Ο ξεχωριστός Τόνι Πάρκερ...

Ο ξεχωριστός Τόνι Πάρκερ...

Ο ξεχωριστός Τόνι Πάρκερ...

bet365

Η είδηση πέρασε στα... ψιλά, όμως είναι ίσως από τις πιο ξεχωριστές των τελευταίων ημερών. Ο Τόνι Πάρκερ δήλωσε, λοιπόν, ότι θα παίζει με την Εθνική Γαλλίας μέχρι το 2016! Μέχρι, δηλαδή, τα 34 του.


Η Εθνική ομάδα δεν είναι υποχρέωση. Ακριβώς γι αυτό, λοιπόν, οι παίκτες που είναι συνεπείς και δεν απαρνούνται τη συμμετοχή, αξίζουν τα συγχαρητήρια. Για την ακρίβεια είναι υποχρέωση όλων όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ - και δεν είναι φανατικοί μόνο με τους συλλόγους τους - να επιβραβεύουν τους αθλητές που δηλώνουν πίστη στις Εθνικές.

Να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν είναι προδότης όποιος δηλώνει πως δεν θέλει ή δεν μπορεί να παίξει σε Εθνικό επίπεδο. Με τόσες πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, με τόσο βαρύ πρόγραμμα χειμώνα - καλοκαίρι, είναι λογικό πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου να μην αντέχουν. Συνεπώς το ζητούμενο δεν είναι να κατηγορήσει κανείς κάθε φορά τον Διαμαντίδη, τον Παπαλουκά ή κάποιον άλλο που σταμάτησαν από την Εθνική. Το έπραξαν, μπράβο για την προσφορά τους, τέλος συζήτησης. Αλλωστε την ιστορία κάθε φορά τη γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες.

Από την άλλη όμως δεν μπορεί να θεωρούνται και απαγορευμένα τα συγχαρητήρια στους πιστούς στρατιώτες των Εθνικών ομάδων. Στους παίκτες που δίνουν άλλη ομορφιά στα Ευρωμπάσκετ, στα Μουντομπάσκετ, στα Ολυμπιακά Τουρνουά. Κάθε χρόνο βλέπουμε πολλούς παίκτες που για πολλούς και διαφόρους λόγους αρνούνται τη συμμετοχή, όμως υπάρχουν και πολλοί άλλοι που δείχνουν πόσο αγαπούν και το μπάσκετ και την Εθνική τους ομάδα.

Ε, στην προκειμένη περίπτωση δεν θα γράψουμε για τους Ελληνες, αλλά για έναν ξένο. Για τον Τόνι Πάρκερ, που θα βρίσκεται κανονικά στα γήπεδα της Σλοβενίας και δήλωσε ότι θα παίζει για την Εθνική Γαλλίας ως το 2016. Ο Πάρκερ αγωνίζεται με τους Τρικολόρ από το 2001 - μιλάμε για την Εθνική Ανδρών γιατί έχει περάσει και από τις μικρές Εθνικές - και έχει λείψει από ελάχιστες διοργανώσεις. Εκανε κι αυτός μικρά διαλείμματα, αλλά ποτέ δεν είπε ότι σταματάει. Το ίδιο έπραξε επί σειρά ετών ο 35χρονος πλέον Ντρικ Νοβίτσκι, οι 33χρονοι Πάου Γκασόλ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο και αρκετοί άλλοι σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ολοι αυτοί είχαν και έχουν δύσκολους χειμώνες, αλλά από την Εθνική έλειπαν μόνο όταν είχαν μεγάλη ανάγκη από ξεκούραση. Και ο Πάρκερ με πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, πολλά χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό και σεζόν με 100 επίσημα ματς κάθε χρόνο στην πλάτη του, δήλωσε ότι θα παίζει στην Εθνική μέχρι το 2016. Είναι πρότυπο για όλους τους Ευρωπαίους, είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Δείχνει την αγάπη του για τον άθλημα που τον έκανε διάσημο και πλούσιο, δίνει μια άλλη διάσταση στις Εθνικές ομάδες. Και έχει καθαρή τη συνείδησή του. Ε, δεν γίνεται να μην του βγάλεις και το καπέλο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σπύρος Καβαλιεράτος
Σπύρος Καβαλιεράτος