Τι γίνεται από εδώ και πέρα για την Εθνική

Τι γίνεται από εδώ και πέρα για την Εθνική

Δήμος Μπουλούκος
Τι γίνεται από εδώ και πέρα για την Εθνική

bet365

Η μεγαλειώδης νίκη επί της Ισπανίας μας αναπτέρωσε τις ελπίδες, αλλά δεν μας δίνει την πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ. Διαβάστε τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα από εδώ και πέρα.

Οπως ήρθαν τα πράγματα, η ιστορική νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο και δεν αρκεί για την πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ. Το σίγουρο είναι ότι είχε πολλαπλά οφέλη καθώς έβαλε τέλος στο σερί των δύο ηττών στη διοργάνωση, ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των διεθνών κι έφτιαξε το κλίμα ενόψει της συνέχειας.

Πλέον η Ελλάδα έχει μπροστά τις δύο τελικούς... Το Σάββατο το βράδυ με την Σλοβενία και την Δευτέρα το μεσημέρι με την Κροατία. Για να συνεχίσει στη διοργάνωση, θέλει νίκη και στους δύο αγώνες. Αν το κάνει δεν φοβάται τίποτα, δεν την ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι και συνεχίζει για μεγάλα πράγματα.

Στην εντελώς αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν κάνει δύο ήττες, η Εθνική αποχαιρετά τη Σλοβενία και επιστρέφει στην Ελλάδα, κάτι που δεν θέλει κανείς Ελληνας φίλαθλος και πολύ περισσότερο οι διεθνείς...

Αλλά επειδή δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τα απαισιόδοξα σενάρια, υπάρχει και το τρίτο, δηλαδή η Επίσημη Αγαπημένη να νικήσει σε έναν από τους δύο αγώνες με Σλοβενία και Κροατία. Σε αυτή την περίπτωση, μεγάλη σημασία θα έχουν και τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους αγώνες και η πρόκριση δεν είναι αποκλειστικά στα χέρια της Εθνικής μπάσκετ!

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου στο twitter στο @sikose_to:

  1. Διότι έτσι θα έχουμε περιθώριο να χάσουμε κιόλας από τους Σλοβένους. Ειδάλλως με ήττα των Ιταλών κ ήττα δική μας πάμε για... αποκλεισμό!

  2. Το Σάββατο πιο μεγάλο κι από το δικό μας παιχνίδι είναι αυτό της Κροατίας με την Ιταλία. Θέλουμε οπωσδήποτε νίκη των Ιταλών. Οπωσδήποτε!

 

Τελευταία Νέα