Λοτζέσκι: «Στόχος το three-peat»

Λοτζέσκι: «Στόχος το three-peat»

Gazzetta team
Λοτζέσκι: «Στόχος το three-peat»
Εντυπωσιασμένος από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έμεινε ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος με αφορμή το ματς του Ολυμπιακού με την Μάλαγα, τόνισε πως θέλει το three-peat με τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «SportDay»:

Για τις εντυπώσεις από το πρώτο ντέρμπι: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δεν είχα παίξει ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι. Είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι λόγω του ότι δεν είχαμε τον κόσμο μας ήταν περίεργο το συναίσθημα. Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να αγωνίζεσαι σε άδειες εξέδρες. Ήταν η πρώτη μου φορά και είχε ευχάριστο τέλος. Οπότε ανυπομονώ να έρθει η ώρα να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας για να ζήσω κι αυτή την εμπειρία».

Για το κακό θέαμα στο ντέρμπι: «Κι εμείς κι ο Παναθηναϊκός είμαστε ακόμα στην αρχή. Είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά αυτό που διατηρώ στο μυαλό μου είναι η τεράστια θέληση που είχαμε να νικήσουμε. Το έξτρα κίνητρο που έχεις πάντα όταν είναι να αγωνιστείς σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αλλά και την εξαιρετική άμυνα που είχαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν αφήσαμε τους αντιπάλους μας να σκοράρουν εύκολα. Είχαμε πολύ καλή στρατηγική σε αυτό τον τομέα. Είχαμε ενέργεια στην άμυνά μας κι αυτό μας έδωσε την ώθηση για να κερδίσουμε, διότι η αλήθεια είναι ότι στην επίθεση ήμασταν αρκετά άστοχοι, αλλά φυσικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να το βελτιώσουμε και να παρουσιάσουμε μια καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Επιθετικά πρέπει να έχουμε στη συνέχεια καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερους αυτοματισμούς και φυσικά ρυθμό. Είναι λογικό να είμαστε πίσω σε αυτά γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες».

Για τη σημασία της νίκης για τον Ολυμπιακό: «Πάντα αυτά τα ματς είναι τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και σε όποια κατάσταση και να είσαι, δίνεις το κάτι παραπάνω. Σίγουρα αν χάναμε, δεν θα είχαμε πια πιθανότητες για την πρώτη θέση και δεν θέλαμε να τις χάσουμε. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει. Ακόμα δεν είναι στο χέρι μας, αλλά ήταν σημαντικό βαθμολογικά το γεγονός ότι νικήσαμε. Πρέπει να νικήσουμε και στο ΟΑΚΑ και να δούμε τι θα γίνει».

Για το ματς με τη Μάλαγα και τους στόχους: «Άλλη μία νέα εμπειρία για εμένα, αλλά όχι φυσικά για τον Ολυμπιακό που έχει παίξει πάρα πολλούς αγώνες. Έχουμε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και μάλιστα δύο συνεχόμενες φορές, οπότε αυτό σημαίνει ότι οι αντίπαλοί μας θα κάνουν τα πάντα για να μας κερδίσουν. Το ματς με τη Μάλαγα είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι το πρώτο και μάλιστα στην έδρα μας. Θα ξεκινήσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση με στόχο το three-peat. Σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα ειδικά στην επίθεση και θα δούμε».

Για την προσωπική του παρουσία: «Νιώθω υπέροχα μέχρι τώρα. Ζω την κάθε στιγμή. Μου αρέσει η πόλη, η ομάδα, τα πάντα είναι ιδανικά. Είναι εμπειρία να είσαι στον Ολυμπιακό, όπως ήταν εμπειρία και που παίξαμε στη Βραζιλία και μάλιστα ήταν τρομερό ότι στην άλλη άκρη της γης είχαμε κόσμο. Έχω πολλά περιθώρια για να βελτιωθώ. Είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα την ομάδα μου με τον Παναθηναϊκό και ψάχνω να βρω τον σωστό δρόμο για να είμαι καλύτερος στη συνέχεια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα