Ο Μάρτιν και οι άλλοι (vids)

Ο Μάρτιν και οι άλλοι (vids)

Gazzetta team
Ο Μάρτιν και οι άλλοι (vids)
Το gazzetta.gr φέρνει στο «φως» την λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα για το «3άρι», που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Ο Καρτιέ Μάρτιν ο επικεφαλής, ακολουθούν οι Πιετρούς, Μπάτλερ και Χέρστον.

Οι περιπτώσεις των Ντέιβιντ Μος και Τζο Ίνγκλις δεν προχώρησαν για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι πλέον εξετάζουν άλλες περιπτώσεις και το όνομα του Καρτιέ Μάρτιν είναι το πρώτο στην λίστα τους. Ακολουθούν κατά σειρά εκείνα των Μικαέλ Πιετρούς και Ρασουάλ Μπάτλερ ενώ τέταρτο είναι εκείνο του Μαλίκ Χέρστον.

Ο Μάρτιν (2.01) την σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε 41 συμμετοχές στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και συνέβαλλε στις προσπάθειες των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς με 6,6 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 0,5 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Ο 29χρονος φόργουορντ μάλιστα έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Τουρκία, όπου την σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε για λογαριασμό της Αντάλια.

Ο Μάρτιν την επόμενη χρονιά πέρασε πάλι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου με τα χρώματα των Άιοβα Ένερτζι είχε μέσο όρο 20,6 πόντους σε 21 παιχνίδια στο ΝΒDL ενώ από τον Φεβρουάριου του 2009 ως το τέλος της σεζόν αγωνίστηκε στους Μπόμπκατς. Το καλοκαίρι του 2009 επέστρεψε και πάλι στην Ευρώπη και φόρεσε την φανέλα της Μπένετον Τρεβίζο ως τα μισά της σεζόν, όταν κι επέστρεψε στις ΗΠΑ. Ο Μάρτιν αγωνίστηκε εκ νέου με τα χρώματα των Άιοβα Ένερτζι κάνοντας ένα 10ήμερο διάλειμμα για τους Γουόριορς τον Ιανουάριο, ενώ τελείωσε την σεζόν στους Γουίζαρντς, στους οποίους έμεινε ως το τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο Μάρτιν πέρασε την σεζόν 2011-12 μεταξύ ΝΒDL (Αϊόβα Ένερτζι) και Κίνας (Νορθίστ Τάιγκερς) ενώ την πέρυσι αγωνίστηκε και πάλι στους Γουίζαρντς.

Φυσικά, όμως, η περίπτωση του Μάρτιν δεν είναι η μόνη που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Ο Μικαέλ Πιετρούς αρέσει στους «ερυθρόλευκους» και δεν είναι τυχαίο που το όνομα του Γάλλου φόργουορντ βρίσκεται δεύτερο στην λίστα τους. Ο 31χρονος άσος αγωνίζεται από το 2003 στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όπου έχει φορέσει τις φανέλες των Γουόριορς (2003-08), Μάτζικ (2008-10), Σανς (2010-11) και Ράπτορς (2012-13). Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Πιετρούς πάτησε παρκέ 19 φορές για λογαριασμό της ομάδας του Τορόντο και είχε μέσο όρο 5,3 πόντους, 1,9 ριμπαόυντ και 0,5 ασίστ.

O Ρασουάλ Μπάτλερ έρχεται τρίτος στις επιλογές των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο 34χρονος φόργουορντ έχει πλούσια θητεία στο ΝΒΑ, φέτος αγωνίστηκε στο ΝΒDL και μπορεί να βοηθήσει με το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Τέλος, στην λίστα των «ερυθρόλευκων» υπάρχει και το όνομα του Μαλίκ Χέρστον, του οποίου η συνεργασία με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο ολοκληρώθηκε και γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα