«Προπονητής με μέταλλο πρωταθλητή»

«Προπονητής με μέταλλο πρωταθλητή»

Φάνης Παναγιώτου
«Προπονητής με μέταλλο πρωταθλητή»
Η Ευρωλίγκα συνεχίζει τα αφιερώματα στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και σειρά παίρνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τον οποίο χαρακτηρίζει προπονητή με μέταλλο πρωταθλητή.

«Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στην προπονητική είναι να υπερασπιστείς έναν τίτλο και να το καταφέρεις ως νεοφερμένος στον πάγκο των πρωταθλητών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όχι μόνο αποδέχτηκε αυτήν την πρόκληση, αλλά την έφερε εις πέρας οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε ένα ιστορικό back to back πρωτάθλημα Ευρώπης.

Η ικανότητά του να διαχειριστεί την πίεση με υπομονή και να συνεχίσει να χτίζει τη χημεία της ομάδας, αποδείχθηκε ουσιαστική με τους «κόκκινους» να ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθ' όλη τη σεζόν. Μετά, τα κατάφεραν εξίσου καλά στο πέμπτο ματς των playoffs με την Εφές όταν επανήλθαν από το -15 και πραγματοποίησαν μια από τις κορυφαίες παρουσίες όλων των εποχών σε Final Four. Στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός σταμάτησε την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας της οποίας επιβλήθηκε με 69-52, μια νίκη που ήταν η δεύτερη καλύτερη, όσον αφορά στην άμυνα σε Final Four την τελευταία 10ετία. Στον τελικό οι «κόκκινοι» γύρισαν από το -17 και νίκησαν με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτη, με το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ του τελευταίου αιώνα.

Ο Ολυμπιακός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στον τελευταίο αιώνα που κατάφερε να πάρει και τα δυο ματς στο Final Four με διψήφια διαφορά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέδειξε ότι είναι προπονητής με μέταλλο πρωταθλητή», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.