Κορυφαίος φόργουορντ ο Παπανικολάου!

Φάνης Παναγιώτου
Κορυφαίος φόργουορντ ο Παπανικολάου!

bet365

Στην κορυφαία πεντάδα της Α1 για τη σεζόν 2012-2013 βρίσκεται και ο Κώστας Παπανικολάου, μετά τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Παππά. Διαβάστε τι δήλωσε ο παίκτης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Mετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη θέση “1” και τους Βασίλη Σπανούλη – Νίκο Παππά, οι οποίοι μοιράσθηκαν τον ρόλο του σούτιγκ γκαρντ, έρχεται ο Κώστας Παπανικολάου να τους πλαισιώσει ως ο κορυφαίος φόργουορντ της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13.

Σε 26 αγώνες της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό ο 23χρονος διεθνής φόργουορντ ο οποίος από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε μέσο όρο 21.8 λεπτά συμμετοχής, 9.4 πόντους (με ποσοστά ευστοχίας 71% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα, 61% στις ελεύθερες βολές), 3.9 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ, 1.1 κλέψιμο, και βαθμό 12.73 στο ranking.

Σε 8 αγώνες των πλέι οφς ο Παπανικολάου είχε μέσο όρο 24 λεπτά συμμετοχής, 8.8 πόντους (με ποσοστά ευστοχίας 67% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα, 71% στις ελεύθερες βολές), 4.9 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και βαθμό 12.0 στο ranking.



Σχολιάζοντας την επιλογή του στην κορυφαία πεντάδα της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13, ο Παπανικολάου τόνισε:
"Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους θεώρησαν ότι ανήκω σε αυτή την ξεχωριστή "ομάδα" του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Την ατομική διάκριση τη χαίρεσαι πραγματικά όμως μόνο μέσα από την ομαδική διάκριση, η οποία για εμάς δεν ήρθε στο πρωτάθλημα. Σίγουρα το χαίρομαι, είναι τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους, αλλά θα προτιμούσα να ερχόταν αυτή η διάκριση μαζί με μια ομαδική".

 

Τελευταία Νέα