«Θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος!»

«Θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος!»

bet365

Ο ασταμάτητος (23π.) κόντρα στη Λιθουανία, Γιώργος Πρίντεζης, προτιμά να θυμάται μία επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ και εξηγεί στο gazzetta.gr πως εξηγεί η Εθνική ομάδα βελτιώθηκε μέσα σε λίγες μέρες.
Από τις 4 Ιουλίου του 2008 - όταν ο Συριανός διεθνής μπασκετμπολίστας έκανε το ντεμπούτο του (4π.) με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών (σε ένα νικηφόρο φιλικό με τη Σλοβενία στο Μπάμπεργκ) - μέχρι σήμερα, έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια και εν τω μεταξύ, ο αθλητικός, πλην όμως άπειρος τότε, πάουερ-φόργουορντ, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα “τεσσάρια” στην Ευρώπη. Έχουν μεσολαβήσει μία 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008), ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (2009) με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και πέντε τίτλοι με τον Ολυμπιακό σε διασυλλογικό επίπεδο (1 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα Ελλάδα, καθώς και 2 συνεχόμενα τρόπαια στην Ευρωλίγκα), με τον ίδιο να εξελίσσεται σταδιακά σε μεγάλο πρωταγωνιστή και να αποτελεί πλέον μία σταθερή αξία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!
Ο λόγος για τον Γιώργο Πρίντεζη, που χθες ήταν αποδέκτης των περισσότερων συνεργασιών της Εθνικής ομάδας στο νικηφόρο (80-62) φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Λιθουανία και με την επιβλητική του εμφάνιση (23π., 5ρ., 2ασ. με 4/4 βολ. & 9/13 σουτ σε 23’), έκανε ρεκόρ καριέρας με το εθνόσημο στο στήθος! Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο 28χρονος πλέον “Πριντ”, μίλησε στο gazzetta.gr για την εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική ομάδα, έξι μέρες πριν από το πρώτο επίσημο “τζάμπολ” του Ευρωμπάσκετ, κόντρα στη Σουηδία και κατέγραψε τα στοιχεία που έχει βελτιώσει στο παιχνίδι της, σε σχέση με το διεθνές τουρνουά του Ουλμ.
- Ήταν το ματς κόντρα στη Λιθουανία, το πιο δυνατό τεστ - έως τώρα - ενόψει του Ευρωμπάσκετ που αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη (04/09);
«Σίγουρα! Πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα με περίσσιο ταλέντο στην επίθεση και το έδειξε και σήμερα (σ.σ.: χθες)! Εμείς είμαστε καλύτεροι στην άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια κι έτσι καταφέραμε να την κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και παρ’ ότι δεν είμαστε εύστοχοι στα τρίποντα, παίξαμε καλά, είχαμε σωστές επιλογές και κερδίσαμε εύκολα!»
- Αυτό το +18 απέναντι σε μία ομάδα που μέχρι χθες ήταν αήττητη και είχε ρυθμό, σε συνδυασμό με το ότι “σουτάραμε” με 11,1% στα τρίποντα (2/18), αποτελεί μία... εξίσωση, που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο;
«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα έχει το ταλέντο να σκοράρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, όπως οι διεισδύσεις και τα “κοψίματα” μέσα στη ρακέτα, οπότε αν ταυτόχρονα, μπορέσουμε να βάλουμε και τα μακρινά σουτ, τότε ανεβάζουμε πολύ ψηλά το επίπεδο της απόδοσής και σίγουρα γινόμαστε δύσκολος αντίπαλος!»
- Βλέπουμε ότι η Εθνική ομάδα παίζει φέτος ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που είναι παράλληλα και πολύ ελκυστικό... Βλέπουμε συνεχή κίνηση στην επίθεση, γρήγορες πάσες, πολλές συνεργασίες, σωστή κυκλοφορία... Όλα αυτά αποτελούν ίδιον της νέας φιλοσοφίας που έφερε ο Αντρέα Τρινκιέρι;
«Γενικότερα είναι ένας προπονητής της λεπτομέρειας... Εκεί που μπορούμε να τρέξουμε, τρέχουμε, αλλά πάντα είμαστε η ομάδα που “διαβάζει” το παιχνίδι, πάντα και κοιτάγαμε τι μας δίνει η άμυνα, πάντα επιζητούσαμε να δώσουμε την έξτρα πάσα, πάντα βάζαμε τους εγωισμούς πάνω από την ομάδα... Αυτά τα στοιχεία εκφράζουν και τον coach, οπότε δεν δυσκολευτήκαμε να ταιριάξουμε...»
- Αποτελεί κοινή διαπίστωση, πάντως, ότι είμαστε μία ταχύτητα πιο γρήγοροι...
«Αυτό άσε καλύτερα να φανεί στο Ευρωμπάσκετ! Πιστεύω ότι πράγματι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι και αυτό είναι το σημαντικό...»
- Σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με Σκόπια και Βοσνία Ερζεγοβίνη στο τουρνουά του Ουλμ, που η ομάδα παρουσίασε κάποιες αμυντικές δυσλειτουργίες μέσα στο “ζωγραφιστό”, είδατε βελτίωση στους δύο πρώτους αγώνες του “Ακρόπολις”;
«Είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι στην ομαδική άμυνα, είχαμε πολύ καλύτερη αλληλοκάλυψη, αλλά παράλληλα ο καθένας ξεχωριστά, έδειξε μεγαλύτερη διάθεση απέναντι στον προσωπικό του αντίπαλο. Όλα αυτά μας βοήθησαν να ανοίξουμε το παιχνίδι, να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και κατ’ επέκταση να φαινόμαστε πιο γρήγοροι...»
- Σήμερα (σ.σ.: χθες) έβλεπες το καλάθι σαν... βαρέλι και έκανες ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας...
«Ήταν καθαρά προϊόν ομαδικής δουλειάς! Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην Εθνική ομάδα, μπορούν όποτε θέλουν να σκοράρουν πάνω από 20 πόντους, απλά σήμερα (σ.σ.: χθες) έτυχε να είμαι εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος και ούτω καθεξής... Το σημαντικό είναι να παίρνει τη μπάλα εκείνος που βρίσκεται σε καλή βραδιά, έτσι ώστε να ωφελείται η ομάδα γιατί σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το ζητούμενο...»
- Θα είναι μία βραδιά που θα τη θυμάσαι, όμως;
«Δεν είναι μία συγκεκριμένη βραδιά! Ήταν ένα φιλικό ματς το οποίο κερδίσαμε και δεν είχε καμία σημασία... Προχωράμε για τη συνέχεια και καλύτερα να έχω να θυμάμαι κάτι καλό από το Ευρωμπάσκετ...»
 

Τελευταία Νέα