Η ώρα των μεταλλίων!

Φάνης Παναγιώτου
Η ώρα των μεταλλίων!

bet365

Τα ψέμματα... τελείωσαν και ήρθε η ώρα για τα μετάλλια στο 38ο Eurobasket. Λιθουανία - Κροατία (18:45 Ο.Τ.Ε. Sport 3) και Ισπανία - Γαλλία (22:00 Ο.Τ.Ε. Sport 3 & ΑΝΤ1) τα ζευγάρια των ημιτελικών…

Πρώτος χρονικά ημιτελικός αυτός ανάμεσα στη Λιθουανία και την Κροατία. Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ξεπέρασε έστω και δύσκολα το εμπόδιο της Ιταλία (81-77) και μπαίνει με τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση. Η Κροατία, όμως, έχει αποδείξει μέχρι τώρα πως φέτος είναι ικανή για το καλύτερο… Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα μετράει 8 (!) συνεχόμενες νίκες (σ.σ. μοναδική ήττα στην πρεμιέρα από την Ισπανία) και στα ημιτελικά προκρίθηκε σχετικά εύκολα, επικρατώντας της Ουκρανία με 84-72.

Ωστόσο, το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας είναι προγραμματισμένο για τις 22:00, με την Ισπανία να αντιμετωπίζει τη Γαλλία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στη Σερβία (90-60) και φάνηκε πως… ανεβάζουν στροφές και έχουν αφήσει πίσω τις μέτριες εμφανίσεις της α’ και β’ φάσης. Το έργο τους, όμως, δεν θα είναι εύκολο, καθώς η παρέα του Τόνι Πάρκερ δείχνει έτοιμη για το βήμα παραπάνω. Η Γαλλία στα προημιτελικά άφησε εκτός τη διοργανώτρια Σλοβενία με 62-72.

Το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει με το ματς Ιταλία - Ουκρανία για τις θέσεις 5-8. Ο νικητής θα εξασφαλίσει αυτόματα τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ 2014, ενώ ο ηττημένος θα παίξει αύριο (21/9) με τη Σερβία για την 7η θέση και το τελευταίο εισιτήριο για τη Μαδρίτη (σ.σ. οι 7 πρώτες ομάδες παίρνουν την πρόκριση για το Μουντομπάσκετ…).

Παρασκευή 20/9

Ιταλία-Ουκρανία 15:30 (Ο.Τ.Ε. Sport 3)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (Arena Stožice, Λιουμπλιάνα)

Παρασκευή 20/9
Λιθουανία-Κροατία 18:45 (Ο.Τ.Ε. Sport 3)
Ισπανία-Γαλλία 22:00 (Ο.Τ.Ε. Sport 3 & ΑΝΤ1)

 

Τελευταία Νέα