazzetta.gr βρέθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος στα γραφεία της Ομοσπονδίας και οι δύο αιώνιοι θα συναντηθούν στους «4» και δεν θα τα πουν για 7η συνεχή χρονιά στον τελικό. Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό σε ένα νοκ άουτ ματς που θα οδηγήσει στον τελικό με θεατές μόνο του γηπεδούχου.

Tο άλλο ζευγάρι είναι Άρης-Πανιώνιος και την ίδια ημερομηνία θα αγωνιστούν για την δεύτερη θέση που οδηγεί στον τελικό της 9ης Φεβρουαρίου. Τα παιχνίδια των ημιτελικών είναι νοκ άουτ και προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν (ανάλογα και με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων) στο τριήμερο 21-23 Δεκεμβρίου, ενώ το σύστημα διεξαγωγής του θεσμού παραμένει ίδιο με το περσινό.

Σταυρόπουλος: «Είμαστε έτοιμοι»

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έκαναν δηλώσεις για την κλήρωση με τον «ερυθρόλευκο», Χρήστο Σταυρόπουλος να λέει: «Τουλάχιστον είδαμε κάτι καινούριο έπειτα από πολλά χρόνια, μόνο το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός τα λέει όλα. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Δεν υπάρχει επιβάρυνση (σ.σ. λόγω Ευρωλίγκας) και είμαστε έτοιμοι για όλες τις διοργανώσεις. Οσον αφορά τους φιλάθλους μόνο μιας ομάδας, είναι γνωστό από την προκήρυξη του Κυπέλλου, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο».

Παπαδόπουλος: «Δεν υπάρχει αβαντάζ έδρας»

Από την άλλη πλευρά, ο Μάνος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Οταν παίζουν οι δύο αυτές ομάδες δεν υπάρχει αβαντάζ έδρας και αυτό φάνηκε και πέρσι. Είναι καλύτερο για εμάς που παίζουμε στην έδρα μας και θα δοθεί σε πολύ κόσμο να έρθει να δει τον αγώνα. Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς, όχι ως προς την δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά γιατί παίζουμε στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας».

Αρβανίτης: «Είναι καλή η κλήρωση»

Οσον αφορά τον άλλο ημιτελικό, ο πρόεδρος του Αρη, Λευτέρης Αρβανίτης είπε για τον ημιτελικό με τον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη: «Η κλήρωση μετά από πολλά χρόνια φέρνει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό και τον Άρη με τον Πανιώνιο.Είναι καλή κλήρωση και την θέλαμε. Είναι μια ευκαιρία να φτάσουμε στην διάκριση. Θα είναι ένα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας. Θα παλέψουμε για να φτάσουμε στον τελικό μετά από πολλά χρόνια. Θα είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια που κάνει ο Άρης με τους Έλληνες παίκτες και νεαρούς Έλληνες παίκτες να φτάσει στον τελικό. Αν επιτύχει το πείραμα που κάνει ο Άρης, πιστεύω ότι θα το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Και αυτό πάνω από όλα βοηθάει το ελληνικό μπάσκετ. Για αυτό κατέβηκα και εγώ στην κλήρωση αυτή, για να τιμήσω την ομοσπονδία και τον θεσμό. Είμαστε και εμείς μεγάλη ομάδα και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε πάντα κοντά στο ελληνικό μπάσκετ».

Καρτάλος: «Χαρά μας»

Ο τιμ μάνατζερ του Πανιωνίου, Άκης Καρτάλος αρκέστηκε να αναφέρει: «Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ έπειτα από πολλά χρόνια. Είναι καλό που αποφύγαμε τους δύο μεγάλους και όταν παίξουμε με τον Άρη θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Εχουμε το ευρωπαϊκό κύπελλο και το πρωτάθλημα, αλλά είναι χαρά μας που θα έρθουμε σε αυτή τη θέση έπειτα από πολλά χρόνια».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα