«Το πιο σημαντικό είναι η καλή ατμόσφαιρα»

«Το πιο σημαντικό είναι η καλή ατμόσφαιρα»

Αντώνης Κατσίκης
«Το πιο σημαντικό είναι η καλή ατμόσφαιρα»

bet365

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ανέφερε γιατί «κόπηκε» ο Νίκος Παππάς από την Εθνική μπάσκετ, τονίζοντας πως το πιο σημαντικό είναι το καλό κλίμα. Το gazzetta.gr ήταν στο αεροδρόμιο στην αναχώρηση της Εθνικής Ελλάδος για τα φιλικά προετοιμασίας, .
Σήμερα το μεσημέρι η Εθνική ομάδα ταξίδεψε για την Γαλλία όπου θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά (09-11/08) με τον Ιταλό τεχνικό να αναφέρεται στην πορεία της προετοιμασίας, στο τι περιμένει να δει στα φιλικά του Στρασβούργου, αλλά και στους λόγους για τους οποίους ο Νίκος Παππάς δεν θα συνεχίσει στην προετοιμασία της ομάδας.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε: «Αυτή είναι η δυσκολότερη περίοδος, καθώς τελειώσαμε α προετοιμασίας και θα γίνει ένα είδος μετάβασης, καθώς ξεκινάμε τα φιλικά. Τα πόδια είναι βαριά, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Θέλω οι παίκτες να λειτουργούν πολύ με το μυαλό Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να λειτουργήσουμε με το μυαλό τώρα. Εχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστούμε και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».
Για το τι περιμένει από αυτό το τουρνουά: «Η Εθνική έχει το DNA όποτε μπαίνει στο παρκέ να μπαίνει για να κερδίζει. Η μόνη διαφορά μεταξύ επίσημων και φιλικών αγώνων είναι ότι οι παίκτες θα μοιραστούν τον χρόνο, δεν θα παίξουν πάνω από είκοσι λεπτά ώστε να είναι όλοι στην ίδια κατάσταση χωρίς ν α ρισκάρουμε το οτιδήποτε. Φυσικά και θα μπούμε στο παρκέ για να παίξουμε και να κερδίσουμε».
Για την κατάσταση του Γιάννη Μπουρούση: «Δεν είμαι γιατρός. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δουλεύει και δουλεύει πάρα πολύ. Περιμένω να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά αυτό μπορεί να είναι σε μία εβδομάδα ή δύο εβδομάδες και αυτό γιατί ο τραυματισμός του είναι φοβερά επίπονος. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση για να μην πονά είναι να του ζητήσεις να μην αναπνέει. Κάτι που δεν είναι λογικό, οπότε πρέπει να συνηθίσει τον πόνο».
Για τον Νίκο Παππά που δεν θα επανενταχθεί στην ομάδα όταν επιστρέψει από την Γαλλία: «Ο Νίκος Παππάς δεν ήθελε να συνεχίζει το ταξίδι του με την Εθνική ομάδα, επειδή θεώρησε πως δεν τον συμπεριελάμβανε στα πλάνα του το τεχνικό επιτελείο εν όψει Ευρωμπασκετ. Ως εκτούτου δεν είχε κίνητρο να συνεχίσει. Πιστεύω πως το σωστό είναι να χωρίσουν οι δρόμοι μας εδώ, καθώς το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Δεν θέλουμε να έχουμε στην ομάδα ένα πρόσωπο που δεν είναι χαρούμενο. Το ταξίδι του με την Εθνική τελειώνει εδώ».
Το πρόγραμμα του τουρνουά του Στρασβούργου, το οποίο θα διεξαχθεί 9-11/8 είναι:
Παρασκευή 9 Αυγούστου
7μ.μ. Ελλάδα-Κροατία
9.30μ.μ. Γαλλία-Γερμανία
Σάββατο 10 Αυγούστου
7μ.μ. Γερμανία-Ελλάδα
9.30μ.μ. Γαλλία-Κροατία
Κυριακή 11 Αυγούστου
4.30μ.μ. Κροατία-Γερμανία
7μ.μ. Γαλλία-Ελλάδα
 

Τελευταία Νέα