Φουλ για πρώτη θέση

Φουλ για πρώτη θέση

Φουλ για πρώτη θέση
Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι Σιένα, Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ, Ζιέλονα Γκόρα, Μπάγερν Μονάχου. Πάρτε μια πρώτη γεύση των αντιπάλων.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα βρεθούν στο ίδιο γκρουπ με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Σιένα, με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Γαλατασαράι, με την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Ζιέλονα Γκόρα, με την Μπάγερν Μονάχου η οποία έφτασε ως τα ημιτελικά των γερμανικών play off, αλλά μπήκε στη διοργάνωση καθώς πήρε wild card και με τη Μάλαγα η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έμεινε εκτός ισπανικών play offs. To gazzetta.gr, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς μιας και καμιά ομάδα δεν έχει σχηματίσει το ρόστερ της, σας κάνει μια μίνι παρουσία του προφίλ των αντιπάλων των Πειραιωτών οι οποίοι είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο.

ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ ΣΙΕΝΑ (ΙΤΑΛΙΑ)

Ακόμη και σε μια χρονιά μεταβατική η Σιένα κατάφερε να φτάσει και πάλι στην κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος. Στην Ευρωλίγκα της προηγούμενης σεζόν σταμάτησε στο TOP-16. Όσο για τη νέα χρονιά, όλα είναι ανοιχτά. Ο Φερντινάντο Μινούτσι δείχνει έτοιμος να τα παρατήσει και το μέλλον της ιταλικής ομάδας είναι αβέβαιο. Ο Λούκα Μπάνκι δεν συνεχίζει στον πάγκο της καθώς...μετακόμισε στην Αρμάνι Τζινς. Μέχρι στιγμής μεταγραφές δεν έχει κάνει, προσπαθεί να διατηρήσει τον βασικό της κορμό, αλλά και αυτό, για την ώρα τουλάχιστον, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Σίγουρα θα είναι ένα από τα ερωτηματικά της νέας Ευρωλίγκας. Βέβαια και πέρσι τέτοια εποχή έτσι ήταν τα πράγματα, αλλά κατάφερε να κάνει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική πορεία.

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έμεινε εκτός playoffs της ACB, αλλά παρά την 9η θέση της στην τελική κατάταξη είναι πάλι παρούσα στους ομίλους της διοργάνωσης χάριν στο εγγυημένο συμβόλαιό της (βλ. Α' Άδεια). Με τον Ζοάν Πλάθα στον πάγκο της αντί του Γιάσμιν Ρέπεσα ευελπιστεί να βελτιώσει την πορεία της όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά κι εκτός, όπου απ' το 2008 κι έπειτα δεν έχει καταφέρει να φτάσει πιο μακριά απ' το ΤΟΡ 16. Επιστρέφοντας απ' τη Λιθουανία στην Ισπανία, ο Καταλανός προπονητής πήρε μαζί του απ' τη Ζαλγκίρις Κάουνας τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Λούκα Ζόριτς, ο οποίος μπήκε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Απ' την άλλη, την πόρτα της εξόδου πέρασαν οι Γουίλιαμς και Πάνκο.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (ΤΟΥΡΚΙΑ)

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας έχει μπει γερά στον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θέλει να κάνει ακόμη περισσότερο αισθητή την παρουσία της. Ο Ολυμπιακός την έχει βρει ξανά στον δρόμο του. Τη σεζόν 2011-2012 οι Πειραιώτες βρήκαν την τουρκική ομάδα στο διάβα τους στο TOP-16. Τη νέα σεζόν η τουρκική ομάδα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό σύνολο. Ο προπονητής της, Εργκίν Αταμάν, έχει πει πως θέλει τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά πολύ δύσκολα ο διεθνής γκαρντ θα καταλήξει στην Πόλη. Η Γαλατά πήρε τον Γκιουλέρ από την Αναντολού Εφές και συνεχίζει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Η... νεοφώτιστη στην Ευρωλίγκα πολωνική ομάδα θα έχει στόχο να μην γίνει σάκος του μποξ στην πρώτη της παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Πέρσι συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στα ματς με τον Πανιώνιο για την πρώτη φάση του Eurocup. Η Ζιέλονα Γκόρα κατάφερε να ρίξει από την κορυφή του πολωνικού πρωταθλήματος την Πρόκομ και έτσι να πάρει και τη θέση της στην Ευρωλίγκα. Μάρτσιν Σρόκα, Τσεσνάουσκις, Τσελ αποτελούν τις πρώτες κινήσεις των πρωταθλητών Πολωνίας.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Αν βρισκόμασταν στις ΗΠΑ σίγουρα οι Βαυαροί θα ήταν το «next big thing» της διοργάνωσης. Η ομάδα που... έρχεται. Στο ποδόσφαιρο οι Γερμανοί έχουν κατακτήσει την Ευρώπη και τώρα θέλουν να μεγαλώσουν και μπασκετικά. Μέσα σε τρία χρόνια έχουν καταφέρει να κάνουν άλματα και από την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας να βρεθούν στην Ευρωλίγκα καθώς πήραν wild card. O Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι ο άνθρωπος που θα την οδηγήσει στα δύσκολα μονοπάτια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ήδη οι Γερμανοί έχουν αποκτήσει έναν από τους κορυφαίος ψηλούς του περσινού γερμανικού πρωταθλήματος, τον Τζον Μπράιαντ, απέκτησαν τον Λούκα Στάιγκερ και σιγά-σιγά δημιουργούν και αυτοί το δικό τους ρόστερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.