Ο... νέος Ούκιτς θα ποστάρει!

Ο... νέος Ούκιτς θα ποστάρει!

Gazzetta team
Ο... νέος Ούκιτς θα ποστάρει!

bet365

Με δάσκαλο τον Ράτζα, ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς διδάχθηκε επί 15 ημέρες την τέχνη του ποσταρίσματος στη ρακέτα! Ο Ντίνο εξηγεί το πώς...

Ο 29χρονος γκαρντ άφησε πίσω τους το νευρικό πρόσωπο των πρώτων μηνών του στον Παναθηναϊκό κι έκτοτε κάθε εμφάνισή του τον θέλει διαρκώς βελτιωμένο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση των πρωτείων εντός συνόρων. Το παιχνίδι με πλάτη τον αντίπαλο φέρεται να αποτελεί τη νέα είσοδο στο ρεπερτόριό του και με όχι έναν τυχαίο δάσκαλο, αλλά τον συμπατριώτη κι άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού (1997-99), Ντίνο Ράτζα.

«Ντίνο, χρειάζομαι βοήθεια για να παίζω αποτελεσματικά στο low post. Μπορείς να μου κάνεις ατομικές προπονήσεις το καλοκαίρι; Το έχω ανάγκη» ζήτησε απ' τον ζωντανό θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ κι εκείνος δε σκέφτηκε πολύ για το «ναι».

«Αρχίσαμε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και κάναμε προπόνηση για δύο εβδομάδες. Άλλωστε, είχε και την προετοιμασία για την εθνική, η οποία τώρα ήδη έχει αρχίσει. Περίπου κάθε ημέρα βρισκόμασταν στο γήπεδο, όταν τελείωνα την προπόνηση με τον Ραντόσεβιτς, στον οποίο κάνω ατομικές» είπε στα ΝΕΑ ο Ντίνο Ράτζα, με τον οποίο ο γκαρντ των νταμπλούχων Ελλάδος συναντήθηκε στις αρχές του μήνα.

«Ο Ρόκο είναι ο τελευταίος πραγματικός και σοβαρός επαγγελματίας που έβγαλε το Σπλιτ. Ήμασταν συμπαίκτες στην ΚΚ Σπλιτ, όταν πήραμε το Πρωτάθλημα και μετά ήμουν πρόεδρος στην ομάδα. Πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους, ότι είναι σχεδόν 30 χρονών κι ακόμα θέλει να βελτιώνεται. Είχε εκπληκτική θέληση για προπόνηση και του έδειξα πώς πρέπει να χρησιμοποιεί το κορμί και τι πρέπει να δουλέψει» συμπλήρωσε.

«Αν έμαθε πράγματα, αν βελτιώθηκε, αν τέλος πάντων του έκαναν καλό αυτές οι δύο εβδομάδες στο Σπλιτ, θα πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο» πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Όμως, δεν είμαι μάγος για να τον μετατρέψω σε σέντερ μέσα σε 15 ημέρες. Χρειάζεται πολύ δουλειά και πρέπει κι εκείνος να συνεχίσει να δουλεύει σε όσα του έδειξα. Είμαι σίγουρος οτι θα το κάνει, γιατί έδειξε τρομερή θέληση. Ελπίζω να τον βοήθησα, γιατί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, σπουδαίος επαγγελματίας κι ήταν φανερό πως το ήθελε πάρα πολύ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα