«Να κοιτάξουμε ξανά ψηλά»

«Να κοιτάξουμε ξανά ψηλά»

Φάνης Παναγιώτου
«Να κοιτάξουμε ξανά ψηλά»

bet365

Λίγες ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος ο Βασίλης Φραγκιάς μιλάει στο gazzetta.gr για τους στόχους του Κολοσσού Ρόδου και τη σημασία των επαρχιακών ομάδων στην Α1.

Η περσινή χρονιά ήταν περίεργη και δύσκολη για τον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα που τη σεζόν 2011-2012 βρέθηκε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας, κινδύνευσε πέρυσι με υποβιβασμό, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Βασίλης Φραγκιάς βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς στον πάγκο της ομάδας (σ.σ. πέρυσι ήρθε στα μισά της σεζόν, μετά από ένα πέρασμα που είχε από την Ουκρανία και τη Ντνίπρο Άζοτ) και πλέον έχει την ευκαιρία να την οδηγήσει ξανά ψηλά, όπως έκανε πριν δύο χρόνια...

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστροφή του Άγγελου Τσάμη στον Κολοσσό αλλά και τη «μάχη» του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Coach, η περσινή χρονιά ήταν... παράξενη για τον Κολοσσό. Φέτος ποιοι είναι οι στόχοι που υπάρχουν;

«Στόχος μας είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και από εκεί και πέρα να διεκδηκίσουμε την είσοδό μας στα playoffs. Ο πρώτος γύρος σίγουρα είναι δύσκολος για εμάς, αλλά αυτό που θα προσπαθήσουμεν να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας, προκειμένου να διώξουμε το άγχος, το οποίο σίγουρα υπάρχει, αφού μιλάμε για μια νέα ομάδα με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Ειδικά οι Αμερικανοί είναι από τα κολέγια και πρέπει να τους αποβάλουμε το άγχος για να μπορέσουμε στη συνέχεια να παίξουμε καλό μπάσκετ. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος και στη συνέχεια θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω σε αυτή την ομάδα για να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να κοιτάξουμε ξανά ψηλά, όπως τις προηγούμενες σεζόν».

Η προετοιμασία πως πήγε; Είδαμε ξένους να αλλάζουν και αυτό ίσως άλλαξε τον προγραμματισμό της ομάδας…

«Ο προγραμματισμός μας άλλαξε μόνο στο γεγονός πως χάσαμε έναν παίκτη που είχαμε υπογράψει. Αυτό ήταν το μόνο κομμάτι που μας πήγε πίσω, αλλά θεωρώ πως καλύψαμε αυτή την αναποδιά. Πλέον, όμως, οι προετοιμασίες δεν είναι όπως παλιά. Ο χρόνος που έχει ο κάθε προπονητής όλους τους παίκτες στη διάθεση του είναι λίγος και τα παιχνίδια για συμπεράσματα ελάχιστα… Ουσιαστικά εμείς μετρήσαμε τις δυνάμεις για πρώτη φορά κόντρα στην Κηφισιά στο Κύπελλο, δηλαδή μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

Αποκτήθηκαν αρκετοί παίκτες αλλά σημείο αναφοράς αποτελεί η επιστροφή του Άγγελου Τσάμη....

«Ο Άγγελος είναι ένας αθλητής που έχει περάσει πολλά χρόνια στον Κολοσσό και ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της ομάδας το χτίσαμε πάνω του… Σίγουρα είναι μια ευχάριστη συγκυρία το γεγονός ότι ουσιαστικά επιστρέφουμε μαζί στον Κολοσσό, αφού και εγώ πέρυσι ήρθα στα μισά της σεζόν. Αναμφίβολα πρόκειται για τον ηγέτη της ομάδας και μαζί με τον Στεφανίδη είναι πιο έμπειροι που έχουμε στο ρόστερ. Ο Άγγελος είναι αγαπητός στο νησί και επιστρέφει εκεί που ανήκει, μετά την περιπέτεια που είχε στη Λιμόζ με τον τραυματισμό που αντιμετώπισε. Επιστρέφει σπίτι του...»

Πόσο σημαντικό είναι για την Α1 να έχει δυνατές ομάδες από την περιφέρεια;

«Θεωρώ πως είναι το “α” και το “ω”... Από τη στιγμή που την κορυφή μονοπωλούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι ομάδες της επαρχίας είναι το… αλλατοπίπερο του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι παραδοσιακές δυνάμεις, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Πανιώνιος, ωστόσο το μπάσκετ στη Δράμα, την Πάτρα ή το Ρέθυμνο είναι κάτι διαφορετικό. Μόνο κέρδος μπορεί να έχει το πρωτάθλημα αν φαίνεται προς τα έξω ότι το μπάσκετ παίζεται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις δύο μεγάλες πόλεις...»

Πως περιμένεις το νέο πρωτάθλημα;

«Πέρυσι παρακολουθήσαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κάτι ανάλλογο περιμένω και φέτος. Αν εξαιρέσουμε τις δύο πρώτες θέσεις που είναι… κλεισμένες, από εκεί και κάτω τα πάντα είναι ανοιχτά, καθώς η ψαλίδα έχει κλείσει σημαντικά. Ακόμα και νεοφώτιστες ομάδες, όπως η Κηφισιά που αντιμετωπίσαμε, έχουν ρόστερ με βάθος και είναι ικανές για το καλύτερο. Περιμένω πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, που δεν αποκλείεται τα πάντα να κριθούν την τελευταία αγωνιστική».

Τέλος, θέλουμε μια πρόβλεψη για το ντέρμπι της πρεμιέρας και γενικά τη φετινή «μάχη» του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό…

«Πρόκειται για μια περίεργη συγκυρία. Αμφότερες προσπαθούν να βρουν ρυθμό μέσα από τα τουρνουά που παίρνουν μέρος, ωστόσο είναι πρώιμο να πει κάποιο ότι το φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακό ή ο Παναθηναϊκός. Εξάλλου υπάρχει πάντα η Ευρωλίγκα που δεν αποκλείεται να αλλάξει τις ισορροπίες…

Το άσχημο για το μπάσκετ είναι πως το ματς θα είναι χωρίς κόσμο. Με το -2 όμως που υπάρχει, πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Αν νικήσει τότε διατηρεί τις ελπίδες του. Σε διαφορετική περίπτωση και με το ματς του δεύτερου γύρου να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, τότε η πρώτη θέση θα έχει κριθεί από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Επομένως για τον Ολυμπιακό η νίκη είναι μονόδρομος...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα