«Ερυθρόλευκες» απορίες για Χάινς

«Ερυθρόλευκες» απορίες για Χάινς

Gazzetta team
«Ερυθρόλευκες» απορίες για Χάινς
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξέφρασαν τις απορίες και τις ενστάσεις τους μετά τη συνέντευξη του Κάιλ Χάινς για τα όσα υποστήριξε ο Αμερικανός αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Αμερικανός σέντερ θα φοράει τη φανέλα της ρωσικής ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά στον Ολυμπιακό, μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο 27χρονος σέντερ στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» δημιουργήθηκαν πολλές απορίες αναφορικά με συγκεκριμένες τοποθετήσεις του πρώην πλέον παίκτη των Πειραιωτών. Στον Πειραιά διάβασαν προσεκτικά τη συνέντευξη του Κάιλ Χάινς και δεν την άφησαν... αναπάντητη.

Ο Χάινς τόνισε πως ένιωθε ανασφάλεια στις τελευταίες ημέρες παρουσίας του στο λιμάνι. Στον Ολυμπιακό λένε πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να δείξουν στον Χάινς πόσο ήθελαν να τον κρατήσουν στην ομάδα. Οι πρόεδροι των Πρωταθλητών Ευρώπης τον κάλεσαν στο γραφείο τους τρεις ημέρες μετά το τέλος των τελικών με τον Παναθηναϊκό και του είπαν «πάμε για το Three – Peat. Με σένα για κολώνα θα τα καταφέρουμε». Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού του έδειξαν τις προθέσεις τους με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ώρα που ο Χάινς γινόταν ο πρώτος ξένος παίκτης τον οποίο οι πρόεδροι τουΟλυμπιακού είχαν καλέσει στα γραφεία τους ποτέ ώστε να μιλήσουν μαζί του.

Οι Αγγελόπουλοι στην ίδια συνάντηση του εξήγησαν τα σχέδια τους για την ομάδα, και τον ρώτησαν τι ακριβώς θέλει για να είναι ευτυχισμένος και στη συνέχεια οι ίδιοι θα διαπραγματεύονταν με τον ατζέντη του. Εκείνος, όπως λένε από τον Ολυμπιακό, ζήτησε ένα ποσό που ήταν μεταξύ 750 χιλιάδων με 1 εκατομμύριο δολάρια. Επίσης ζήτησε κλειστό διετές, κάτι που δέχτηκαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέγγιση του Ολυμπιακού στον Αμερικανό σέντερ, στον Πειραιά υποστηρίζουν πως την Κυριακή (16/6) έγινε πρόταση 850 χιλιάδων δολαρίων για κάθε σεζόν ενός διετούς κλειστού συμβολαίο στον ατζέντη του Αμερικανού σέντερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, από τον οποίο ζητήθηκε να κλείσει το θέμα πριν ο Χάινς αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τις ημέρες που ακολουθήσαν και μέχρι να φύγει ο Αμερικανός σέντερ για την πατρίδα του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας, αλλά και άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, τον κάλεσαν στο ελληνικό κινητό του, του έστειλαν sms και του ζήτησαν να μιλήσουν ξανά ώστε να δουν τις προθέσεις τους, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση. Όπως λένε στον Πειραιά οι προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας να έρθουν σε επαφή μαζί του συνεχίστηκαν μιας και στη συνέχεια τον κάλεσαν και πάλι στο αμερικάνικο αριθμό του, του έστειλαν mail στο facebook με το οποίο τον ρωτούσαν έαν είχε ένα καλό ταξίδι και τον ενημέρωσαν πως οι πρόεδροι, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ομάδας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις και τα μηνύματα. Τέλος στο ίδιο μήνυμα ζητήθηκε από τον Χάινς να επικοινωνήσει εκείνος με τον Γιώργο Σκινδήλια όποτε έβλεπε το μήνυμα, αλλά δεν το έκανε.

Όπως υποστηρίζουν στον Ολυμπιακό την επόμενη ημέρα έγινε επαφή με τον ατζέντη του από τον οποίο ζητήθηκε να τους πει πόσα χρήματα ήθελε ο Αμερικανός για να παραμείνει στην ομάδα. Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, ο Ραζνάτοβιτς είπε πως δεν τον είχε βρει και θα απαντούσε στους ανθρώπους των Πειραιωτών την Παρασκευή. Την Παρασκευή έγινε νέα πρόταση στον Ραζνάτοβιτς για διετές συμβόλαιο έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα έφτανε τα 2.2 μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για να είναι σίγουροι πως ο Χάινς θα μάθαινε τη νέα προσφορά τους τον κάλεσαν στο κινητό του ενώ η προσφορά στάλθηκε και με email στον ίδιο το οποίο ανέφερε πως «για μια ακόμα φορά θέλουμε να σου υπογραμμίσουμε την επιθυμία της ομάδας μας για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας». Άνθρωποι της ομάδας τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή και εκείνος απάντησε πως έλαβε το email.

Ο Αμερικανός απάντησε στο email το Σάββατο και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας που τον ενημέρωσαν για τη νέα προσφορά ενώ, όπως αποκαλύπτουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ζήτησε συγγνώμη που δεν είχε απαντήσει στις κλήσεις τους τις προηγούμενες ημέρες και υποστήριξε πως θα συζητούσε με τον Ραζνάτοβιτς τη νέα προσφορά και θα απαντούσε.

Στον Ολυμπιακό απορούν καθώς στη συνέντευξη του υποστήριξε πως την Πέμπτη, δηλαδή ενώ είχε δει τη νέα προσφορά τους, αποδέχτηκε την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και αναρωτιούνται στον Ολυμπιακό «πως λέει ναι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη προσφορά (της Κυριακής) έχει ρωτήσει τον ατζέντη του πόσα θέλει ο Χάινς για να μείνει και δεν έχει πάρει καμία απάντηση; Γιατί δεν σήκωνε τα τηλέφωνα όλες αυτές τις μέρες; Γιατί λέει ότι δεν είχε επικοινωνία με ανθρώπους του Ολυμπιακού όταν υπάρχουν sms, ηχητικά μηνύματα mail, και μηνύματα σε Facebook που του λένε ότι τον ψάχνουν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του δείχνουν πόσο τον θέλουμε;».

«Συζητούσε με ΤΣΣΚΑ πριν τους τελικούς»

Ο Κάιλ Χάινς ανέφερε στη συνέντευξη του ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον περίμενε σχεδόν τρεις εβδομάδες. Δηλαδή του κατέθεσε πρόταση σχεδόν στα τέλη του Μαΐου και όπως αναφέρουν ενοχλημένοι στον Πειραιά «διαπραγματευόταν με άλλη ομάδα ενώ ήξερε πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό...». Στον Ολυμπιακό αναφέρθηκαν και στο θέμα της αναπροσαρμογής του συμβολαίο του και στην πρόταση της επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Λένε πως πριν την έναρξη της περσινής σεζόν έγινε μια πρώτη κουβέντα με τον πρώη ατζέντη του για αναπροσαρμογή. Δύο μήνες μετά στον Πειραιά, όπως υποστηρίζουν, έκαναν εξαίρεση στην πολιτική της ομάδας που είναι να μην συζητάει με παίκτες μέσα στη σεζόν για ανανεώσεις, του κατέθεσαν πρόταση με λίγα λιγότερα χρήματα από όσα είχε ζητήσει αρχικά με τον Χάινς να μην την αποδέχεται. Περίπου στα τέλη Γενάρη, ο Ολυμπιακός του κατέθεσε νέα πρόταση, η οποία κάλυπτε πλήρως τα «θέλω» του Αμερικανού σέντερ. Ο Αμερικανός, όπως αποκάλυψε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος το Σάββατο (29/6) με δηλώσεις του, δεν ήθελε όπως είπε να χαλάσει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα και να προκαλέσει αναστάτωση σε αυτή.Μάλιστα από τον Ολυμπιακό λένε πως αυτό που αναφέρει ο Χάινς στη συνέντευξη του, ότι δηλαδή είχε αλλάξει ατζέντη τότε, δεν ισχύει μιας και, όπως λένε στον Πειραιά, ο μάνατζερ του άλλαξε λίγες εβδομάδες αργότερα όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο του ατζέντη του που αποστάλθηκε στον Ολυμπιακό. Όταν έγινε δηλαδή και η δεύτερη προσφορά, λένε στον Ολυμπιακό, είχε τον ίδιο μάνατζερ και δεν είχε αλλάξει όπως αναφέρει στη συνέντευξή του. Και απορούν στον Ολυμπιακό «πως ήθελε να μείνει αφοσιωμένος τον Φλεβάρη και όχι τον Δεκέμβρη;Πριν το ξεκίνημα της σεζόν δεν είχε τέτοιο πρόβλημα; Όταν μίλαγε με την ΤΣΣΚΑ πριν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος δεν επηρεάστηκε το δικό του μυαλό;».

Mε έξοδα του Ολυμπιακού η εγχείριση του αδελφού του

Στον Ολυμπιακό ενοχλήθηκαν και με τα όσα υποστήριξε ο Χάινς περί ασφάλειας και οργάνωσης της ομάδας και αποκάλυψαν πως όταν ο αδελφός του, Τάιλερ Χάινς, τραυματίστηκε σε μια προπόνηση του Περιστερίου, λίγες ημέρες μετά το Final Four του Λονδίνου, εκείνοι ανέλαβαν άμεσα τα έξοδα για την επέμβαση του αδελφού του τον οποίο χειρούργησε ο γιατρός του Ολυμπιακού ενώ ο αδελφός του Κάιλ Χάινς έκανε αποθεραπεία με τους φυσιοθεραπευτές του Ολυμπιακού.

Δεν αλλάζει κάτι...

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε το Σάββατο (29/6) με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό σέντερ και ζήτησε από τον κόσμο να μην κάνει αρνητικά σχόλια γι' αυτόν. Ένα 24ωρο μετά και τη συνέντευξη του Χάινς, στον Ολυμπιακό δεν αλλάζουν άποψη για τον 27χρονο σέντερ, υποστηρίζουν πως πρόκειται για εκπληκτικό παιδί και εκπληκτικό παίκτη, αλλά θέλησαν και αυτοί, όπως και ο Αμερικανός μέσω της συνέντευξης του, να πουν το τι ακριβώς έγινε μεταξύ των δύο πλευρών.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα