«Δεν ζητάς ποτέ να φύγεις...»

«Δεν ζητάς ποτέ να φύγεις...»

bet365

Με αφορμή το αίτημα του Νίκου Παππά για εξαίρεση από τη συνέχεια της προετοιμασίας, το gazzetta.gr “φωτίζει” τη συνολική παρουσία του στην Εθνική ομάδα, μέσα από τα μάτια των έμπειρων συμπαικτών του!

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γίνεται γνωστός, μέσα από την ηγετική παρουσία του στις μικρές Εθνικές ομάδες, η λάμψη του ταλέντου του ήταν εκτυφλωτική! Τι να πρωτοθυμηθούμε... Πρώτος σκόρερ και MVP της ομάδας του λυκείου του Βύρωνα, που το 2007 κατετάγη πρωταθλήτρια στο Πανευρωπαϊκό σχολικό πρωτάθλημα της Γαλλίας (Πο)... Βαρύ πυροβολικό των Εθνικών εφήβων και νέων στις οποίες αγωνίστηκε και με τη φανέλα των οποίων, από το 2007 έως το 2010, κατέκτησε συνολικά τρία χρυσά και τρία αργυρά σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα... Όσον αφορά στο διασυλλογικό επίπεδο, ο Νίκος Παππάς, από καλύτερος νέος παίκτης στην Α1 Κατηγορία (2010), με... έπαθλο την πρόσκλησή του στην Εθνική ανδρών, έφτασε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, που μόλις τελείωσε με επιβράβευση την μεταγραφή στον “νταμπλούχο” Ελλάδας, Παναθηναϊκό!

«Έχυσε μεμιάς τον κουβά με το γάλα!»

Με όλα αυτά τα παράσημα και με άπαντες στο στρατόπεδο της Εθνικής ομάδας, να βεβαιώνουν ότι ο 23χρονος πρώην παίκτης του Πανιωνίου δεν έδωσε κανένα δικαίωμα με τη συμπεριφορά του στη διάρκεια της εφετινής προετοιμασίας (σ.σ.: ίσα-ίσα που όλοι εξήραν το επιθετικό του ταλέντο και άρχισαν να “δικαιολογούν” το περίεργο ύφος του, συνειδητοποιώντας ότι το απλά το παιδί έτσι είναι!), θα 'λεγε κανείς ότι με την απόφασή του να ζητήσει εξαίρεση από τη συνέχεια της προετοιμασίας (λέγοντας στον ομοσπονδιακό προπονητή ότι δεν έχει κίνητρο να συνεχίσει, επειδή ουσιαστικά είναι “κομμένος” από την δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ), “έχυσε μεμιάς τον κουβά που τόσο καιρό γέμιζε με γάλα...”!

Ο Τρινκιέρι τον πιστεύει και θέλει να τον συνετίσει!

Το gazzetta.gr έκανε ρεπορτάζ και μιλώντας με παίκτες, προπονητές και στελέχη της Εθνικής ομάδας, είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι η επιλογή του Αντρέα Τρινκιέρι να δημοσιοποιήσει στον Τύπο τη συνομιλία που είχε με το Νίκο Παππά, ήταν συνειδητή και είχε καλή πρόθεση. Η τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκτιμά απεριόριστα τις δυνατότητες του 23χρονου γκαρντ και τον πιστεύει ότι ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, μπορεί να προσφέρει πολλά στο μέλλον και γι' αυτό – ουσιαστικά – αποφάσισε να τον “βγάλει στην σέντρα”, για να του χτυπήσει το καμπανάκι. Άλλωστε, με τους Σπανούλη, Ζήση (κατά κύριο λόγο) και τους Σλούκα και Κατσίβελη (κατά δεύτερο λόγο) να έχουν περισσότερες παραστάσεις από εκείνον, λόγω “χιλιομέτρων” στην Ευρωλίγκα, ήταν λογικό η εφετινή του κλήση στην προεπιλογή για την προετοιμασία, να αποτελούσε ένα είδος “προπαρασκευής” του, ενόψει της μελλοντικής διαφοροποίησης του ρόλου του (προς το καλύτερο πάντα)!

Οι συζητήσεις των διεθνών

Γι' αυτό και στη διάρκεια του ταξιδιού προς το Στρασβούργο (για τα πρώτα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά) στις συζητήσεις μεταξύ των διεθνών παικτών, η εξέλιξη στην υπόθεση του Νίκου Παππά, απασχόλησε τους συμπαίκτες του, που συμφώνησαν ότι ο 23χρονος μπασκετμπολίστας δεν έπρεπε να προκαλέσει το πρόωρο “κόψιμό” του, αλλά να επιδείξει υπομονή και να αφήσει τον Ιταλό τεχνικό να αποφασίσει. «Δεν ζητάς ποτέ εσύ να φύγεις, γιατί έτσι βάζεις τον εαυτό σου πάνω από την ομάδα!», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα έμπειρου διεθνούς μπασκετμπολίστα, που πάντως βλέπει με συμπάθεια το νεαρό παίκτη!

Πως το σκέφτηκε ο ίδιος

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Παππάς, είναι ένας ασυνήθιστος χαρακτήρας. Μέσα στο γήπεδο, όμως, δεν χρειάζεται να έχεις δει πολύ μπάσκετ, για να καταλάβεις πόσα... καντάρια ξέρει! Απλά, επειδή είναι τόσο καλός και το γνωρίζει, ίσως να αισθάνεται προσβεβλημένος όταν ο ίδιος κρίνει ότι η αξία του δεν αναγνωρίζεται και ως άμυνα, να επιλέγει την φυγή... Καθώς, η καριέρα του όμως βρίσκεται στο πλέον κομβικό της σημείο και στον Παναθηναϊκό, η ομάδα δεν θα αρχίζει απ' αυτόν, ούτε θα τελειώνει σε εκείνον, ίσως αυτό να πρέπει να είναι το τελευταίο foulπου του επιτρέπεται να κάνει σε βάρος του εαυτού του! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει και κάποια ελαφρυντικά... Όπως το ότι πιέστηκε να “φορτσάρει” στην προετοιμασία, παρ' ότι με το... καλημέρα υπέστη εξάρθρωση στο δάχτυλο, το ότι στενό συγγενικό του πρόβλημα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, καθώς και το δεν θέλει να χάσει μέρα από την προετοιμασία των “πρασίνων”, Όμως, στο επίπεδο που βρίσκεται πλέον, όσο πιο γρήγορα καταλάβει ότι το “εμείς” υπερέχει παρασάγγες του “εγώ, τόσο πιο γρήγορα θα βρει ρόλο στο “τριφύλλι” και εν συνεχεία στην Εθνική ομάδα. Γιατί αν ξαναζητήσει να φύγει, τότε ίσως να μην του ζητήσουν να... ξανάρθει! Και θα είναι κρίμα...

 

Τελευταία Νέα