«Αποδέχομαι το ρόλο του ηγέτη»

«Αποδέχομαι το ρόλο του ηγέτη»

Gazzetta team
«Αποδέχομαι το ρόλο του ηγέτη»
Ο Βασίλης Σπανούλης ξεκαθάρισε πως δεν πήγε στη Μπαρτσελόνα γιατί στην Ελλάδα βρίσκεται η οικογένεια του εντός και εκτός παρκέ, τόνισε πως αποδέχεται τον ρόλο του ηγέτη, μίλησε για τους στόχους του Ολυμπιακού και παραδέχτηκε ότι το NBA δεν του ταιριάζει...

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη στη Marca:

-Με σένα ο Ολυμπιακός πήρε δύο φορές την Ευρωλίγκα. Ποιο είναι το μυστικό της κυριαρχίας;
«Η χημεία της ομάδας και ο σεβασμός στα αποδυτήρια. Είμαστε μια οικογένεια με αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών της. Όλα αρχίζουν από εκεί».

-Στην πρώτη Ευρωλίγκα κάνατε την έκπληξη και την επαναλάβατε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ φέτος και τη Ρεάλ στον τελικό…
«Είχαμε το μικρότερο μπάτζετ, αλλά τους καλύτερους παίκτες-ομάδας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και είναι σημαντικό ο καθένας να ξέρει το ρόλο του για να αποδίδει στο μέγιστο».

-Σας δίνει κίνητρο ότι δεν σας υπολογίζουν ως φαβορί;
«Αυτό αποτελεί σίγουρα κίνητρο για μας. Είναι ξεκάθαρο. Έπρεπε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε για να πάρουμε τον τίτλο».

-Πώς είναι ο ρόλος του ηγέτη;
«Αποδέχομαι αυτό το ρόλο και προσπαθώ να δώσω κίνητρο στους συμπαίκτες μου, να τους εμπνέω και να αποτελώ παράδειγμα. Όταν ο ηγέτης της ομάδας κάνει το κάτι παραπάνω, τότε είναι πιο εύκολο για τους υπόλοιπους να τον ακολουθήσουν. Κάθε μέρα βλέπω πως οι συμπαίκτες μου έχουν το ίδιο πάθος για το μπάσκετ και θέλω να δίνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε για να κερδίζουμε».

-Είσαι μαζί με τον Κούκοτς οι δύο παίκτες που έχετε πάρει τρεις φορές το βραβείο του MVP σε φάιναλ φορ. Πώς νιώθεις ως… ασταμάτητος;
«Το να νιώθεις έτσι είναι καλό, αλλά για να τα καταφέρνεις καλά στο γήπεδο πρέπει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο και εγώ ήμουν τυχερός, κι ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό, να είμαι υγιής. Όταν είσαι ασταμάτητος το συναίσθημα δεν περιγράφεται».

-Πώς και δεν κατάφερε ένας παίκτης σαν κι εσένα να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ;
«Κατάλαβα πως δεν ήταν για μένα. Δεν ήταν το κατάλληλο τάιμινγκ για μένα και η κατάλληλη ομάδα που πήγα. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, υπάρχουν συγκυρίες… Στο ΝΒΑ αρχίζεις από το μηδέν, δεν μετρά ό,τι έχεις κάνει στην Ευρώπη και είναι δύσκολα τα πράγματα».

-Έχεις κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα πριν τους αγώνες;
«Έχω συγκεκριμένα πράγματα που κάνω και με βοηθούν να συγκεντρωθώ. Όμως δεν θέλω να τα πω, γιατί είμαι προληπτικός».

-Παραλίγο να σε δούμε στην Μπαρτσελόνα…
«Υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά έχω εδώ μια οικογένεια εντός κι εκτός γηπέδου».

-Θα κάνει ο Ολυμπιακός το three-peat στην Ευρωλίγκα;
«Θα προσπαθήσουμε, αλλά είναι δύσκολο. Το επίπεδο ανεβαίνει, οι αντίπαλοι ενισχύθηκαν, τα μπάτζετ ανέβηκαν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα