Σβήστηκε η... μισή ποινή του Παναθηναϊκού

Σβήστηκε η... μισή ποινή του Παναθηναϊκού

Γιάννης Ράμμας
Σβήστηκε η... μισή ποινή του Παναθηναϊκού
Το Εφετείο της Ευρωλίγκας έκανε εν μέρει δεκτή τη μία εκ των δύο εφέσεων του Παναθηναϊκού, ο οποίος στη χειρότερη των περιπτώσεων θα μπει στη νέα χρονιά με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Όλα όσα έλαβαν χώρα στο Ο.Α.Κ.Α. στην προημιτελική σειρά απέναντι στη Μπαρτσελόνα είχαν επιφέρει στον Παναθηναϊκό ποινή 3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για «επανειλημμένες και κατάφωρες παραβάσεις» και πρόστιμο €40.000 για χρήση σειρήνων, καπνογόνων και βεγγαλικών, η οποία είχε συμπληρωθεί με ακόμη 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών συν επιπλέον πρόστιμο €30.000 για την υπεράριθμη προσέλευση και στο Game 4 (σ.σ. η έφεση για τη συγκεκριμένη 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών θα εκδικαστεί ξεχωριστά).

Η Κ.Α.Ε. άσκησε έφεση και πέτυχε τη εν μέρει μείωση των 3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών σε μόλις 1 αναμέτρηση μπροστά σε άδειες εξέδρες, όπερ σημαίνει πως με τα υπάρχοντα δεδομένα, δηλαδή μέχρι να εκδικαστεί κι η ξεχωριστή έφεση, η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει χωρίς τον κόσμο του στις πρώτες 2 εντός έδρας υποχρεώσεις του. Το αρχικό πρόστιμο ύψους €40.000 παρέμεινε ως είχε, συνοδευόμενο απ' τη σημείωση-προειδοποίηση πως «η ύπαρξη νέων περιστατικών στις προσεχείς 2 σεζόν θα δικαιολογούν πολύ σκληρότερες κυρώσεις».

Απ' την άλλη, η έφεση για τα γεγονότα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (4/4) στο πέσιμο της αυλαίας του ΤΟΡ 16 έπεσε στο κενό, αφού το αρμόδιο δικαστικό όργανο διατήρησε το πρόστιμο ύψους €9.000.