Στον Ίκαρο ο Μανωλόπουλος

Χρήστος Μιχαηλίδης
Στον Ίκαρο ο Μανωλόπουλος

bet365

Με τα χρώματα του Ικάρου θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα της Χαλκίδας.

Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ,ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην Καβάλα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του ενώ ο Σταύρος Ελληνιάδης, αθλητικός διευθυντής του Ικάρου, τον καλωσόρισε στις τάξεις της ομάδας του.

Η ανακοίνωση του Ικάρου Χαλκίδας αναφέρει:

Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ υπέγραψε το συμβόλαιο του με τον Ίκαρο κι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους «μετακόμισε» στη Χαλκίδα.

Κάτοικος Χαλκίδας θα είναι την περίοδο 2013-14 ο Σωτήρης Μανωλόπουλος! Η διοικούσα επιτροπή του Ικάρου ήρθε σε συμφωνία με τον 26χρονο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την μετακίνηση μου στον Ίκαρο», ήταν η πρώτη κουβέντα του Μανωλόπουλου, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Ίκαρο. «Ο κόουτς Καλαφατάκης με προσέγγισε από την πρώτη στιγμή με μεγάλη θέρμη και μου εξήγησε τον ρόλο που θα έχω στην ομάδα. Παράλληλα η διοίκηση του Ικάρου έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πόσο φερέγγυα είναι και πόσο συνετή στις υποχρεώσεις της. Μέσα σ’ όλα η ομάδα θα παίζει πλέον σε μια πολύ όμορφη πόλη σαν την Χαλκίδα κι έχουμε μπροστά μας, την … πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής του Ικάρου Σταύρος Ελληνιάδης πρόσθεσε. «Ο Σωτήρης είναι ένας παίκτης που μπαίνει τώρα στην καλύτερη του μπασκετική ηλικία και παράλληλα κουβαλάει εμπειρία ετών στην Α1. Θεωρούμε ότι μπορούμε να τον βοηθήσουμε να γίνει ακόμα καλύτερος παίκτης και φυσικά ο ίδιος να βοηθήσει τον Ίκαρο, να έχει μια καλή σεζόν. Τον καλοσωρίζουμε και τον περιμένουμε στην έναρξη της προετοιμασίας μας».

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1987, έχει ύψος 2,08 κι αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ., με τον οποίο πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Α1 τη σεζόν 2005-06, παίζοντας σε 10 αγώνες. Ακολούθως μετακόμισε στην Ισπανική Μαγιόρκα και από το 2007 ως το 2009 αγωνίσθηκε στην ΑΕΛ.

Η επόμενη διετία τον βρήκε στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ τη σεζόν 2011-12 φόρεσε φανέλα του Περιστερίου. Την περίοδο 2012-13 σε 17 αγώνες με την Καβάλα μέτρησε 6,8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά αγώνα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα