«Σπανούλης, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Ολυμπιακού»

«Σπανούλης, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Ολυμπιακού»

Φάνης Παναγιώτου
«Σπανούλης, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Ολυμπιακού»
Αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, που στέκεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους.

«Ελάχιστοι παίκτες έχουν καταφέρει στην ιστορία να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά και ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας από αυτούς, καθώς αυτό το σπουδαίο επίτευγμα το κατόρθωσε στις δύο τελευταίες σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας των ερυθρολεύκων, επίσης, σημείωσε ένα ακόμη ξεχωριστό ρεκόρ, καθώς έγινε ο μόλις δεύτερος αθλητής στα χρονικά του θεσμού που μετράει τρεις κατακτήσεις βραβείων MVP σε Final Four. Αφού ο Σπανούλης οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη το 2012, και σε ένα ακόμη Final Four το 2013, στο Λονδίνο τα έκανε όλα!

Στον ημιτελικό που ο Ολυμπιακός εξολόθρευσε την ΤΣΣΚΑ με σκορ 52-69 μέτρησε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στον μεγάλο τελικό, ύστερα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο πήρε την ομάδα στις πλάτες του, όπως μπορούν να έχουν κάνει ελάχιστοι σούπερ-σταρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Αφού ξέσπασε σημειώνοντας τρία σερί τρίποντα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ο Σπανούλης ολοκλήρωσε το παιχνίδι σημειώνοντας 22 πόντους στα τελευταία 20 λεπτά, μετρώντας 5/7 τρίποντα, εκτοξεύοντας τους ερυθρόλευκους σε μία σπουδαία νίκη (100-88).

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Πειραιά έγινε μόλις η δεύτερη στα τελευταία 20 χρόνια της διοργάνωσης (μετά την Μακάμπι, 2004, 2005) που κατορθώνει το επικό back to back, κατακτώντας για δεύτερη σερί σεζόν (2012, 2013) το Πρωτάθλημα Ευρώπης», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.