Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας

Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας

Gazzetta team
Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα παίρνοντας το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» μετά το τρόπαιο που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό.

O Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε την Ευρωλίγκα και αναδείχθηκε κορυφαίος της διοργάνωσης με το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», βάσει της ψηφοφορίας των συναδέλφων του που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Το βραβείο ανακοινώθηκε από το επίσημο σάιτ της Ευρωλίγκα με τον προηγούμενο κάτοχο να είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πίσω από τον Μπαρτζώκα στους ψήφους βρέθηκε ο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Έτορε Μεσίνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα.

Στις 4 Ιουλίου, όταν και θα διεξαχθεί η κλήρωση της νέας σεζόν για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα παραλάβει το βραβείο του στη Βαρκελώνη.

Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου ήταν οι Πίνι Γκέρσον (2005), Έτορε Μεσίνα (2006, 2008), Ζέλικο Ομπράντοβιτς (2007, 2011), Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (2009), Τσάβι Πασκουάλ (2010) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (2012).