Συμφώνησε με Πινγκ ο Παναθηναϊκός

Συμφώνησε με Πινγκ ο Παναθηναϊκός

Gazzetta team
Συμφώνησε με Πινγκ ο Παναθηναϊκός

bet365

Tη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φοράει τη νέα σεζόν ο Κινέζος φόργουορντ, Σουάνγκ Πινγκ, ο οποίος συμφώνησε με τους νταμπλούχους Ελλάδος.

Ο ύψους 2.09 φόργουορντ/σέντερ συμφώνησε με τους «πράσινους» και όπως έγραψε στο Weibo (σ.σ. social media) ένα όνειρο του γίνεται πραγματικότητα.«Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να βελτιωθώ και να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Είναι μεγάλη τιμή και την ήθελα πολύ αυτή την ευκαιρία. Ηταν πάντα όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη και πλέον στον Παναθηναϊκό έχω την ευκαιρία να το πραγματοποιήσω» έγραψε στο Weibo ο Κινέζος φόργουορντ. Ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην κινεζική λίγκα με τη φανέλα της Κουιντάο.

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε και πέρσι να αποκτήσει Κινέζο παίκτη, αλλά δεν τα κατάφερε, κάτι, όμως, το οποίο τελικά πραγματοποιεί έναν χρόνο αργότερα με την απόκτηση του 29χρονου φόργουορντ/σέντερ.
Αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ώστε να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είναι να πάρει ο Παναθηναϊκός το letter of clearance του Κινέζου φόργουορντ/σέντερ. Κάτι το οποίο δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από την κινεζική Κυβέρνηση.

Ο Πινγκ πήγε Λύκειο στη Νέα Ζηλανδία και από εκεί στις ΗΠΑ όπου με το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις είχε τη σεζόν 2005-2006 είχε 14.5 πόντους ανά μάτς και 4.5 ριμπάουντ. Ο Πινγκ επέστρεψε στην Κίνα όπου με τους Ντακς του Πεκίνου είχε 4.1 πόντους και 3.5 ριμπάουντ. Στη Σανχί το 2010-2011 είχε 9.8 πόντους και 5.5 ριμπάουντ και το 2011-2012 4.4 πόντους και 3.3 ριμπάουντ. Πέρσι, έπαιξε με την Γουινγκντάο και είχε 0.7 πόντους και 1.5 ριμπάουντ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα