Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταγωνιστής» (vid)

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταγωνιστής» (vid)

Gazzetta team
Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταγωνιστής» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την βράβευσή του ως ο καλυτερος προπονητής της σεζόν ενώ αναφέρθηκε και στην κλήρωση των Ομίλων της Ευρωλίγκας της νέας σεζόν.

«Είναι ένα σημαντικό προσωπικό επίτευγμα. Νιώθω πολύ χαρούμενος. Το αφιερώνω στους συνεργάτες μου, γιατί ήταν ομαδική δουλειά, στους ιδιοκτήτες της ομάδας άλλα και στους παίκτες. Ηταν ένα πολύ σημαντικό βραβείο για εμένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι το τρόπαιο που πήραμε στο Λονδίνο. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που καταφέραμε για την ομάδα μας και τους οπαδούς μας», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για την πίεση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του - καθώς όλοι θέλουν να νικήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης - και αν αυτή θα είναι μεγαλύτερη φέτος:

«Νομίζω πως και πέρσι ήταν πολύ δύσκολο. Πόσω μάλλον με τον τρόπο που το (σ.σ το τρόπαιο) κατέκτησε. Φέτος το κατακτήσαμε με διαφορετικό τρόπο. Νομίζω πως όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν, όπως συνέβη και πέρσι. Εμείς πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα μας καταρχήν φτιάχνοντας ένα ρόστερ πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός με οποιοδήποτε ρόστερ, όποιυσδήποτε ανθρώπους είτε στον πάγκο, είτε στην καθοδήγηση είτε σε αυτούς πουπαίζουν ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταγωνιστής στην Ευρωλίγκα και γενικά στην Ευρώπη, όπως είναι τόσα χρόνια. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και φέτος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση κι αν έχουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας, αυτοί να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και γιατί όχι να φτάσουμε ως το τέλος».

Τέλος, για το αποτέλεσμα της κλήρωσης ανέφερε: «Δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ των ομάδων. Στην παρούσα φάση όλοι είναι δύσκολοι και δεν έχει τόσο σημασία ποιος είναι ο αντίπαλός σου. Σημασία παίζει για μας που εμπλεκόμαστε για εμάς τα ταξίδια που έχουμε, γιατί καμιά φορά αν είναι πολύ κουραστικά διαμορφώνουν αποτελέσματα. Νομίζω πως οι άλλοι πρέπει να είναι πιο ανήσυχοι από ό,τι είμαστε εμείς».

Ο Χρήστος Σταυρόπουλός, γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός σχολίασε από την πλευρά του πως «την περσινή σεζόν όλοι ήθελαν να κερδίσουν απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης, φέτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αφού όλοι θα θέλουν να κερδίσουν απέναντι στον back2back Πρωταθλητή Ευρώπης. Σίγουρα θα είναι μια μεγάλη σεζόν με πολλά παιχνίδια. Όπως είδαμε πέρσι με το καινούργιο format της διοργάνωσης, πρέπει να είσαι έτοιμος και η ομάδα να είναι έτοιμη αγωνιστικά από το πρώτο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο. Για τις ομάδες δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα γιατί οι ομάδες αυτή τη στιγμή χτίζονται. Θα έχουμε μια καλύτερη και πιο ξεκάθαρα ιδέα μετά απ' ένα μήνα που όλοι θα έχουν ξεκαθαρίσει και κατασταλάξει στα ρόστερ. Θα είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη χρονιά στην οποία ο στόχος μας θα είναι να είμαστε στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου».