Πάρκερ: «Όνειρό μου το χρυσό μετάλλιο»

Πάρκερ: «Όνειρό μου το χρυσό μετάλλιο»

bet365

Ο Τόνι Πάρκερ είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο Eurobasket της Σλοβενίας και δηλώνει έτοιμος να φέρει το χρυσό στην πατρίδα του.

Ο Γάλλος άσος μίλησε στο site της FIBA με αφορμή το προσεχές Eurobasket της Σλοβενίας και τόνισε πόσο μεγάλη τιμή νιώθει κάθε φορά που αγωνίζεται για την εθνική: «Ποτέ δεν συγκρίνω την καριέρα μου στο ΝΒΑ με αυτή στην εθνική. Είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Το να παίζεις για την πατρίδα σου είναι τιμή. Είναι σημαντικό για εμένα να αντιπροσωπεύω την πατρίδα μου και να κάνω τους ανθρώπους περήφανους και χαρούμενους για την ομάδα».

... για το πως πιστεύει πως έχει εξελιχθεί η εθνική Γαλλίας τα τελευταία χρόνια: «Πιστεύω πως η ομάδα παίζει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια κι ας μην έχουμε κατακτήσει κάποιο τίτλο. Έχουμε ταλαντούχους παίκτες και το ρόστερ είναι πολύ δυνατό. Δουλεύουμε καλά και πιστεύω πως είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε τίτλους, καθώς όλοι έχουν το κίνητρο για την κατάκτηση κάποιου πρωταθλήματος».

... για το ποιος είναι ο στόχος στη Σλοβενία: «Θα παλέψουμε για κερδίσουμε τον τίτλο. Αυτό είναι που θέλουμε όλοι. Μετά το χάλκινο μετάλλιο το 2015 και το ασημένιο το 2011, ελπίζουμε να φέρουμε στη Γαλλία το χρυσό. Το μπάσκετ της Γαλλίας αξίζει το χρυσό μετάλλιο. Είναι κάτι που ονειρεύομαι και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φέρω το τρόπαιο στην χώρα μου. Η διοργάνωση θα είναι πολύ ανταγωνιστική, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε το 2011 (σ.σ. ηττήθηκαν από την Ισπανία στον τελικό)».

... για το αν έχουν στο μυαλό τους να «κλειδώσουν» μία θέση για το Παγκόσμιο: «Το Ευρωμπάσκετ είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Πρέπει να παίξουμε καλά στη Σλοβενία και να παλέψουμε για τον τίτλο. Φυσικά είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα για το Παγκόσμιο του χρόνου. Στο μυαλό μας όμως αυτή τη στιγμή είναι το Ευρωπαϊκό. Κάθε πράγμα στον καιρό του».

 

Τελευταία Νέα