«Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά...»

Φάνης Παναγιώτου
«Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά...»

bet365

Ο Στράτος Περπέρογλου επέστρεψε φέτος στην Εθνική ομάδα, ωστόσο το Eurobasket της Σλοβενίας δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο… Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μιλάει για την πορεία της Ελλάδας και τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο Στράτος Περπέρογλου:

«Δεν τελειώσαμε τον πρώτο γύρο του Ευρωμπάσκετ 2013 με τον τρόπο που θέλαμε. Οι δύο ήττες από Ιταλία και Φινλανδία μας πλήγωσαν πραγματικά. Τώρα έχουμε μόνο 2 βαθμούς που παίρνουμε μαζί μας στο δεύτερο γύρο στη Λιουμπλιάνα. Με την πλάτη στον τοίχο , τώρα πρέπει να πάμε εκεί και να βρούμε τις νίκες που θα μας βοηθήσουν να προκριθούμε στους προημιτελικούς. Έχουμε τρεις μέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε και να δούμε τι κάναμε λάθος. Και ελπίζουμε πως θα είμαστε έτοιμοι.

Αυτή την στιγμή είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε δύναμη από αυτή την κατάσταση, ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο τέλος. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Θα παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες την Ισπανία, τη Σλοβενία και την Κροατία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η Ισπανία είναι το φαβορί για μένα και η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Η Σλοβενία παίζει εντός έδρας. Θα είναι δύσκολο να παίξουμε μπροστά στο κοινό τους. Και η Κροατία είναι επίσης μια καλή ομάδα. Στο δεύτερο γύρο όλες οι ομάδες είναι καλές και ανταγωνιστικές . Έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, έπρεπε να παίξουμε δύο ολόκληρα παιχνίδια χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ο καλύτερος παίκτης μας, είναι ο ηγέτης μας. Είναι δύσκολο να παίζουμε χωρίς αυτόν. Έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Φινλανδίας, αλλά ελπίζουμε να είναι υγιής και να παραμείνει υγιής για να μας βοηθήσει στο υπόλοιπο του τουρνουά. Είναι ένας παίκτης που όταν είναι στο γήπεδο δίνει σιγουριά και εμπιστοσύνη και σε όλους τους άλλους μέσα σ'αυτό.

Υπήρξαν πολλές ανατροπές και εκπλήξεις σε αυτό το τουρνουά. Κοιτάξτε τον όμιλο μας, όπου η Τουρκία και η Ρωσία πήγαν σπίτι, ενώ η Ιταλία και η Φινλανδία τερμάτισαν μπροστά μας. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη. Δεν υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των υπολοίπων φέτος. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά για όλους. Οι σωματικά και ψυχικά ισχυρότερες ομάδες θα επιβιώσουν όσο το τουρνουά συνεχίζεται.

Το παιχνίδι εναντίον της Σλοβενίας θα μας βρει να παίζουμε εναντίον του Μίρζα Μπέγκιτς , τον μελλοντικό συμπαίκτη μου στο Ολυμπιακό. Ανυπομονώ να τον συναντήσω. Θα είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά. Και οι δύο θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες μας να κερδίσουν. Αλλά είμαστε εχθροί μόνο στο γήπεδο.

Ανεξάρτητα από το με ποιους παίζουμε, ο στόχος είναι ο ίδιος: Πρέπει να φτάσουμε στους 8. Δεν έχει σημασία αν είμαστε πρώτοι ή τέταρτοι. Αυτή την στιγμή, ο μόνος στόχος είναι να φτάσουμε στους 8. Και τότε είναι ένα νοκ αουτ παιχνίδι. Αν κερδίσεις πας στο ημιτελικά και αν χάσεις είσαι εκτός. Εμείς απλά θέλουμε να το καταφέρουμε ανεξάρτητα από τη θέση μας.»

 

Τελευταία Νέα